Vahvan ensimmäisen erän kautta voittoon

MESTIS / Raportti
Jokipojilla oli aihetta tuuletuksiin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mehtimäellä nähtiin perjantaina tasainen taistelu, kun joulutauolta palanneet Jokipojat ja KooKoo ottivat yhteen. Kokoonpanohuolista kärsivä Jokipojat tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja pelasi mainion ensimmäisen erän. Taisto säilyi tasaisena loppuun asti. Lopulta kotijoukkue oli maalin verran parempi ja nappasi ansaitut kolme pistettä lukemin 2-1.

Ensimmäinen erä oli Jokipojilta vahva esitys. Joukkue taklasi ja pelasi muutenkin hyvällä taisteluilmeellä. Erä päättyikin tasalukemiin, kun molemmat onnistuivat heiluttamaan maaliverkkoja kerran. Toisessa erässä ottelun intensiteetti hieman lässähti.

KooKoo oli aavistuksen niskan päällä keskimmäisessä erässä, mutta maalin teki vain Jokipojat. Kolmas erä taas oli rikkonainen eikä KooKoo saanut kunnon kiriä aikaiseksi, osin jäähyilyn takia. Maalittoman kolmannen erän jälkeen ottelu päättyi Jokipoikien juhliin.

- Jokipojat oli valmistautunut peliin todella hyvin. Joukkue tuli hyvällä tunnelatauksella otteluun, liikkui hyvin ja voitti kaksinkamppailuja. Me taas emme olleet tarpeeksi valmiina vastaamaan kotijoukkueen peliin, harmitteli KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi ottelun jälkeen.

Jokipoikien pääkäskyttäjä Mikko Haapakoski jakoi näkemyksen hyvästä valmistautumisesta.

- Kyllä meillä onnistui valmistautuminen tämän päivän peliin todella hyvin, moraali oli kohdillaan. Vauhdikas ja hyvä jääkiekko-ottelu nähtiin tänään, Haapakoski iloitsi.

Tunnetta, tunnetta, tunnetta

Ottelun alku oli siis Jokipoikien. Parin minuutin pelin jälkeen joensuulaiset pääsivät yrittämään ylivoimaa, mutta tuloksetta. Lähimpänä maalintekoa oli KooKoon Matt Nickerson, joka meinasi sohia kiekon omaan maaliin. Jokipoikien hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin teki vieraiden Aatu Hämäläinen.

Hämäläinen sai vipata kiekon rauhassa tyhjiin, kun kumiläpyskä pomppi maalin edessä sopivasti. Tilanne oli käytännössä vieraiden ensimmäinen kunnon hyökkäys koko ottelussa. Kotijoukkue vastasi huutoon kuitenkin vielä ensimmäisen erän aikana, kun Matti Näätänen laukoi viivalta ottelun tasoihin.

Ensimmäisessä erässä oli mukavasti tunnetta, ja taklauksia nähtiin paljon. Etenkin Jokipojat kunnostautui taklauspelissä. Kotijoukkue sai ensimmäisen erän mainiolla pelillään tapettua KooKoon pelaamisen oikeastaan niin hyvin, ettei kouvolalaisjoukkue toipunut siitä koko ottelun aikana.

Toiseen erään tunne ja koko ottelu lässähti melkoisesti ja pelaaminen muuttui pelailuksi. Erän loppupuolella Janne Niva pääsi huudattamaan kotiyleisöä, kun hän karkasi Juuso Rajalan kanssa 2-1-hyökkäykseen. Rajala antoi nätin syötön ja Niva toimitti kiekon reppuun.

Kolmas erä oli rikkonainen. KooKoo oli takaa-ajoasemassa koko erän ajan, mutta ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi missään vaiheessa. Tappioasemassa KooKoo jäähyili liikaa, ja kiri kuihtui viimeistään siihen. Päätöserässä nähtiin kaksi kymmenen minuutin rangaistustakin.

Ensin Jussi Nättinen suuttui, kun Nickerson sai alivoimalla jäähyn kiekon sulkemisesta. Liika mussuttaminen tuomarille poiki kympin istunnon. Myös Miihkali Teppo sai kymmenen minuutin rangaistuksen pienen läpsyttelyn lomassa, jonka suoritti Jesse Jormanaisen kanssa ja hukkasi samalla kypäränsäkin.

KooKoo yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Jokipojat kesti. Niinpä käytännössä kolmella kentällä pelannut Jokipojat otti ottelusta kolme pistettä ja KooKoo lähti kotimatkalle tyhjin käsin.

Työmäärä ei riittänyt

Juujärvi näki suojattiensa otteissa myös hyvää, vaikka parannettavaakin riittää rutkasti.

- Ensimmäisen erän suhteen olen pettynyt lähinnä hyökkäykseen, en niinkään pakistoon. Puolustus koki kovia muutoksia tähän otteluun, ja Jokipojat varmasti tiesi sen ja iski siihen. Hyökkäyksessä sen sijaan olisi parannettavaa, työmäärä voisi olla suurempi, hävisimme kaksinkamppailut ja olimme huolimattomia kiekon kanssa, valmentaja kritisoi.

- Toiseen erään tulimme paremmin. Alivoimapelaajat tekivät ison työn pelissä tänään. Paljon on kuitenkin hyökkääjillä parannettavaa, että pääsisivät samanlaiseen pelaamiseen kiinni kuin esimerkiksi Jokipoikien ykkösketju tänään.

Kouvolalaisten luotsi näki ottelun kuitenkin noususuhdanteisena.

- Paljon oli hyvääkin. Ottelu oli meidän kannaltamme noususuhdanteinen, kiri jäi torsoksi jäähyjen takia. Tunteen saimme ylös, mutta sitten kupoli ei kestänyt ja tuli jäähyjä. Maksoimme kovaa hintaa tietystä poikamaisuudesta, joka on vaivannut koko kauden ajan, kun tunne menee yli, Juujärvi analysoi.

"Enempää miehiä meillä ei ole"

Jokipojat on kärsinyt  kokoonpanohuolista ja vielä perjantaiaamuna Oula Uski jäi kokoonpanosta sivuun alaraajavamman takia.

- Hieman jouduimme Uskin poissaolon takia tekemään muutoksia. Menimme sitten oikeastaan kolmella kentällä, paitsi kolmoskentässä laiturit kiersivät, kahdella laiturin paikalla oli kolme miestä. Erittäin tyytyväinen täytyy pisteisiin olla ja ennen kaikkea tapaan, millä KooKoon tasoista joukkuetta vastaan pelasimme, Haapakoski pohti.

Joensuulaiset matkaavat lauantaina Kajaaniin, eikä muutoksia kokoonpanoon ole luvassa. Kokoonpanossa oli täydet neljä kenttää, mutta Jari Lievonen ja Kasimir Puruskainen jäivät kokonaan ilman peliaikaa.

- Enempää miehiä meillä ole, varmaan samalla koostumuksella mennään Kajaaniin. Peluutusta täytyy sitten katsoa. Pisteet eivät tänään tulleet helpolla, ja kuormitus oli pelaajilla kova, Haapakoski mietti.

KooKoo sen sijaan saattaa saada lauantain kotipeliinsä LeKiä vastaan toivotun miehen kokoonpanoonsa. Mikko Liukkonen on kärsinyt kuumeesta, ja miehellä oli vasta yksi harjoituspäivä alla, joten hyökkääjä ei ollut perjantaina Joensuussa. Juujärven mukaan Liukkonen saattaa kuitenkin olla yksi sisääntulija kokoonpanoon lauantaiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle