Vaasan Sport ja HIFK nokikkain - murtuuko kotikenttäedun taika?

LIIGA / Ennakko
Patrick Carlsson tuijottaa jälleen kotkapaitaa.
Tiistai-iltana Nordikselle HIFK:ta vastaan luistelee lauantaina Ilvekselle hävinnyt Vaasan Sport. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan kotikenttäedun siivittämänä.

HIFK pyrkii takaisin voittokantaan hävittyään SaiPalle voittomaalikilpailussa viime perjantaina 0−1. Lappeenrannassa ei maaleilla herkuteltu, kiitos molempien joukkueiden loistavan maalivahti- ja puolustuspelaamisen. Atte Engren oli HIFK-maalilla Kevin Lankisen ollessa varalla. Ari-Pekka Selinillä on valittavana maaliin huipputorjujia.

Tiistaina kilpipaidassa nähdään myös Sportille hyvin tuttu naama. Vaasalaisten riveissä pelannut puolustaja Markus Kankaanperä palasi Helsinkiin täyttämään useiden loukkaantumisten murjomaa alakertaa. Hyökkääjistä ei HIFK:lla tehoja puutu. Erik Thorellin, Patrick Carlssonin ja Juhani Tyrväisen ketjut tekevät hallaa ilta toisensa jälkeen vastustajalle.

HIFK:n peli on mennyt oikeaan suuntaan, ja se kamppailee kovaa kuuden parhaan joukkoon pääsystä niin kotona kuin vieraissakin. Akilleen kantapäänä edelleen on kuitenkin pahasti tökkivä ylivoimapeli. Satunnaiset onnistumiset eivät riitä. Hyvänä kuntopuntarina toimii Sport, jonka alivoima on Liigan heikointa. Pitkät pyöritykset ja karvaus korkealta ovat Helsingissä tuttu näky.

Lähiaikoina ei ole tehty montaa maalia

Viimeaikainen maalien teon vaikeus kummastuttaa. Edelliseen viiteen peliin HIFK on tehnyt vain yhdeksän maalia. Sportilla osumia on kahdeksan. Ilvestä vastaan käydyssä kamppailussa Sport oli vastaantulijana ja Ilves hallitsi ottelua.

Vaasalaisten otteet eivät viime aikoina ole olleet kummoisia. Makean Tapparasta otetun voiton jälkeen joukkue on viiden ottelun tappioputkessa. Olavi Vauhkonen, Aleksi Ainali, Erik Riska ja Filip Riska ovat pitäneet Sportin taistelumeininkiä yllä Robin Salon ollessa pois.

Helsingissä faktat ovat selvillä. Sport tarvitsee kuumeisesti pisteitä, tai paikka kymmenen joukossa jää haaveeksi. Lauantain tappio suisti joukkueen sarjataulukon viimeiseksi ja matkaa kymmenenteen sijaan on 21 pistettä.

HIFK on sijalla kahdeksan ja pääsy kuuden parhaan joukkoon on vain kahden pisteen päässä. Tilanne ei jännityksen kannalta voisi olla herkullisempi, sillä sijojen kolme ja kymmenen erotus on ainoastaan neljätoista pistettä.

Seuraa Heitä

Markus Kankaanperä #12 | Kiekko-Pojat

Puolustaja

HIFK-puolustaja edusti vielä jokin aika sitten kuluvalla kaudella Vaasan Sportia.

Erik Riska #13 | Sport

Keskushyökkääjä

Pelaaja on saanut kantaakseen kapteenin natsat Kankaanperän jätettyä joukkueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK vie Sportia
HIFK on kohuista ja alavireestä huolimattaan edelleen yksi Liigan vahvimmista kotijoukkueista. Sport puolestaan pistekeskiarvolla mitattuna toiseksi huonoin. Myös materiaalietu on isännillä. Sport ei kuulu Liigan tulivoimaisimpiin joukkueisiin ja HIFK:n maalia kohti on lauottu koko kauden mittapuulla vähiten. HIFK:n puolustus on kärsinyt loukkaantumisista, mutta vaikeudet ovat heijastuneet enemmän pelin avaamiseen. Odotettavissa vähämaalinen kotivoitto.
2 3
0 1