Trillerinpoikasta Jokipoikien ja JYP-Akatemian kohtaamisessa

Sammalmaan tarkka kuti takasi JYP-Akatemialle kaksi pistettä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mehtimäellä nähtiin värikkäitä ja viihteellisiä vaiheita, kun Jokipoikien ja JYP-Akatemian välinen ottelu päättyi lukemiin 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-0) voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. Ottelun hahmoina toimivat hyvin torjuneiden maalivahtien lisäksi kotijoukkueen Juuso Rajala, joka oli osallisena kaikissa Jokipoikien maaleissa.

Ei liene jokapäiväistä se, että jääkiekko-ottelussa tasoitusmaali tehdään kun peliaikaa on jäljellä vain kahdeksan sekunnin kymmenesosaa. Tällaisen maalin teki kuitenkin tänä iltana Mehtimäellä Jokipoikien Juuso Rajala maalinedusruuhkasta. Jäähyrikkaan kolmannen erän aikana Jokipojat pääsi hakemaan tasoitusta vasta erän loppupuoliskolla sillä erän alku oli pääasiassa alivoiman tappamista.

Jokipojat joutui pelaamaan liki kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa kun ensiksi Roope Ranta tuomittiin koukkaamisesta kahden minuutin jäähylle ja heti perään Aleksi Elorinteelle tuomittiin 5+20 minuuttia korkeasta mailasta. Koko illan melko huonoa ylivoimaa esittänyt Akatemia ei pystynyt kuitenkaan käyttämään etsikkoaikaansa ja niittamaan ottelua nimiinsä jo varsinaisella peliajalla.

JYP-Akatemialle unelma-alku

- Aivan huikea ensimmäinen erä meiltä. Kaikki asiat mitä valmistautumisessa käytiin läpi toteutui ensimmäisessä erässä, summasi ensimmäistä erää tyytyväinen vierasjoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Koko ottelun hyvin vastahyökkäyksiä kytännyt Akatemia karkasikin ensimmäisen erän alkupuoliskolla jo kahden maalin johtoon, kun sekä Daniel Stumpf että Juuso Pulli rankaisivat kiekon kanssa ajoittain hermostuneesti pelannutta kotijoukkuetta.

Toisen erän alkuun Jokipojat pääsi ylivoimalle, jonka aikana Rajalan loistapassi löysi Rannan b-pisteen kaarelta. Kova "one-timer" upposi vastustamattomasti Joni Myllykosken selän taakse. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin jälleen ylivoimalla Rajalan passi löysi maalinedestä Joona Karevaaran, jonka laukoman kiekon Matti Näätänen pääsi niittaamaan verkon perukoille. Ote siirtyikin tasoitusmaalin jälkeen Jokipojille ja varsinkin Rajalan johtaman kentän kanssa Akatemialaiset olivat jatkuvasti ongelmissa.

- Tasonnosto toiseen ja kolmanteen erään, siihen pitää olla tyytyväinen. Varmasti olisi ollut paikatkin voittaa tämä peli, analysoi ottelua Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski

Toisen erän loppua kohti vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, ja painostus palkittiinkin johtomaalilla, jonka viimeisteli reboundista vierasjoukkueen kultakypärä Oula Palve. Vahvan esityön maaliin teki Markus Nenonen, joka suojasi kiekkoa todella hyvin ja ajoi itsensä vetopaikkaan. Nenosen kuti kimposi Antti Rautiolan varusteista paraatipaikalla odottaneelle Palveelle, jolla oli helppo työ viimeistellä kiekko puolityhjään maaliin.

Vaiherikas ottelun loppu

Kolmannessa erässä Jokipoikien kiri oli kiivainta loppuhetkillä, jonka aikana Karevaara laukoi kaksi kertaa tolppaan. Koko illan hyvin pelanneella puolustaja Jani Oinosellakin oli paikkansa hänen päästyä kuin varkain yksin läpi, mutta Myllykoski oli mies paikallaan vierasjoukkueen maalilla. Akatemia painosti koko kolmannen erän ja laukoi paikasta kuin paikasta tasakentällisin, ja Jokipoikien Rautiola joutuikin torjumaan erän aikana peräti 18 kertaa. Kotijoukkueen kannattajien helpotukseksi Rajala siirsi ottelun jatkoajalle aivan viime hetkillä.

Jatkoajalla tilanteita oli tasaisesti molemmissa päissä, mutta maaliin asti kiekkoa kumpikaan joukkue ei saanut. Jatkoajan puhutuin tilanne oli Ilmari Pitkäsen saama rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

- Siellä oli muutamia herkkiä jäähyjä ja sitten olisi voinut kaksi-kolmekymmentä jäähyä saman linjan mukaisesti viheltää. Kun kukaan ei tiedä missä se raja menee, niin hankala siihen on sopeutua kenenkään. Muuten mitä tällä hetkellä on mielessä on liian kallista sanoa, summasi Haapakoski viitaten varsinkin kolmannessa erässä tunteita herättäneeseen tuomarilinjaan.

Rangaistuslaukauksissa ainut onnistuja oli Akatemian Joonas Sammalmaa, jonka tarkka rannekuti upposi ylänurkkaan. Sitä ennen Akatemialla oli huonoa tuuriakin matkassa, sillä sekä Joose Antonen että Oula Palve laukoivat kiekon tolppaan.

Molemmat joukkueet lähtevät seuraavaksi vieraskiertueelle, ja perjantaina Jokipojat kohtaa Lempäälässä LeKin ja Akatemia matkustaa puolestaan Heinolaan kohtaamaan Peliitat