HIFK:n Joonas Rask kiittelee joukkueensa kehitystä: "Työn kautta mennään"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Rask nauttii pelaamisesta, kun siinä on panoksia
Pejantai-iltana HIFK nousi Kärppiä vastaan 0-2-tappioasemasta jatkoajan kautta voittoon. Yksi ottelun ratkaisevista hetkistä oli Joonas Raskin 2-2-tasoitusmaali vain minuutti ennen kolmannen erän loppua. Tehokas hyökkääjä korostaa työmoraalin merkitystä joukkueensa suoriutumisessa.

Joonas Rask sivalsi viime hetkillä Kärppien maalinmittaisen kaulan katki perjantaina loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa. Syötön tarjoili Miro Heiskanen.

- Heiskanen näki minut hyvin siinä aallossa. Sain kiekon luistimella haltuun ja maalivahti ehkä vähän pelasi yli. Siinä jäi takakulmaan tilaa nostaa kiekko maaliin.

Kärpät ehti jo 0-2-johtoon, mutta HIFK kuroi sen kiinni ja voitti lopulta pelin. Maalipaikkoja kotijoukkueella oli useita läpi ottelun, mutta vasta kolmannessa erässä vastustajan verkko soi.

- Kiekko kävi monta kertaa tolpassa, mutta niistä ei maalia tehty. Lopulta onnistuimme ja hyvä niin, maalit kuitenkin ratkaisevat nämä pelit. Tämä oli tärkeä nousu.

Voitto oli ensimmäinen Kärpistä tällä kaudella. Tehtiinkö tällä kertaa jotain toisin?

- Olemme aikaisemminkin olleet heitä vastaan 60 minuutin jälkeen tasoissa. Jatkoajalla, kun on tuo 3-3-peli, molemmille tulee paikkoja ja se on aina vähän sattumastakin kiinni, kumpi tekee maalin. Hyvä että kääntyi nyt meille, Rask totesi.

Seuraava ottelu Kärppiä vastaan pelataan jo vuorokauden kuluttua, tänään lauantaina Oulussa.

- Kun peräkkäisinä päivinä pelataan samaa joukkuetta vastaan, niin kyllä se luo aina sellaista pientä ekstralatausta. Hieno peli varmaan tulee.

Pudotuspelit lähestyvät ja tilanne sarjataulukossa on tiukka. HIFK on viidentenä, ja KalPa hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä. SaiPa on seitsemäntenä kuuden pisteen erolla HIFK:hon. Rask vakuutti, ettei suoran pudotuspelipaikan säilyttämisestä tarvitse ottaa paineita.

- Totta kai me haluamme mahdollisimman hyviin asetelmiin kevättä ajatellen, ja suora pudotuspelipaikka on meidän tavoitteemme. Mutta onhan näitä runkosarjapelejä aikaisemminkin pelattu. Nämä ovat kivoja pelejä, kun on panoksia.

Pudotuspeleissä nähtävää HIFK:ta Rask kuvaili sanalla santapaperinen.

- Meillä on kova työmoraali ja erittäin liikkuva joukkue. Kyllä siellä nähdään hyvä ja taisteleva, sellainen IFK mitä varmasti yleisö haluaakin nähdä.

Joukkueen sosiaalinen kujeilija

Joonas Rask joutui kuluvalla kaudella olemaan parin kuukauden ajan poissa kaukalosta loukkaantumisen vuoksi. Hän on palannut jäälle vahvana ja saanut tulosta aikaan, mutta antaa arvoa joukkueensa suorittamiselle myös sinä aikana, kun ei itse voinut pelata.

- Mielestäni he suorittivat hyvin kun olin katsomossakin. Hyvin olemme pystyneet koko kauden ajan kehittämään peliämme. Tavoitteemme on olla parhaimmillaan loppukaudesta.

HIFK on latonut tällä kaudella tilaisoihin jopa 11 peräkkäistä kotivoittoa. Uskooko Rask kotikenttäedun taikaan?

- Varmasti joka joukkueella on kotikenttäetu, kun saa pelata kotihallissa ja omien faniensa edessä. Meillä on hienot fanit täällä ja täydessä hallissa on mukava pelata.

Joonas Rask taituroi kentällä samassa ketjussa Thomas Nykoppin ja joukkueen kapteenin Lennart Petrellin kanssa. Rask kehuu yhteistyön toimivan hyvin.

- Olemme pelanneet aika monta peliä tällä kaudella yhdessä. Olemme kaikki työteliäitä ja luisteluvoimaisia pelaajia, eli työn kautta mennään peliin. Nypsi on hyvä molempiin suuntiin, ja Lennu painaa hommia esimerkillisesti koko joukkueen edestä niin kuin kapteenin pitääkin. Hän hoitaa hienosti sitä roolia.

HIFK tiedotti vastikään solmineensa vuoden jatkosopimuksen Joonas Raskin kanssa. Häntä on nimitetty HIFK:n näköiseksi pelaajaksi. Rask näkee itse roolinsa joukkueessa ennen kaikkea oman persoonansa kautta.

- Olen tosi hyvin viihtynyt täällä. Avoimena ja sosiaalisena ihmisenä tykkään olla äänessä myös jään ulkopuolella ja kaikkien kanssa tekemisissä. Olen yksi joukkueen jäsen, mutta kujeitakin aina suunnittelemassa, kun on sen aika.

» Lähetä palautetta toimitukselle