Kärppäturkki saatavilla, putoaako pohjoisen mörkö hartioilta

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja HIFK ovat perjantaina jälleen haastohommissa.
Lukkoa vastaan kärsimänsä tappion jälkeen HIFK saa mahdollisuuden pestä kasvonsa kotiyleisön edessä Kärppien kustannuksella. Tilastot puoltavat oululaisia, jotka ovat voittaneet kaikki aiemmat kauden kohtaamiset.

Helsingissä ei sarjataulukkotilanne voisi olla kutkuttavampi. HIFK on ennen perjantain kierrosta sijalla viisi tasapisteissä KalPan kanssa, jolla on tosin kaksi ottelua enemmän pelattuna. Matkaa neljännellä sijalla olevaan Tapparaan on seitsemän pistettä. Huolimatta keskiviikon kirvelevästä 0-1-tappiosta Rauman Lukolle, on HIFK ollut Helsingissä vahva. HIFK on viimeiseen viiteen kotiotteluun iskenyt yhteensä 21 maalia.

Huolestuttavaa stadilaisten pelaamisessa on erikoistilanteiden tehottomuus. Viimeiseen kuuteen otteluun mahtuu ainoastaan yksi ylivoimaosuma. Puolustuspään merkkausvirheet puolestaan ovat aika-ajoin aiheuttaneet faneille hikipisaroita otsalle. Kärpät on vauhdilla ylöspäin liikkuva joukkue ja osaa varmasti kytätä näitä kömmähdyksiä.

Hyökkäysosastosta on uupunut tärkeä pala Juhani Tyrväisen pitäessä majaa sairastuvalla. Hänen poissa ollessaan ovat 2. kentän keskustassa vuorotelleet Jarkko Malinen ja Panu Mieho. Vaarallisimmat tilanteet onnistuu monasti luomaan Thomas Nykoppin johtama 1. ketju, sivuillaan kapteeni Lennart Petrell ja Joonas Rask. Vili Sopasta tai Koreasta palannutta puolustaja Miro Heiskastakaan ei tule aliarvioida.

HIFK:n aggressiivinen karvaus on poikinut oivan avun pelata pois sekunteja alivoimalla. Se on myös mahdollistanut monta maukasta maalipaikkaa. Alivoimatilastoissa HIFK on kuudentena, heti Kärppien takana.

Runkosarjan selkeä voitto plakkarissa, tavoitteena uusi piste-ennätys

Kärpät johtaa Liigaa 119 pisteellä ja se on varmistanut runkosarjan voiton. Joukkue voi siis pelata huoletta ja vapautuneesti. Suoritukset puhuvat selvää kieltä. Kymmenestä viimeisestä ottelusta oululaisilla on kasassa seitsemän voittoa ja kolme tappiota voittolaukauksilla. Viiteen edelliseen otteluun mahtuu kaksikymmentä osumaa. Niistä kolme on erikoistilanteen peruja.

Kärpillä on mahdollisuus vielä laittaa uusiksi runkosarjan piste-ennätys neljän vuoden takaa. 131 pistettä on sekin Kärppien jälkeä. Tästä ei kuitenkaan varmasti oteta stressiä. Olympialaisista palanneiden taitureiden, Lasse Kukkosen, Julius Junttilan ja Miikka Koiviston lisäksi Kärppiä vahvistaa loppukauden Kristian Vesalainen. Siinä missä HIFK:llä on erinomainen maalivahtikaksikko, ovat Kärppienkin verkonvartijat kovaa luokkaa. Valmentaja Mikko Manner voi valita Jussi Rynnäksen ja Veini Vehviläisen väliltä.

Tilastot kertovat totuuden, mutta kaikki on aina mahdollista. Moneen asiaan saadaan vastaus perjantaina, mutta yksi kysymys on ehkä ylitse muiden. Millaiset puitteet perjantain ottelu ja tunnelataus rakentavat, kun joukkueet kohtaavat toisensa jo heti seuraavana päivänä Oulussa?

Seuraa Heitä

Nicklas Lasu #31 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Kärppien keskushyökkääjä osui edellisessä ottelussa kahdesti.

Erik Thorell #86 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä kantaa kultaista kypärää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Helsingissä tasaista vääntöä
Kärpät on varmistanut runkosarjan voittonsa, joten sillä ei sarjasijoituksen kannalta enää ole panosta ottelussa. HIFK:lla on vielä mahdollisuudet kotietuunkin, joten lähtökohdat joukkueilla otteluun ovat erilaiset. Helsinkiläisjoukkueen esitykset kotikaukalossa ovat olleet vahvoja, vaikka viime kierroksella jatkoaikatappio tulikin. Ottelun ratkaiseva tekijä onkin henkisellä puolella, jossa isommilla panoksilla pelaavalla HIFK:lla on etu. Kärpät kuitenkin tehokkaan viimeistelynsä ansiosta on pistetaistossa mukana ja saattaa venyttää pelin jopa jatkoajalle.
3 4
2 3