Tyrväisen juhlaottelussa suunsoittoa, nyrkkikarkelot ja rangaistuslaukaus

LIIGA / Raportti
Perjantai-illan ottelun ratkaisi Thomas Nykopp jatkoajalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin perjantai-illasta ei vauhtia tai tilanteita puuttunut. Juhani Tyrväisen 400. liigaottelun kruunasi yleisön korvia vihlova vihellyskonsertti. Loppuunmyydyssä hallissa voiton vei jatkoajalla HIFK.

Jo ensimmäisen erän ensiminuutit lupailivat vauhdikasta iltaa. Kamppailu kiekosta äityi aika ajoin jopa miekkailuksi, kun pikkumusta ei ottanut osuakseen kummankaan lapaan. Ensimmäinen loistava maalintekopaikka siunaantui illan juhlakalulle Juhani Tyrväiselle, joka sai Juha-Pekka Haatajalta loistosyötön maalin edustalle. Laukaus ei kuitenkaan löytänyt verkkoon asti.

Otto Karvisen ottama rangaistus tarjosi kotijoukkueelle tilaisuuden parannella ylivoimaprosenttia, mutta avausmaali jäi vielä odottelemaan itseään. HIFK:n tapettua hetkeä myöhemmin Markus Kankaanperän kakun sai joukkue hengen päälle ja pyöritysruletti synnytti monta maukasta maalipaikkaa.

Illan ensimmäisen iski kuitenkin Kärpät. Teemu Engberg saattoi vain ihastella jäähypenkiltä Ville Leskisen siniviivalaukausta, joka löysi tiensä Atte Engrenin selän taakse. Syöttöpisteet kirjauttivat nimiinsä Kristian Vesalainen ja Nicklas Lasu.

Yleisö pääsi vielä erän lopussa purnaamaan, kun Tyrväinen sai kaksiminuuttisen kamppaamisesta. Shaun Heshka oli todella lähellä onnistua siirtämään Kärpät kahden maalin johtoon, mutta tällä erää Engren oli tilanteen tasalla.

Jäähyjen sävyttämä toinen erä

Toinen erä toisti edellistä. Vauhtia piisasi ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Erä eteni lopulta melko katkottomastikin. Ensimmäinen tilastomerkintä näki päivänvalon vasta erän loppupuolella, kun Mikael Ruohomaa tyrkki Teemu Erosen jään pintaan.

HIFK ei saanut tasoitusmaalia aikaiseksi ja yleisö vaati äänekkäästi vastustajalle lisää jäähyjä tilanteesta jos toisesta. Erän lopussa Lennart Petrellille tarjoutui kultaakin kalliimpi mahdollisuus tuoda punanutut tasoihin rangaistuslaukauksella. Yritys jäi lopulta kuitenkin torsoksi.

− Kyllä minulla idea siinä oli, mutta tänään se ei mennyt sisään. Olin melko varma onnistumisestani, mutta en saanut kiekkoa kohotettua patjan yli. Maalivahdit ovat todella hyviä. Yllättävää oli, kuinka monta kertaa lusimme tänään. Liiga-kärjen voittaminen ei ole helppoa noin isoin jäähymäärin, kertoi Petrell.

Summerin soitettua lähdettiin hakemaan tanssipareja ja kuuma kiekko-ottelu meni nyrkkeilyksi.

Vauhtia piisasi päätössummeriin asti

Kolmas erä aloitettiin tasavajaalla toisen erän lopun mentyä hulinaksi. Tämän jälkeen tuttuun tapaan tilanteet vaihtelivat molemmissa päissä. HIFK:n mahdollisuudet maukkaaseen kotivoittoon alkoivat näyttää heikoilta, kun Vili Sopasen jäähy kostautui perin tylysti. Vesalainen pyssytti kovaa Kärpät kahden maalin karkumatkalle.

Teemu Tallberg herätti helsinkiläisten toiveet uudelleen erän puolessa välissä. Kova laukaus siniviivasta upposi Jussi Rynnäksen vartioimaan verkkoon. Syöttöpisteet nappasivat Ville Varakas ja Patrick Carlsson.

Kavennusmaali herätti kotijoukkueen takaa-ajoon ja noin minuutti ennen erän loppua helisi. Joonas Rask latasi kiekon häkkiin Miro Heiskasen ja Varakkaan syötöistä. 3−2-kotivoiton ratkaisi jatkoajalla Thomas Nykopp. Ratkaisevan syötön antoi Tyrväinen.

− Voitin luistelukilpailun ja pääsin puolittaiseen läpiajoon. Askelmerkit menivät meillä hieman alkuperäisestä sekaisin, mutta Tyrväinen näkee 360 astetta ympärilleen ja syöttö tuli perille. Tämä oli playoff-peli, ja tuntui hyvältä kuitata Kaisaniemessä kärsitty tappio.

− Mitä tulee tappeluun, niin pojat ovat aina poikia ja haluavat näyttää. Hellyyttä se on ja viha-rakkaussuhde, kertasi Nykopp ja kiitteli vielä faneja mukana elämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle