KalPa iskee Ilveksen kimppuun huippuvireisen Ilomäen johdolla

LIIGA / Ennakko
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Vankasti Liigan kakkossijaa miehittävä KalPa hakee jatkoa vahvalle kotivireelleen, kun vaihtelevasti vuotensa aloittanut Ilves vierailee Kuopiossa.

Kolmella niukalla 2−1-voitolla kiekkovuotensa aloittanut kotijoukkue KalPa isännöi vaihtelevasti vuodenvaihteen tienoilla esiintynyttä tamperelaista Ilvestä. Joukkueet kohtaavat nyt tämän kauden runkosarjassa kolmatta kertaa. Edellinen kohtaaminen noin kuukausi takaperin päättyi Kuopiossa Ilveksen selvään 0−4-vierasvoittoon.

KalPa haki viime viikon kolmesta ottelustaan yhtä monta voittoa, kun ensin SaiPa kukistui Lappeenrannassa ja torstaina TPS taipui jatkoajan jälkeen kotijäällä. Viikko huipentui vielä voitokkaaseen visiittiin Hämeenlinnaan.

KalPa on saanut maalinsa suulle tutun vastuunkantajan, kun Liigan maalivahtieliittiin lukeutuva Eero Kilpeläinen on palannut sairastuvalta hyvävireisenä.

Myös kesken kauden Kuopioon palannut Arttu Ilomäki on ilostuttanut esityksillään savolaisyleisöä. Miltei piste per peli -tahtia kilpipaidassa tahkonnut Ilomäki on täydentänyt erinomaisesti Jaakko Rissasen ja Janne Keräsen tähdittämää ykkösketjua ja ollut viime otteluissa kuopiolaisten ehdotonta parhaimmistoa.

Ilomäen hyvät otteet on huomioitu myös muualla. Savon Sanomien mukaan mies jättää Kuopion tämän kauden jälkeen ja jatkaa uraansa ensi kaudella Rauman Lukon riveissä.

Myös Ilves esiintyi kolmesti Liiga-jäillä viime viikolla. Sport ja Pelicans kävivät hakemassa vieraspisteet, mutta ilonaihetta viikkoon toi torstain paikallisvoitto Liigakärki Tapparasta.

Yleisesti maalinteko on ollut Ilvekselle vaikeaa, vaikka viime aikoina verkko onkin heilunut jo hieman iloisemmin.

Kuopiolaisten tapaan Ilves-leirissäkin on päästy nauttimaan paluumuuttajan onnistumisista. Pohjois-Amerikan-turneeltaan takaisin Suomeen palannut ja alkukaudella Jokereissa flopannut Michael Keränen onnistui kahdesti viikonlopun ottelussa Pelicansia vastaan.

Amerikkalaishyökkääjä Jerry d'Amigo on ollut tupsukorvien terävimpiä hyökkääjiä. Vastuunkantajia joukkue tarvitseekin, sillä tamperelaiset ovat kärsineet läpi kauden valtavasti loukkaantumisista.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #22 | Lukko

Keskushyökkääjä

Loistava täydennyshaku kokoonpanoon kesken kauden, istunut hienosti KalPan ykkösketjun oikeaan laitaan.

Michael Keränen #71 | Genève-Servette

Hyökkääjä

Edellisessä ottelussa syntyi kaksi maalia Pelicansin verkkoon, joko tehot löytyivät?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kuopissa ylitöitä
KalPa on viime aikoina ollut totutun vahva kotijoukkue erityisesti tehokkaan ylivoiman siivittämänä. Ilves puolestaan on availlut hyökkäyspelin lukkojaan, vaikka kärkipelaajia on sivussa runsaasti. Michael Keräsen apinan tippuminen tuo Ilveksen hyökkäykseen lisää tulivoimaa, mikä kantaa tasaiseen kamppailuun KalPan kanssa.
2 3
2 3