Kotka uuteen liitoon

Tomi Pekkala iski päätöserässä viimeisen naulan arkkuun.
Kuva © Samppa Toivonen
Vaasan Sport sai toivotun alun kevätkaudelle, kun se kaatoi Keravalta vieraaksi saapunen HCK:n. Hyvin taistellut sarjajumbo sekä pieni faniryhmä joutuivat poistumaan kotimatkalle 4-1-tappio niskassaan. Vaasalaisten päädyssä herra oli tänään 25 koppia napsinut Jonathan Iilahti.

Pelin alkuun HCK tuli hyvällä asenteella. Vierailija pystyi luomaan vaarallisia paikkoja Sport-päätyyn hyvillä hyökkäyksillä. Paras paikka siunaantui reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun HCK:n kultakypärä Jesse Uronen sekä Georgi Pogodin-Aleksejev pääsivät 2-1-hyökkäykseen, mutta Sport-veskari Jonathan Iilahti torjui eleettömästi.

- Pelattiin muuten hyvää peliä, mutta viimistelyssä emme kyenneet Sportin tasolle. Vastustajan maalivahti oli myös hyvä, kommentoi HCK-luotsi Sami Ranta.

Kun HCK ei paikkojaan hyödyntänyt iski Sport. Juuri jäähyltä vapautunut Ari Gröndahl pääsi polkemaan suoraan HCK:n alueelle yhdessä kokoonpanoon paluun tehneen Kim Nabbin kanssa. Pienen syöttelyn päätteeksi Gröndahl kiskaisi rystyltä kiekon maaliin HCK-vahti Aaro Peltosen varusteiden kautta ja 1-0 oli tosiasia.

- Meillä tuli useita pelaajia takaisin kokoonpanoon, mutta pelaamattomuus ei paljoakaan näkynyt. Tietenkin pieniä virheitä tuli, kertoi tyytyväinen Sport-valmentaja Pasi Räsänen.

Sport-rummutus jatkui ensimmäisen erän lopussa. Vain neljä sekuntia ennen summeria Sportin ylivoima jauhoi painostuksesta palkinnoksi komean osuman. Kulmasta noussut Nabb jakoi syötön maalin taakse Toni Jalolle, joka syötti sen maalin eteen parkkeeranneelle Erik Riskalle. Riska ei tästä erehtynyt, vaan laittoi pikkumustan talteen HCK-maalin kattoon vieden Sportin 2-0-johtoon.

Sportin erä - maalit tasan

- Viidellä viittä vastaan pelasimme hyvin, mutta vastustaja ratkaisi heille tarjotuista ylivoimista, manasi Ranta.

Toisenkin erän alun HCK pelasi vahvasti, mutta hyvä alku kuihtui nopeasti, kun Pogodin-Aleksejev otti kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Tästäkin ylivoimasta Sport järjesti maalin.

Mallikkaasti jauhanut ylivoima sai päätöksen rangaistuksen toisela puoliskolla, kun Sport-pelaajista Markus Piispanen toi kiekon vasemmalta alueelle ja laukoi B-pisteen kaarelta terävällä rannelaukauksella Sportin jo kolmen maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen peli jatkui pitkälti tasaisena. HCK järjesti muutaman hienon tilanteen ja saikin tulosta aikaiseksi erän loppupuolella, kun Tomi Mustonen teki hienon maalin rannelaukauksella ja antoi toivoa HCK-leiriin. Vielä ennen erän loppua HCK oli kaventaa jo maalin päähän, mutta Iilahti onnistui kesyttämään tilanteet yksi toisensa jälkeen.

Viimeiset ponnistukset

- Puolustuspäässä välillä nukahdimme, mutta onneksi meillä on maalivahti, joka pystyy korjaamaan tilanteet, Räsänen mietiskeli.

Kolmanteen erään vastaavasti Sport tuli vahvemmin. Ensimmäisten minuuttien aikana he pystyivät luomaan useita maalintekopaikaksi laskettavia tilanteita, mutta Peltosen johdolla HCK-puolustujat pitivät toivoa voitosta vielä yllä.

Viimeinen naula HCK-arkkuun kuitenkin lyötiin erän puolivälissä. Vierailija sortui hyökkäysalueella jäähyyn, mutta sitä ei ehtiny kukaan istumaan. Siirretyn rangaistuksen aikana Sport toi kiekon sisään ja se pelattiin viivaan Niko Tuhkaselle, joka syötti sen viereen Tomi Pekkalalle, josta oli maalintekijän helppo viimeistellä isännät jälleen kolmen maalin johtoon.

Lopun erää HCK painosti vimmatusti ja haki maaleja, mutta tulos oli varsin laihaa. Perjantaina täydet kolme pistettä jäivät Vaasaan varsin mallikkaan esityksen jälkeen ja Sport onnistui viimein katkaisemaan karmaisevan neljän ottelun kotitappioputkensa. Kolmen pinnan kotivoitto oli ensimmäinen sitten marraskuun alun.

- Tästä on hyvä jatkaa ja nyt aloitamme keskittymisen huomiseen TUTO-otteluun, päätti Räsänen.

Huomiseksi Sport kampeaa itsensä vahvasti pelanneen TUTOn vieraaksi Turkuun ja HCK lähtee hakemaan kahden ottelun tappioputkelle katkaisua kotoaan paikalliskamppailusta K-Vantaata vastaan.