Ilves käveli Sportin yli - pudotuspelihaaveet kariutuivat voitosta huolimatta

LIIGA / Raportti
Joona Koppasen avausmaali Liigassa merkattiin voittomaaliksi.
Kuva © Arno Hämäläinen
Ilveksen suvereenista voitosta huolimatta tupsukorvien viimeinen kotiottelu Sportia vastaan runkosarjassa oli myös kauden viimeinen. Vaisu Sport ei kyennyt haastamaan tamperelaisisäntiä vaikeuksien jälkeenkään ja Ilves otti selvän 5−1-voiton.

Avausmaalia ei yleisön tarvinnut odottaa kauaa, kun Ilves rankaisi Sportia kiekonmenetyksestä. Juho Liuksiala petasi paikan Topias Haapaselle, joka onnistui ohittamaan voimattoman Jonathan Iilahden.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen yritti herättää suojattejaan aikalisällä, mutta se tuotti päinvastaista tulosta. Joona Koppanen ohjasi kiekon komeasti Sport-verkkoon iskien ensimmäisen maalinsa Liigassa. Osuma oli myös Boston Bruinsin varaamalle hyökkääjälle ensimmäinen voittomaali.

Sportin vaikeudet suurenivat - Tuulola suihkuun korkeasta mailasta

Toisessa erässä Ilves jatkoi siitä, mihin jäi ennen ensimmäistä erätaukoa. Arttu Ruotsalainen päätti pitkähkön maalittoman kautensa, minkä jälkeen Sportin mahdollisuudet voittoon murenivat täysin. Joni Tuulola huitaisi mailalla Teemu Rautiaista kasvoihin, ja tuomaristo tuomitsi rikkeen ulosajon arvoiseksi.

Ilves ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoima-aikaansa, mutta Sportin hyökätessä Robin Salo kompuroi omiin jalkoihinsa, ja Otto Koivula onnistui läpiajostaan kasvattamaan johdon jo neljään maaliin.

Ilves-vahti Riku Helenius otti isoja torjuntoja läpi ottelun. Muun muassa Antti kalapudas ei onnistunut herättämään kotkapaitoja otteluun rangaistuslaukauksellaan. Lopulta Sport onnistui ylivoimalla rikkomaan kuparisen, kun Kalaputaan komeasta syötöstä Aleksi Ainali laukoi joukkueensa ainokaisen. Myös Iilahti Sport-verkon edessä teki kaikkensa pitääkseen joukkueensa mukana pisteissä, mutta päällä seisominenkaan ei auttanut.

Lopulta Ilves kuittasi Sportin kavennuksen Ville Meskasen johdolla ja Ilves päätti kauden viimeisen kotiottelunsa 5−1-voittoon. Pelicansin voiton myötä tupsukorvat eivät voi enää nousta kymmenen parhaan joukkoon.

Sport isännöi kauden viimeisen kerran Pelicansia lauantaina. Ilves puolestaan vierailee päätösottelussaan Raumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle