Toisen polven kiekkoilijat johdattivat Kanadan lohkovoittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen kamppailu oli fyysinen.
Kisojen alkulohkojen odotetuin ottelu oli säästetty uudenvuodenaattoon. Kanada nappasi kotiyleisönsä riemuksi voiton USA:sta ja eteni lohkovoittoon.

Kuten odotettua, ottelu oli erittäin vauhdikas. Erityisesti se näkyi ensimmäisessä erässä, jota mentiin lähes viimeiselle minuutille viidellä viittä vastaan ennen Nick Ritchien ryntäyksestä saamaa kaksiminuuttista.

Vaikka joukkueet laukoivat kohti maalia yhteensä 30 kertaa, erätauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Etukäteen hehkutetuimmat pelaajat, Kanadan Connor McDavid ja USA:n Jack Eichel epäonnistuivat poikittaissyötöistä saamissaan tilaisuuksissa. Kanadan maalivahti Eric Comrie torjui Eichelin yrityksen, McDavid epäonnistui laukaisussaan täysin.

Myös toisessa erässä vauhti jatkui kovana. Kanada sai entistä paremmin otetta ja Max Domi vei isännät johtoon. Domi piti pilkkanaan Brandon Carloa, käytti kiekon Sam Reinhartilla ja iski kiekon maaliin. Sekä Reinhartin että Domin isät muistetaan myös NHL-kaukaloista: Paul Reinhart 1980-luvulta ja Tie Domi kahdelta edelliseltä vuosikymmeneltä.

Kun erän puolivälissä USA sai pelin ensimmäisen rangaistuksen, Kanada iski toistamiseen. Maalin teki puolustaja Josh Morrissey. USA:n tilannetta haittasi entisestään se, että Eichel oli menettänyt mailansa.

USA kavensi omalla ylivoimallaan. Eichel ja Sonny Milano syöttelivät Kanadan puolustusasetelman puhki ja puolustaja Anthony DeAngelo laukoi suoraan syötöstä kiekon maaliin. Toinen erä päättyi kuitenkin Kanadan 2-1-johdossa ja se pääsi vielä aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Ottelun viimeiset hetket maalijuhlaa

Kanada ei onnistunut erän alussa. Vauhdikas peli jatkui koko ajan ja pääosin vaahteranlehtipaitojen hallitsemana. Ensimmäinen pelikatko vihellettiin vasta kahdeksan minuutin ja 15 sekunnin jälkeen.

Heti erän ylitettyä puolivälin Kanadan Curtis Lazar sai kiekon maaliin. Suomalainen päätuomari Mikko Kaukokari otti yhteyden videotuomariin, joka hyväksyi maalin.

Kanada näytti etenevän vääjäämättömästi kohti voittoa, mutta harvinaisen puolustusalueen virheen jälkeen Dylan Larkin kavensi tilanteeksi 3-2. USA otti maalivahtinsa pois kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeisellä minuutilla lähtiin lopulta kolme maalia, sillä Kanada iski kiekon ensin tyhjiin, USA tuli vielä kerran maalin päähän ennen kuin Domi iski loppulukemat 5-3.

Vaikka yleensä lohkovoittajalla on etu pysyä samalla areenalla puolivälierään, tällä kertaa Kanada pelaa joka tapauksessa ottelunsa Torontossa. Sekä Kanadan että USA:n vastustajat puolivälieriin selviävät, kun Venäjän ja Tšekin ottelu on päättynyt.