Nollapeli vastaan pisteputki − Larmi haastamaan Rautiaista

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Emil Larmi nollasi Ilveksen.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Vahvaa vaihetta pelaava Ilves saa kovan haastajan niin ikään piristyneestä HPK:sta. Teemu Rautiaisen ja kumppaneiden on löydettävä keinot Emil Larmin ohittamiseen.

Sekä Ilves että HPK ovat tällä hetkellä vahvassa vireessä. Kotijoukkue Ilveksellä on alla viiden ottelun pisteputki ja viime viikonloppuna tamperelaiset ottivat täyden pistepotin KooKoota ja Sportia vastaan. Viiden ottelun otannalla Ilves onkin Liigan kuntopuntarissa kolmantena.

Ilveksen sankari tämän vuoden puolella pelatuissa otteluissa on ollut Teemu Rautiainen, joka on kolmessa viime pelissä kerännyt tehot 4+1. Tehopisteille pienikokoinen hyökkääjä on päässyt seitsemässä peräkkäisessä pelissä. 

Rautiainen on myös Ilveksen paras maalintekijä ja pistemies. Henkilökohtainen piste-ennätys on jo rikkoutunut, eikä uuteen maaliennätykseenkään ole enää matkaa kuin kaksi osumaa.

HPK puolestaan pelasi viime viikolla kauden parhaat pelinsä Ässiä ja Lukkoa vastaan. Joukkueen pelissä näyttää itseluottamus olevan korkealla. Pelaaminen on rentoa, ja syötöt napsuvat kohdilleen. HPK on koko kauden kärsinyt viimeistelyongelmista, eikä pelin piristyminen ole toistaiseksi näkynyt parempana tehokkuutena.

Sarjataulukon hännille juuttuneen HPK:n hyökkäyspelin maestro on Oula Palve, joka teki HPK:n ainoan maalin voitto-ottelussa Lukkoa vastaan. 25-vuotias keskushyökkääjä on jo rikkonut viime kauden maali- ja piste-ennätyksensä, vaikka pelejä on tilillä parikymmentä vähemmän kuin viime kaudella.

Maalivahtipeliä lukuun ottamatta etu Ilveksellä

Maalivahtipelissä etu on HPK:llä. Emil Larmi on löytänyt otteisiinsa tasaisuutta ja on pelannut selvästi paremmin kuin kumpikaan Ilveksen maalivahdeista, joista Antti Lehtonen on aavistuksen edellä. Larmilla on myös alla nollapeli Lukkoa vastaan.

Ilveksen pisteputki ja piristyneet otteet lisäävät toiveikkuutta pudotuspelipaikan suhteen. Eroa kymmenentenä olevaan SaiPaan on 13 pistettä, ja Ilveksellä on yksi peli vähemmän pelattuna. HPK:n ero SaiPaan on jo 21 pistettä, mutta hämeenlinnalaiset ovat pelanneet Liigassa vähiten otteluita.

HPK on Liigan heikoimpia vierasjoukkueita, ja edellinen vierasvoitto on joulukuun alusta Sportia vastaan. Ilves on myös voittanut kolmesta tämän kauden keskinäisestä kohtaamisesta kaksi.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 | Ilves

Laitahyökkääjä

Taitava ja liukasliikkeinen laitahyökkääjä on kolmen ottelun maaliputkessa ja seitsemän pelin pisteputkessa. Kultakypärällä olisi hyvä tilaisuus jatkaa vahvaa virettään ja näpäyttää entistä seuraansa.

Oula Palve #11 | TPS

Keskushyökkääjä

HPK:n hyökkäyspelin herra ja hidalgo. Taitoa ja pelisilmää riittää, ja Ilves-puolustuksen on oltava tarkkana juonikkaan keskushyökkääjän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilvekselle etu erikoistilanteista
Koko kauden mitalla kaksikon ylivoimapelaamisen välillä ei ole suurta eroa, mutta tarkastusjakson siirtyessä viime otteluihin, Ilveksellä on selvästi toimivampi ylivoima. HPK:lla on ollut kokonaisuutena ongelmia viimeistelyssään, ongelmat vain korostuvat ylivoimalla. Lisäksi HPK ottaa kaksikosta selvästi enemmän rangaistuksia, Ilves on nimittäin ottanut koko Liigan vähiten kahden minuutin rangaistuksia. Ylivoiman tuoma etu kääntää kupin tamperelaisten puolelle.
3 4
1 2