Kova rutiinitaso ja kirottu ylivoima − Lukolla ei saumoja Hämeenlinnassa

LIIGA / Raportti
HPK hallitsi ottelua alusta loppuun.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kova kiekollisen pelin rutiinitaso riitti HPK:lle kolmeen pisteeseen sarjajumboa vastaan. Keskiviikon kamppailussa ylivoimapeli oli molemmille lähes kirosana.

HPK loi oman onnensa keskiviikon kamppailussa Lukkoa vastaan selkeästi valmiimmalla kiekollisella pelaamisella. Tiivistä peliä tasakentällisin esittänyt kotijoukkue teki maalinsa Lukon kaatumisten ja kömmähdysten seurauksena, mutta hallitsi peliä selkeästi kaikkien maalintekopaikkojen suhteen. Antti Karjalaisen toinen nollapeli irtosi 19 torjunnalla.

HPK pääsi heti ottelun alussa pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta yritykset jäivät hampaattomaksi. Aki Kangasmäki ja Aleksi Saarela lensivät jäähypenkille vain kuuden sekunnin erotuksella toisistaan.

Erän lopussa Lukko oli lähellä maalintekoa, mutta Karjalainen oli maalillaan hereillä välillä vaikka maalia siirtämällä. Ensimmäinen siirto meni tuomaristolta vielä läpi, mutta toisesta pilli soi.

Erä sai kuitenkin toisenlaisen lopun, kun aivan erän lopussa kiekkoa viivassa tavoitellut Joose Antonen kaatui ja Sakari Manninen karkasi alivoimalla läpiajoon. Verkko heilui Lukon maalia vartioineen Kaapo Kähkösen takana vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä.

Toinen erä oli Kerhon hallintaa. Karjalaiselle kertyi erässä muutama torjunta, mutta kiekko pysyi tiiviisti enemmän HPK:n hallussa. Toinen maali syntyi erän alussa kuin varkain, kun Oula Palve karkasi roikkusyötöstä läpiajoon ohi Lukon viisikon.

Kolmannessa erässä voimasuhteet eivät muuttuneet merkittävästi. Lukon ainoat paremmat paikat tulivat ylivoimalla, mutta merkittävää takaa-ajoa joukkue ei saanut aikaiseksi. Kokonaisuutena ylivoimapelaaminen oli ottelussa molemmilta joukkueilta flegmaattista ja tehotonta. Kolmannen erän suurimmat aplodit aiheuttivat loppusummeri sekä tuomarin pyllähtäminen jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo