Kärpät pääsee kokeilemaan raajarikkoisen Ässien sisukkuutta

LIIGA / Ennakko
Ässät oli viimeksi voittomaalikilpailun verran Kärppiä parempi.
Kuva © Sami Kemppainen
Porissa iskevät tiistaina vastakkain hurjan loukkaantumissuman keskellä sinnittelevä Ässät ja viime peleissä kadoksissa ollutta virettään löytänyt Kärpät.

Isäntäjoukkue Ässät on hankalassa tilanteessa runsaiden loukkaantumisten kanssa. Parhaillaan telakalla on kahdeksan miestä, joten joukkue on viime aikoina joutunut tekemään ratkaisuja korvaajien löytämiseksi. Tiistaista alkaen stunttimiehenä häärii Tuomas Huhtanen, joka sai Ässiin kahden viikon mittaisen tryout-sopimuksen. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaiseen muotoon ässäkäskijä Jyrki Aho kokoonpanonsa piirtää.

Porilaiset ovat voittaneet viidestä viimeisestä pelistään vain yhden, mutta joukkue on silti esiintynyt sisukkaasti. Lauantaina Tampereella voitto ratkesi lopulta viime minuuteilla huolimattomuusvirheeseen, ja perjantainakin Pelicansia vastaan irtopisteitä olisi peliesityksen perusteella ollut otettavissa.

Kärpillä taas on ollut pieni suvantovaihe päällä, mutta viimeiset kolme peliä ovat kuitenkin tuoneet voitot joukkueelle. Oulussa voitaneen siis huokaista hetkeksi helpotuksesta, vaikka pientä turbulenssia useammalla osa-alueella onkin ollut.

Toisin kuin isäntäjoukkueella Kärpillä ei ole merkittäviä loukkaantumishuolia. Komeassa liidossa pitkin kautta ollut Julius Junttila on kärsinyt flunssasta, joten syyskauden kuumin ketju Junttila-Mikael Ruohomaa-Charles Bertrand ei välttämättä vielä Porissakaan ole tutussa muodossaan. Suuria kokoonpanomuutoksia ei siis Kärppiin liene tulossa, sillä myös nuorten MM-kisoista palannut Rasmus Kupari saanee vielä lepovuoron.

Joukkueiden kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia. Tuskin tiistainakaan maali-iloittelua nähdään eikä jatkoaika välttämättä olisi joukkueiden viimeaikaisten otteiden perusteella suuri yllätys.

Seuraa Heitä

Andreas Bernard #1 | Ässät

Maalivahti

Bernardin otteet ovat tällä kaudella ailahdelleet huippuhyvistä luvattoman heikkoihin esityksiin. Viime aikoina on ollut havaittavissa pientä piristymistä. Onnistuuko maalivahti pelaamaan tasaisen pelin raajarikkoisen joukkueensa takana?

Saku Mäenalanen #8 | AHL

Vasen laitahyökkääjä

Mäenalanen on aloittanut tammikuun huikeasti. Kahteen peliin mies on iskenyt tehot 4+2=6. Jatkuuko pisteputki patapaitojen kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät askeleen perässä
Kärpät on taittanut lyhyen notkahduksensa uuteen nousuun, Ässät vastaavasti on metsästänyt täyttä pistepottia viimeiset viisi ottelua siinä onnistumatta. Myös materiaalietu on sarjajohtajan puolella. Kärpät on nopea ja nopeasti peliä kääntävä joukkue, Ässät on puolestaan kuluttanut Liigan eniten jäähypenkkiä. Kärppien vähämaaliset voitot löytyvät pelatuimpien listalla, joten on perusteltua hakea oululaisten suurimaalisempaa voittoa suurempien kertoimien toivossa.
0 1
5 6