K-Vantaa sai haluamansa

MESTIS / Raportti
Tuohimaa narripaita vaihtui tänään lohipaitaan
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Syksyn kohupelaaja Semir Ben-Amorilla ja liigakonkari Toni Mäkiaholla vahvistunut K-Vantaa haki Heinolasta arvokkaan vierasvoiton. K-Vantaa käytti tylysti kotijoukkueen virheet hyväkseen ja ratkaisi pelin kahdessa erässä. Viiden maalin takamatka oli tällä kertaa liikaa Peliittojen kirittäväksi. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 3-5.

Heinolassa oli tänä iltana jaossa todella arvokkaat sarjapisteet, jotka matkasivat aivan ansaitusti vierasjoukkueen mukana Vantaalle. K-Vantaa tuli otteluun selvästi paremmin latautuneena ja valmiimpana voittojahtiin. Vieraat olivat maalipaikoissaan tehokkaita ja tiivis puolustuspeli maalivahti Frans Tuohimaan johdolla tukahdutti tehokkaasti kotijoukkueen hyökkäyspelin.

- Tiedettiin Peliitat hankalaksi vastustajaksi ja sitä se oli jopa ihan pelin loppuun asti, vaikka näytti jo siltä että peli ratkesi meille. Tehokkuus maalinteossa oli hyvä ja saatiin tänään ehkä sellaisia helppoja maaleja, joita ei ole tällä kaudella saatu. Lopussa pilattiin Tuohimaan loistava peli. Hän oli tänään mies paikallaan. Hieno tärkeä voitto meille, niitä ei ole liikaa tällä kaudella tullut, iloitsi K-Vantaan valmentaja Pekka Kangasalusta.

Kotijoukkue Peliitat esiintyi kotijäällään harvinaisen aneemisesti. Peli kääntyi jo avauserässä vieraille karmeiden virheiden seurauksena ja kaatui lopulta toisessa erässä maalivahti Rasmus Rinteen haparointien myötä.

Heinolalaiset ovat kauden mittaan pystyneet nousemaan useammankin maalin takaa voittotaisteluun, kuten viikko sitten KooKoota vastaan, jolloin Peliitat nousi 0-4 tilanteesta vielä pistejakoon. Tällä kertaa herääminen tapahtui aivan liian myöhään. Kotijoukkue alkoi pelata tosissaan vasta viimeisillä minuuteilla kun lohipaitojen leirissä odoteltiin jo päätösvihellystä.

Kotijoukkue pelasi tänään ilman nuorten maajoukkueen mukana olleita päävalmentaja Petri Karjalaista ja ykköshyökkääjä Ville Järveläistä. Karjalaisen tontilla hääränneen Timo Kepon mietteet kertovat ottelusta kaiken oleellisen.

- Ensimmäinen erä ja kaksi kardinaalimunausta. Toiseen erään saatiin hyvä ote pelistä. Olisi tarvittu maalia siinä 0-2 tilanteessa. Sitten siinä muutama suhtkoht helppo maali kaverille ja tilanne 0-5. Neljän maalin takaa ollaan tässä noustu, mutta viisi maalia näytti olevan liikaa. Kaveri nosti kolmannessa erässä hieman jalkaa kaasulta, mutta saatiin pestyä siinä hieman kasvoja, tiivisti Keppo illan ottelun kulun.

Ben-Amorille Kangasalustalta puhtaat paperit

 K-Vantaan maalitykkinä toimi tänään Jiri Veistola, joka vastasi joukkueensa ensimmäisestä ja neljännestä maalista. Muut maalit jakaantuivat ensimmäisessä erässä onnistuneen Artem Iossafovin, sekä toisessa erässä maalanneiden Toni Mäkiahon ja Tomi Ståhlhammarin kesken.  Mäkiahon ja Veistolan kaukolaukaukset ohittivat Peliittojen maalivahti Rinteen luvattoman helposti ja nämä osumat ratkaisivat käytännössä ottelun lopullisesti.

Maalihanansa vasta kolmannessa erässä aukaisseen kotijoukkueen onnistujia olivat Moses Mustonen, Petr Stoukal ja HPK:n lainahyökkääjä Teemu Rautiainen. Stoukal ja Rautiainen keräsivät lisäksi syöttöpisteen mieheen. Kolmanteen erään Peliittojen maalille vaihdettu Heikki Tuomisto selvisi ilman takaiskuja.

K-Vantaan mukana pelanneen Semir Ben-Amorin jokaista liikettä seurattiin Heinolan betonibunkkerin lehtereillä haukan katsein. Ainakin valmentaja Kangasalusta oli suojattinsa otteisiin tyytyväinen.

- Semi pelasi sillä tavalla mitä häneltä odotettiin. Taisi saada ensimmäiseen maaliin syöttöpisteenkin. Jämäkkää kamppailupelaamista ja hyvällä lykyllä olisi heidän ketju voinut saada muutaman maalin enemmänkin aikaiseksi. Suoritui ihan hyvin. Hän on ollut vasta muutamissa treeneissä mukana ja Mäkiaho tuli meille tänä aamuna, joten siinä mielessä vielä hakemista. Katsotaan josko miehet ovat perjantaina mukana, niin peli on ketjun osalta varmasti parempaa, Kangasalusta tuumaili.

 Joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa jo perjantaina. Peliitoilla on edessään niin sanottu kuuden pisteen ottelu JYP-Akatemiaa vastaan Heinolassa. K-Vantaa saa puolestaan Vantaalle sarjan kolmospaikkaa pitävän Kajaanin Hokin.

» Lähetä palautetta toimitukselle