11 maalia ja ulosajo - HPK kiri Tampereella isoon voittoon

LIIGA / Raportti
Tehot 1+2 iskenyt Oula Palve kuului HPK:n sankareihin.
Kuva © Arno Hämäläinen
Liigan häntäpään ottelusta Ilveksen ja HPK:n välillä muodostui hurja näytös. Ilves vei pelillisesti kaksi ensimmäistä erää, mutta mukana roikkuneet hämeenlinnalaiset kirivät rinnalle ja ohi. Ottelua varjosti Miro Karjalaisen taklaus Eemeli Suomea päähän.

Ottelu sai todellisen salama-alun, kun Ilves iski heti ensimmäisestä hyökkäyksestään, 14 sekunnin pelin jälkeen. Tapio Laakso heitti laidasta maalille laukauksen, joka pomppi maalin edestä vastaan tulleen Emil Larmin yli verkon perukoille.

HPK:n kunnolliset maalipaikat olivat tasakentällisin kahdessa ensimmäisessä erässä vähissä. Joukkue sai kyllä muutamia hyviä pyörityksiä Ilves-päätyyn, jollaisesta syntyi myös hämeenlinnalaisten avauserän ainoa osuma. Tilanteen 1-1:een tasoittanut maali syntyi kauden ensimmäisensä lämänneen Miro Karjalaisen lavasta.

Tämän kauden perisynnistä, tehottomuudesta hämeenlinnalaisia ei voinut kuitenkaan moittia. Paikat olivat vähissä, mutta ne joukkue pystyi käyttämään hyväkseen.

Avauserässä Ilves upotti kiekon yhteensä kolme kertaa viime ottelussa nollapelin torjuneen Larmin selän taakse, kun Sami Sandell onnistui kahdesti. Tämä myös riitti Larmille, jo ottelun lopun kiekkoja torjui Antti Karjalainen.

− Oli aika maalirikas päivä molempiin suuntiin. Molemmat hyökkäsivät vähän raikkaammin ja puolustus tuli heti kakkosena, se voi olla yksi syy. Kyllä meillä ensimmäisessä erässä puolustus jäi vähän vaiheeseen, vaikka hyökkääminen oli hyvää. Peli oli vauhdikas molempiin päihin, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kertoi.

− Monia sattumia vain, meidän maaliimme meni kolme oman pelaajan kautta. Kolmesta ensimmäisestä kaksi meni oman pelaajan kautta. Molemmilla tietysti on paljon myös hyökkäyspelitaitoa, se näkyi maalintekotilanteissa, sanoi puolestaan HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Ylivoimalla hämeenlinnalaiset olivat tehokkaita. Vieraat pyörittivät kahden miehen ylivoimaa näyttävästi, ja nuorten MM-kisoista tähän otteluun joukkueen kokoonpanoon palannut Kristian Vesalainen tälläsi kavennuksen Oula Palven tarjoilusta.

Maalinteossa avauserässä onnistuneen Karjalaisen ottelusta muodostui kaksijakoinen, kun puolustaja taklasi Eemeli Suomea päähän vaihtoaitioiden edustalla ja passitettiin suihkuun. Vielä kun seuranneella ylivoimalla Laakso löi illan toisellaan taululle 4−2, piti pelin olla taputeltu.

Osumaan syöttöpisteen kirjautti 18-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen, jolle ottelu oli liigauran ensimmäinen.

− Olihan se mahtava sisääntulo nuorelta mieheltä. Pelasi rohkeasti, on ollut kolmisen viikkoa harjoituksissa mukana, on vain odotettu sitä oikeaa hetkeä, Kivi iloitsi.

− Onneksi ei käynyt tuon pahemmin, ei meidän peleissämme kyllä vastaavaa ole ollut tällä kaudella. Onneksi ei käynyt pahemmin, ja Suomi on ok, kommentoi Ilves-käskijä puolestaan Karjalaisen taklausta.

Pennanen tyytyi kommentoimaan taklausta lyhytsanaisesti:

− Ei se tietenkään sattumaa ole, isokokoinen, kovaa pelaava pelaaja. Hänen roolinsa on pelata kovaa, hän koko ajan yrittää kuitenkin ottaa oppia siitä, että pelaisi kovaa niin, että pysyy kentällä.

Alivoimamaali käynnisti HPK:n kirin

Päätöserässä hämeenlinnalaiset kuitenkin tulivat välittömästi maalin päähän Joonas Lehtivuoren alivoimaosumalla. Joukkue pystyi virittelemään pientä kiriä, mutta Ilveksen karvauspelaaminen piti huolen, että myös toisessa päässä kenttää tilanteita riitti.

− Meidän kannaltamme tietysti oli iloista hyökkäyspeliä. Se kolmannen erän alkuun lahjoitettu alivoimamaali antoi kaverille vähän huonoon aikaan bensaa. Silloin tiesin, että kolmannesta erästä tulisi aika monivivahteinen, niin kuin tulikin, kommentoi Kivi.

Ottelun loppu tarjosikin sitten tapahtumia koko rahan edestä. Ensin Vesalaisen niittasi illan toisellaan pelin ylivoimalla tasoihin, ja hetkeä myöhemmin Lehtivuoren illan toinen vei vieraat jo johtoon.

− Se, kun vastustaja tekee alivoimalla maalin, lyö usein sellaisen pienen säpin päälle. Emme tarkoituksella alkaneet pakittelemaan, Kivi sanoi.

− Lehtivuori kaksi maalia, ja Vesalainen on aika huikeassa lyönnissä. Huikea tulevaisuus edessä. Ainakin 99-syntyneistä hän on ehdottomasti liigan paras. Erittäin hyvä pelaaja, ja hienoa että saimme hänet takaisin, yltyi Pennanen kehumaan pelaajiaan.

Kiekkojumalilla oli kuitenkin vieläkin yksi ässä hihassaan, kun Joe Piskula toi ilman maalivahtia pelanneen Ilveksen vielä tasoihin. Edessä oli jatkoaika, jonka ratkaisijaksi nousi ottelun kolmannen tehopisteensä napannut Palve.

− Meillä on ollut maalinteon kanssa ongelmia. Tietenkään emme halunneet antaa vastustajalle noin paljon paikkoja, mutta saimme luotua niitä itsekin. Ei ollut mikään valmentajan suosikkipeli, mutta uskon, että yleisölle oli paljon nähtävää, Pennanen mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle