Porissa kovan luokan ylikävely - Kärpät survoi Ässät jäänrakoon ennen ottelun puoliväliä

LIIGA / Raportti
Jussi Rynnäs nollasi Ässät 33 torjunnallaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Ässien kolmen kotiottelun viikko alkoi tiistaina, kun sarjajohtaja Kärpät saapui kaupunkiin. Oululaiset olivat joka osa-alueella askelen edellä ja toisessa erässä tullut neljän maalin sikermä lamaannutti kotijoukkueen lopullisesti.

Tiistaisessa Ässien ja Kärppien kohtaamisessa näki heti ottelun ensimmäisistä minuuteista lähtien niitä elementtejä, joiden avulla oululaiset ovat itsensä sarjaykkösen paikalle raivanneet. Avauspelaaminen oli vahvaa ja hyökkäysten rytmitys varsin sujuvaa ja sulavaa.

Eikä Kärppien ykkösketju hukannut aikaa, kun oiva mahdollisuus maalintekoon jo avauserän kuudennella minuutilla aukesi. Miika Koivisto laukoi viivasta maalille, josta Charles Bertrand survoi kiekon maaliin kultakypärä Julius Junttilan avustuksella.

Kärpät sortui muutamiin rikkeisiin, joista Ässillä oli hyvät mahdollisuudet nakuttaa ylivoimalla osuma jos toinenkin, mutta laukausten laatu oli sieltä huonommasta päästä.

Kärpät rankaisee armottomasti

Toinen erä alkoi taitokiekon vastakohdalla, kun Ben Blood ja Otto Karvinen jakoivat toisilleen nyrkkiä paljain käsin. Tappelu ei ainakaan tuonut Ässille tarvittavaa energiaa - päinvastoin.

Nujakan jälkeisessä vaihdossa Maksim Matushkin lähti nostamaan hyökkäystä, mutta menetti kiekon maalin edessä suoraan Jari Sailiolle, joka sivalsi napakan ranteen ohi tyhjää harovan Andreas Bernardin.

Vain 18 sekuntia tästä ja ässämaalissa kolisi jälleen. Oman alueen sohlaus tuotti Kärpille hyvän hyökkäysalueen paineen kuin tyhjästä ja Mikael Ruohomaa pääsi sivaltamaan lukemiksi jo 0−3. Bernardin asema oli Ässien maalilla jälleen kovin epäkiitollinen, niin avoimista paikoista oululaiset pääsivät maalinsa iskemään.

Ottelu rauhoittui, mutta vain toviksi. Kärpät osui jälleen kahdesti lyhyen ajan sisään. Tällä kertaa kului vain 41 sekuntia, kun puolustajat Mikko Niemelä ja Aleksi Mäkelä lisäsivät maaleillaan tilanteeksi jo 0−5.

Tämä riitti myös Bernardille, joka luisteli vauhdilla vaihtoaitioon.

− Kaipaamme peliimme lisää tylyyttä. Kaikki muut asiat, kuten loukkaantumisten määrä, ovat tekosyitä tällä hetkellä. Tänään vastustaja sai toisessa erässä nopeaan tahtiin käytännössä viidestä kuuteen maalipaikkaa ja iski niistä neljästi. Mutta ei tämä puhumalla parane, vaan tekemällä, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho tokaisi.

Matushkin jäi erän lopulla laidassa Jani Hakanpään kovan taklauksen alle, ja hänen eränsä päättyi siihen. Padan onneksi puolustaja kuitenkin palasi kolmanteen erään.

Ässät koittaa, Rynnäs voittaa

Päätöserä oli odotetunlainen Kärppien päästäessä jalan kovimmalta kaasulta, Ässien yrittäessä kaventaa ottelua siedettävämpiin lukemiin. Hyvästä yrityksestä huolimatta Jussi Rynnäs oli maalillaan jokaisen yrityksen tiellä, eikä kiekolla ollut tällä kertaa mitään asiaa Kärppien maaliin.

− Rynnäksen nollapeli kotikaupungissa lämmitti mieltä. Toisessa erässä olimme varsin tehokkaita, eikä päätöserässä nähty minkäänlaista sulamista, mitä on joissakin otteluissa meille tullut, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle