Säkenöivät sentterit syynissä sivistyksen synnyinseuduilla

LIIGA / Ennakko
Aiemmissa kohtaamisissa vierasjoukkueet ovat olleet niskan päällä.
Kuva © Timo Savela
"Suomen Ateenassa" tullaan tuskin menemään kovin hienostuneissa merkeissä perjantai-iltana, kun JYP ja TPS hakevat asetelmia pudotuspelihengessä.

JYP palasi tauolta tutun vaisuissa merkeissä, kun SaiPa marssi JYPin yli Lappeenrannassa. Keskiviikkona jyväskyläläisiltä nähtiin pieni ryhtiliike kotikaukalossa, mutta parhaaseen yltäminen on ollut haastavaa. Varsinkin ennen taukoa JYPin otteita kuvasti perusvarma tekeminen korkealla rutiinitasolla.

TPS on osoittanut viime aikoina jälleen pirteämpiä otteita. Viimeisistä viidestä ottelusta turkulaiset ovat voittaneet neljä kappaletta. Viimeisimpänä TPS:n kovan vireen totesi Jukurit tiistaina.

Kohtaamista voidaankin sanoa todelliseksi kuuden pisteen taistoksi. Joukkueet majailevat sarjataulukon sijoilla kaksi ja kolme, eikä eroa ole kuin kaksi pistettä. Tappara kyttää neljännellä sijalla neljän pisteen päässä kakkossijasta.

Ratkaisukohdat

Suurin mielenkiinto ottelussa kohdistuu joukkueiden keskikaistalle, jotka ovat mahdollisesti liigan kaksi parasta. Tauon aikana Oula Palvella vahvistuneet turkulaiset luottavat keskikaistalla vankkaan taitotasoon, mutta pelikovuus ja kurinalaisuus ovat kyseenalaisia. Kun Palvelle seuraa tekee esimerkiksi Eric Perrin, vastustajan tulee olla hereillä joka vaihdossa.

Esimerkiksi Palvella menee varmasti vielä hetki päästä sinuiksi TPS:n pelitavan kanssa, mutta tiistain voitto toi joukkueelle kasan tärkeää itseluottamusta.

JYPin puoleltakin löytyy taitoa, mutta otteitakin kuvastanut vankka rutiinitaso on paras adjektiivi JYPin sentteristöön. Jarkko Immonen ja Juha-Pekka Hytönen tuovat kokonaisvaltaista osaamista, ja heitä käytetäänkin säännöllisesti vastustajan ykköspyssyjen pimentämiseen. Tämä antaa Antti Suomelan kolmikolle temmellystilaa hyökkäyssuuntaan.

Sentterien vastuu illan taistossa onkin suuri, sillä viisikon tiiveys ja eheys ovat avainteemoja. Molemmat joukkueet pystyvät kääntämään peliä nopeasti ja laadukkaasti, jolloin organisoimaton puolustus kostautuu hyvin nopeasti.

Erikoista

Keskinäisissä kohtaamisissa on menty vierasjoukkueen komennossa. TPS haki niukan voiton Jyväskylästä kauden alkupuolella, mutta tuon jälkeen hurrikaaniryhmä on hakenut kaksi murskavoittoa Turusta maalierolla 13−2.

Perjantaina on mielenkiintoista seurata, onko JYPistä muodostunut peikko TPS:lle. Kumpikin maalivahti on ollut Turun kohtaamisissa luokattoman heikko, mikä varmasti luo epävarmuustekijöitä koko joukkueeseen.

Ottelu näyttelee suurta roolia myös pistepörssin kannalta. Suomela johtaa pistepörssiä kahden pisteen erolla Tomi Kallioon.

JYPin kohdalle huolestuttavia merkkejä tuo Mikko Mäenpään loukkaantuminen keskiviikon ottelussa. Koska hankintoja ei siirtotakarajalla tullut, tämä saattaa avata nuorelle Anttoni Hongalle loistavan mahdollisuuden.

Hyökkäyspäähän hankinta kuitenkin nähtiin, kun JYP pestasi sloveniliashyökkääjä Miha Verlicin. Häntä odotetaan kokoonpanoon perjantaina.

Seuraa Heitä

Henri Kanninen #71 | JYP

Hyökkääjä

Kanninen on löytänyt oivan pistevireen noustuaan toiseen ylivoimaviisikkoon. Maalinedustalla häärivä hyökkääjä iski helmikuun kahdeksaan otteluun tehot 4+2.

Olli Juolevi #4 | TPS

Puolustaja

Nuori puolustaja kantaa suurta vastuuta kiekollisesta pelistä Ilkka Heikkisen ollessa pelikiellossa. Tiistaina Juolevi antoi jälleen vakuuttavia näyttöjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä tuttu lopputulos
JYPin vahvat otteet kotikaukalossa jatkuivat KooKoota vastaan ja jyväskyläläisryhmä venytti peräkkäisten kotivoittojen putken 14 otteluun. Joukkueen pelaaminen on konemaisen tasaista, eikä se notkahda pienistä vastoinkäymisistäkään. TPS:nkin esitykset ovat olleet tuloksellisesti vahvoja, mutta pelillinen suorittaminen on heilahdellut. Kärkikamppailussa nähtäneen vauhtia ja vaaratilanteita sekä osumia molempiin päihin. JYPin voittoputkea TPS:stä ei kuitenkaan ole katkaisemaan, vaan pisteet jäävät Jyväskylään.
3 4
1 2