Jukureille kauden kotipäätökseen kovavireinen vierailija Tampereelta

LIIGA / Ennakko
Jukurit metsästää kauden ensimmäistä Tapparan päänahkaa.
Kuva © Saana Hakala
Jukurit saa kauden viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi hyvässä vireessä olevan Tapparan.

Jukurit jatkoi lauantaisen Ilves-voiton jälkeen voittokannassa kaatamalla tiistaina Lukon jatkoajalla. Joukkueen peli-ilme oli raikas ja sillä oli varsinaisella peliajallakin useampia paikkoja maalintekoon, mutta erinomaisesti pelannut Lukko-vahti Kaapo Kähkönen vesitti yritykset.

Paineettomasti viimeiset runkosarjapelinsä pelaavien sarvipäiden otteissa Ilvestä ja Lukkoa vastaan huokui vapautuneisuus. Saman otteen pitäminen Tapparaa vastaan voi olla myös yksi ase torstai-iltana.

Mikkeliläisryhmän näkyvimpiä hahmoja olivat ykkösketjun tutkapari Turo Asplund-Mika Partanen sekä Jesper Piitulainen, joka on kahdessa edellisessä ottelussa koonnut tehot 1+3. Jukureiden kokoonpanoon ei suurempia muutoksia aiempiin kamppailuihin nähden ole myöskään odotettavissa.

Vierasjoukkue Tappara kaatoi tiistain kierroksella sarjakärki Kärpät tylyin 5-1-numeroin. Sarjan kolmospaikasta JYPin ja HIFK:n kanssa kamppaileva tamperelaisryhmä on ollut muutenkin hyvässä iskussa, sillä viimeisistä 10 ottelustaan se on voittanut kahdeksan. Kamppailut ovat kuitenkin olleet pääosin tasaisia: voitoista peräti viisi on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Kärpät-ottelussa slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky oli ottelun hahmoja kahdella osumallaan ja hän katkaisi samalla seitsemän ottelun maalittoman putkensa. Tapparan hyökkäyskalustosta löytyy rutkasti ratkaisuvoimaa ja se on vahvistunut vielä aiempiin kohtaamisiin nähden Pohjois-Amerikasta palanneella Henrik Haapalalla.

Kirvesrinnat ovat olleet kuluvalla kaudella Jukureille paha vastus, sillä se on vienyt kaikki kauden kolme kohtaamista nimiinsä. Jukurileirissä kuitenkin tiedetään aseet, joilla kauden viimeinen kohtaaminen on mahdollista kääntää omaksi eduksi.

− Me ollaan pelattu Tapparaa vastaan hyvin nämä kaksi kautta eli me tiedetään miten heitä vastaan pitää pelata. Sellaista minimalistijääkiekkoahan se on. Siinä pelissä on niin monta vaihetta, kuten seisovia vaiheita, jotka pitää hoitaa huolellisesti, että niistä saa sen hyödyn, Jukureiden valmentaja Ville Nieminen kertoi.

− Tappara on sellainen joukkue, joka kyttää niitä virheitä, joten meidän hyökkäyspelin pitää olla sellaista, ettei se käänny vastaan. Huolellinen hyökkääminen on paras ase heidän suorahyökkäyspelin torjuntaan, koska suorasta hyökkäyksestä he iskevät joka kerta. Jäähyjen täytyy olla myös ihan minimissään, Nieminen summasi.

Seuraa Heitä

Mika Partanen #27 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä iski Lukon verkkoon tiistaina tasoitusosuman komealla laukauksella. Onnistuuko Partanen Tapparaakin vastaan?

Tomas Zaborsky #67 | Tappara

Laitahyökkääjä

Slovakkihyökkääjä osui helmikuun alussa Jukureita vastaan, jonka jälkeen kului lähes kuukausi, kunnes tiistaina hän iski kaksi osumaa Kärppiä vastaan. Kurittaako Zaborsky jälleen mikkeliläisjoukkuetta?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit kiusaa Tapparaa
Alempaan keskikastiin kuntopuntarissa jumahtaneet joukkueet pelaavat hyvin erilaisissa tilanteissa. Tapparalle sytykettä otteluun tuo runkosarjan kolmossija, kun taas Jukurit haluaa päättää kotiottelunsa voittoon. Tämä näkyykin pirteänä pelinä molemmissa leireissä. Tappara on kovassa pinteessä mikkeliläisten rohkean pelin kanssa, mutta nappaa lisäpisteen jalkavammalla pelaamisella.
2 3
2 3