KooKoo hakee kauden ensimmäistä voittoaan Tapparasta

LIIGA / Ennakko
KooKoo hakee yllätystä keskiviikkona Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja KooKoo kohtaavat keskiviikkona kolmatta kertaa kuluvalla kaudella.

Lokakuussa Tappara voitti KooKoon kotonaan luvuin 4-1, mutta joulukuussa Kouvolassa pelattu ottelu oli jo huomattavasti tasaisempi ja ottelu ratkesi vasta jatkoajalla tamperelaisten eduksi luvuin 3-4.

Valmentajavaihdoksen myötä marraskuun lopusta lähtien Tuomas Tuokkolan komennuksessa pelanneiden kouvolalaisten on kuitenkin löydettävä peliinsä vielä yksi vaihde lisää, sillä keskiviikkona Hakametsässä koittava haaste on valtava.

Tappara pelaa tällä hetkellä yhtä parhaimmista jaksoistaan koskaan. Joulukuun alusta lukien joukkue on pelannut yhteensä 12 ottelua ja voittanut niistä peräti 11.

Pitkä voitokas jakso meni poikki vasta viime torstaina, kun paikallisvastustaja Ilves yllätti seuraennätystä perättäisten voittojen määrässä tavoitelleen sarjakärjen.

Nykyisellä tahdilla Tapparalla on mahdollisuus lyödä jopa Kärppien hallussaan pitämä runkosarjan yhden kauden piste-ennätys. Tapparan ottelukohtainen pistekeskiarvo on tällä hetkellä ennätyksellinen 2,24, kun se kaudella 2013-2014 ennätyksen saavuttaneilla Kärpillä oli 2,18.

Hurjista ja jopa ennätyksellisistä tilastoistaan huolimatta Tapparakin on haavoittuvainen. Etenkin lyömällä painetta Jere Rouhiaisen ja Alexander Bonsaksenin kaltaisiin, ajoittain virhealttiudesta kärsiviin puolustajiin, Tappara on yllätettävissä.

Jotain Tappara-puolustuksesta kertonee sekin, että maanantain vierasottelussa Jukureita vastaan poikkeuksellisesti puolustajan tontilla pelannut kapteeni Jukka Peltola erottui heti edukseen ja teki puolustustehtävien ohella tehot 1+2.

Kirittääkö Greenin paluu KooKoon yllätykseen?

Illan vierasjoukkue Kookoo saapuu Tampereelle haastajana, muttei heittopussina. Tuokkolan saapumisen myötä kouvolalaisten pelaaminen on kehittynyt jatkuvasti, minkä ansiosta joukkue on toden teolla noussut mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista.

Myös edellisessä ottelussaan Helsingin IFK:ta vastaan Kookoo osoitti loistavaa taisteluasennetta nousemalla tappioasemasta tasoihin ja venyttämällä ratkaisun aina voittolaukauskilpailuun asti.

Kaksi pistettä matkustivat lopulta Helsinkiin, mutta ottelu oli hyvä osoitus joukkueen nykyisestä, periksiantamattomasta pelityylistä.

KooKoon "uutta tulemista" ovat kuitenkin läpi kauden haitanneet lukuisat loukkaantumiset. Pahimmillaan sivussa on ollut samanaikaisesti jopa kymmenen pelaajaa ja yksi valmentaja.

Helpotusta poissaolorintamalle on luvassa kuitenkin jo keskiviikkona, kun Lahdessa tärskyn saanutta Josh Greeniä odotetaan palaavaksi kokoonpanoon. Sen lisäksi, että ex-Tappara Greenin paluu sytyttää varmasti miehen itsensä ja Hakametsän yleisön, voi se siivittää koko KooKoon joukkueen urotekoihin Tampereella.

Greeniäkin tärkeämpi pelaaja KooKoolle on kuitenkin Leland Irving. Kanadalaismaalivahti antaa torjunnoillaan KooKoolle mahdollisuuden voittoon joka ilta, eikä vahva vire näytä hyytymien merkkejä.

Keskiviikkona hyytymiseen ei tosin ole varaakaan, kun vastassa ovat koko liigan tehokkaimmat pyssyt.

Seuraa Heitä

Jukka Peltola #81 | Sibir

Laitahyökkääjä

Peltola niittasi maanantaina puolustajan tontilta messevät tehot 1+2 ja oli heti joukkueensa parhaimmistoa myös puolustussuuntaan. Jatkuuko pesti puolustajana vai palaako kapteeni tutulle paikalleen hyökkäykseen?

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Greenin odotetaan palaavan keskiviikkona KooKoon kokoonpanoon pienen tauon jälkeen. Siivittääkö tapparalaisillekin tuttu mies itsensä ja joukkueensa lentoon tutussa hallissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo kiusaa vaan ei voita
Tappara pesi kasvonsa maanantaina Mikkelissä ja KooKoo on alkanut saada kiinni pudotuspeliviivaa. Kouvolalaiset ovat pelanneet runsaasti ainakin tuloksellisesti tiukkoja pelejä, joten Tapparalle on luvassa haastava iltapuhde. Sarjajohtajan rutiinitaso ja rosterin leveys on kuitenkin sitä luokkaa, että pisteet jäävät Tampereelle.
3 4
1 2