Pudotuspelijuna on lähdössä, ehtiikö Ilves mukaan?

LIIGA / Ennakko
Eemeli Suomella ja kumppaneilla on vielä sauma pudotuspeleihin.
Kuva © Jarno Hietanen
Lauantain tappio Jukureita vastaan teki Ilveksen loppukauden panokset selväksi. Pudotuspeleihin päästäkseen Ilveksen täytyy voittaa jäljellä olevat ottelunsa ja saada apua muilta joukkueilta.

Olympiatauon jälkeen Ilves nappasi pudotuspelikamppailun kannalta tärkeän 3-0-voiton Pelicansista, mutta edelliset kaksi ottelua ovat päättyneet tappioihin. Paikalliskamppailussa Tapparaa vastaan Ilves taipui vasta voittomaalikilpailussa, mutta Jukureita vastaan kärsitty 2-5-tappio ei jättänyt selittelyille sijaa.

Jukureita vastaan pelatun mittelön jäljiltä Ilveksen ero viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevaan Pelicansiin on viisi pistettä ja tamperelaisryhmällä on vain kaksi ottelua aikaa kuroa ero kiinni. Tehtävä on erittäin vaikea. Edes tamperelaisryhmän täydellinen onnistuminen viimeisissä otteluissa ei auta, mikäli Pelicans saa enemmän kuin pisteen Kookoota ja Sportia vastaan.

Mikäli Sport kykenee kellistämään Ilveksen tamperelaisten runkosarjan viimeisessä kotiottelussa, katkeaa Ilveksen viimeinenkin oljenkorsi, jolloin joukkueen kausi päättyy lauantaiseen vierasotteluun Lukkoa vastaan.

Kauden aiempien keskinäisten kohtaamisten perusteella kotijoukkue on illan suosikki. Ilves on ollut kauden viidessä ottelussa kolmesti vahvempi ja edellisellä kerralla tammikuussa tamperelaiset kykenivät päihittämään Sportin Vaasassa numeroin 4-2.

Tamperelaisjoukkueen paras pistemies Sami Sandell on ollut edelliset kaksi ottelua sivussa. Hänen poissaolonsa on aiheuttanut ison loven joukkueen hyökkäyspeliin ja samalla tuonut ilmi, kuinka kapea materiaali Ilveksellä onkaan. Ohuen kokoonpanon vuoksi A-ikäisenä hyökkääjän paikalta puolustajaksi siirtynyt Valtteri Viljanen on pelannut edelliset pelit junioriaikojen pelipaikallaan.

Sportin aamukammassa enää kaksi piikkiä jäljellä

Sportin kausi on käytännössä ollut jo pitkään ohi ja joukkue on pelannut pitkän tovin ilman todellista panosta. Joukkueelle lieneekin helpotus, että runkosarja on jo loppusuoralla ja jäljellä on enää kaksi ottelua. Paineettomasti viimeisiin otteluihin valmistautuvilla vaasalaisilla onkin ollut sarjassa enää kiusaajan rooli.

Vaikka Tomek Valtosen luotsaama ryhmä onnistuikin nappamaan tiistain kotiottelussa TPS:ää vastaan pisteen, joukkueen viime aikojen vire ei ole ollut mairitteleva. Joukkueen edellinen voitto on helmikuulta SaiPaa vastaan ja tällä hetkellä voitoton putki on jo neljän ottelun mittainen.

Vaasalaiset ovat olleet pelaajamarkkinoilla aktiivisia myyjiä ja joukkueen kokoonpano onkin erittäin kapea. Joukkuetta on täydennetty Sportin omilla junioreilla, mutta käytännössä joukkue pelaa vajaalla kokoonpanolla. Edellisessä ottelussa TPS:ää vastaan peräti kuusi Sportin hyökkääjää kellotti yli kahdenkymmenen minuutin peliajan, kun taas osa pelaajista kävi jäällä lähinnä näyttäytymässä.

Seuraa Heitä

Arttu Ruotsalainen #22 | Ilves

Hyökkääjä

Pisteetön putki on venynyt jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Hyökkääjältä kaivattaisiin nyt kipeästi tehoja, varsinkin jos Sami Sandell on edelleen poissa kokoonpanosta.

Jesse Rantamäki #15 |

Oikea laitahyökkääjä

Tomek Valtonen on pakon edessä joutunut ottamaan kokoonpanoon myös junioreita. Rantamäki oli edellisessä ottelussa yksi niistä harvoista uusista nimistä, joka sai peliaikaa ja mahdollisuuden näyttää osaamisensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Panokseton läpsyttely muuttuu hyökkäysilotteluksi
Kummallakaan joukkueella ei ole enää loppukauden otteluissa panosta, mikä vapauttaa ilmapiiriä. Panoksettomissa otteluissa on aina vaara muuttua läpsyttelyksi, ja tätäkin tullaan Tampereella näkemään. Päähuomion kuitenkin nappaa iloinen hyökkäyspelaaminen, josta kummatkin ovat viime kierroksella näyttäneet palasia. Tällä saralla Ilves on pykälän verran parempi.
4 5
2 3