Ilveksen epätoivoinen pudotuspelijahti kaipaa Tapparan kaatoa – Tapparan yskivä ylivoima iskun paikkana

LIIGA / Ennakko
Ilves kaipaa Ville Meskasen maaleja paikalliskamppailussa.
Kuva © Saana Hakala
Ässät teki SaiPa-voitollaan Ilveksen tiestä pudotuspeleihin entistä hankalamman. Hyvään kevätvireeseen yltynyt Ilves yrittää nyt kaataa Tapparan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Haaste ei ole helppo, sillä isäntien riveissä nähtäneen loukkaantumisista kärsinyt Henrik Haapala.

Uuden sensaatiokevään eteen taisteleva Ilves tarvitsee pisteitä Tapparalta, jotta Ässät ja Pelicans eivät karkaa liian kauas pudotuspelihaaveiden kannalta. 

Tällä kaudella marssijärjestys tamperelaisseurojen välillä on ollut selvä: Tappara on voittanut kaikki viisi edellistä paikalliskamppailua. Näistä otteluista yksi on venynyt jatkoajalle. Maaliero näistä otteluista on Tapparan eduksi murskaava 21−5.

Tappara lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueella on myös laaja materiaali, mistä valita illan kokoonpanonsa, sillä olympialaisissa olleet pelaajat ovat saapuneet takaisin Tapparan vahvuuteen, Juhani Jasu on palannut sairauslomalta ja Henrik Haapala pelannee paikallispelissä.

Ilveksellä on kuitenkin ottelussa iskun paikat. Tapparan ylivoimatehot ovat olleet hukassa tämän vuoden puolella. Viiteen viime peliin kirvesrinnat ovat tehneet kaksi ylivoimamaalia, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut enempäänkin. 

Tupsukorvat on löytänyt jälleen hyvän kevätvireen. Ilves on kolmen pelin voittoputkessa ja joukkue on kyennyt ottamaan tärkeät päänahkat HIFK:sta ja Pelicansista.

Ilveksen ylivoima on koko kauden asteikolla yksi Liigan tehokkaimpia, mutta erityisesti viime peleissä joukkue on ollut todella vaarallinen pelatessaan ylivoimaa. 

Pelicansia vastaan Ilveksen esitys oli jykevä, vaikka vierailija pääsikin peliin paremmin mukaan toisessa erässä. Tapparaa vastaan Ilveksen täytyy pysyä juonikkaana koko 60 minuuttia, mikäli mielii pisteitä kirvesrinnoilta. 

Seuraa Heitä

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Sai maalihanat Tapparassa auki viime pelissä. Oli Sportissa joukkueen kantava voima. Löytämässä paikkaansa Tapparassa.

Riku Helenius #1 | Ilves

Maalivahti

Pelasi mainion pelin Pelicansia vastaan ja piti nollat. Varmoja otteita tarvitaan maalilla myös Tapparaa vastaan, mikäli Ilves haluaa napata pisteitä kauden viimeisessä paikallistaistossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara kolauttaa Ilveksen pudotuspelihaaveita
Ilves on ollut vahvassa nousukiidossa voittoisien otteidensa ansiosta ja kamppailee täysillä pudotuspelipaikasta. Hyökkäyspäästä tehoja löytyy ja oma pääkin on ainakin viime peleissä pysynyt hyvin puhtaana. Tällä kaudella kaikki aiemmat paikalliskamppailut nimiinsä vienyt Tappara on ollut myös tuloksellisesti hyvässä iskussa, kun edellisistä kahdeksasta pelistä voittoja on irronnut seitsemän. Vahvan materiaalinsa ansiosta joukkue on pystynyt kääntämään pelejä edukseen hieman vaisummillakin peliesityksillä, mutta paikalliskamppailu sytyttänee molemmat joukkueet. Vahvempi materiaali kääntää myös kauden viimeisen paikalliskamppailun Tapparan suuntaan ja kirvesrinnat korjaavat pelistä voiton tiukan taiston jälkeen.
3 4
1 2