Lappeenrannassa harotaan viimeisiä oljenkorsia

LIIGA / Ennakko
SaiPa tarvitsee jo muutakin maalilla olevan muurin.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan jaetulta viimeiseltä sijalta löytyvä SaiPa tarvitsee epätoivoisesti pisteitä, jotta kausi jatkuisi runkosarjan jälkeenkin. Jukureilla ei ole varaa antaa niitä.

Keskiviikkona Lappeenrannassa soivat sävelet ovat selvät. SaiPan pitää löytää jostain kartta ja kompassi, jotta se osaisi suunnistaa paljon puhutulle Voittojentielle. Jo pelkästään matka kymmenen parhaan joukkoon on pitkä ja kivinen, eikä joukkueella ole varaa hävitä. Jukurit majailee juurikin sijalla kymmenen, ja tasapisteissä oleva Sport sekä pisteen päässä oleva Ilves hengittävät sen niskaan. Jos SaiPan olo on tukala, ei Jukuritkaan voi pelata leväperäisesti.

Jukurien maalintekokone on yskähdellyt. Vaikka joukkueella on alla viisi tappiota, joista yksi jatkoajalla, mikkeliläisittäin merkkejä paremmasta nähtiin maanantaina Tapparaa vastaan. Ottelussa näkyi syksyn peleistä tuttua menemisen meininkiä, ja Jukurit onnistui ajoittain pysymään kiitettävästi sarjakärjen vauhdissa. Oma piristysruiskeensa olivat pienet ketjumuutokset, mutta nähtäväksi jää kokeileeko joukkue SaiPaa vastaan taas jotain muuta.

SaiPa on napsinut pisteen sieltä, pisteen täältä, ja onnistui jälleen kukistamaan Sportin rangaistuslaukauksilla. Vaasassa pelattu ottelu oli muutenkin poikkeuksellinen, sillä kolmannen erän tehottomuus on ollut SaiPan akilleen kantapää, mutta tällä kertaa joukkue tuli viimeisessä erässä kahden maalin takaa tasoihin. Nousujohdanne kuitenkin unohtui kaksi päivää myöhemmin Oulussa, kun Kärpät vei ottelun lukemin 5−2.

Apinoita karistelemassa

Sekä SaiPa että Jukurit ovat Liigan häntäpäässä mitä tehtyihin maaleihin tulee. Viimeisessä kymmenessä ottelussaan SaiPa on tehnyt 1,9 maalia peliä kohden. Jukureilla lukema on vielä heikompi, vain puolitoista maalia per ottelu.

Erikoistilannepelaamisessa SaiPa näyttää tehneen täyskäännöksen, sillä keltamustat pelasivat pitkään ilman ylivoimamaalia. Sporttia ja Kärppiä vastaan joukkue sen sijaan iski kaikki neljä maaliaan juuri ylivoimalla, ja lisäksi edellisen kotipelin ainokainen syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Jukurit on puolestaan ollut ylivoiman onnistumisessa Liigan keskikastia.

Yksi syy tehottomuuteen on ollut avainpelaajien ailahteleminen. Molempien joukkueiden kultakypärät ovat viime aikoina esittäneet vaatimattomia otteita tehoilla mitattuna. Jukurien Henrik Koivisto on maajoukkuetauon jälkeen kerännyt tililleen vain yhden syöttöpisteen. SaiPan Matti Järvisellä ei ole tilastojen valossa sujunut juuri sen paremmin, sillä hän on samassa ajassa tehnyt kaksi maalia, jotka heti tauon jälkeisessä ottelussa.

Potentiaaliset maalintekijät heräilivät molemmilla joukkueilla edellisissä peleissä. Pitkään maalitta olleet Curtis Hamilton ja Miika Roine onnistuivat tahoillaan.

Erikoista

Mikäli ovat kokoonpanossa, kuten oletettavaa on, saavuttavat Valtteri Hietanen ja Teemu Henritius uudet rajapyykit urallaan. Henritiukselle ottelu on 100. ja Hietaselle 200. liigauralla.

Seuraa Heitä

Curtis Hamilton #10 | SaiPa

Vasen laitahyökkääjä

Kärpät-peli ei päättynyt SaiPan kannalta ruusuisesti, mutta Hamiltonille siunaantui ensimmäinen maali sitten lokakuun. Jukureita vastaan nähdään onko kadonneelta vaikuttanut itseluottamus palannut.

Miika Roine #9 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Myös Roine onnistui maalinteossa pitkän tauon jälkeen. Jukurit kaipaa häneltä lisää onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPa kirii Jukurien etua
Viime aikojen huonoin kotijoukkue SaiPa isännöi huonointa vierasjoukkuetta Jukureita. Molemmat joukkueet ovat kärsineet suurista maalinteko-ongelmista, kun erityisesti ylivoimapelaaminen on tökkinyt. SaiPa on onnistunut kuitenkin alivoimalla erinomaisesti, mikä kallistaa vaakakuppia isäntien suuntaan. SaiPa nappaa nihkeän voiton.
2 3
1 2