Taistelu pudotuspelipaikasta - KalPa lähellä nousta kuuden parhaan joukkoon

LIIGA / Ennakko
Mikko Nuutinen on antanut apua KalPan maalintekovaikeuksiin.
Kuva © Timo Savela
JYPiä vastaan maalittoman ottelun pelannut KalPa lähtee haastamaan maalijuhlaa edellisessä ottelussa viettäneen Ilveksen.

KalPa on kolmessa edellisessä ottelussa tehnyt yhteensä neljä maalia, kun taas Ilves iski viimeisimpään otteluun kuusi maalia. KalPan edellinen tehty maali tehtiin HPK:ta vastaan, mutta sarjapisteitä KalPa ei onnistunut saamaan kyseisestä ottelusta.

Ilves teki edellisessä ottelussa kaksi kertaa enemmän kuin vastustaja. Kyseinen voitto oli erittäin tärkeä, sillä Ilves voitti Ässät, jolla on hallussa viimeinen pudotuspelipaikka.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden aikana kolme kertaa. KalPa on poistunut jäältä vain kerran voittajana. Tulevassa ottelussa on panoksena pudotuspelipaikkojen pisteet, joita kumpikin joukkue haluavat. KalPa taistelee suorasta pudotuspelipaikasta, Ilves yrittää kuroa eroa kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Maalipaikat pitää hyödyntää

KalPa on tuskaillut viime aikoina maalinteon kanssa. Maalipaikkoja on siunaantunut, mutta viimeistely on ollut tehotonta. Joukkueessa on vain muutama pelaaja, joka on pystynyt tuomaan apuja maalittomuuteen.

Mikko Nuutinen on päässyt vauhtiin ja tehnyt viime viikon otteluissa kaksi maalia. Kanadalaispuolustaja Mathew Maione on saanut vastustajan verkon heilumaan ja on yksi tämän hetken avainpelaajista KalPassa.

Ilves on pystynyt hyödyntämään maalipaikat erittäin onnistuneesti edellisessä ottelussa. Joukkueen paras maalintekijä Ville Meskanen ei saanut kyseisessä ottelussa tehopisteitä, mutta pystyi luomaan vaarallisia tilanteita vastustajan maalilla. Tulevaan otteluun hänelle on jäänyt sopivasti maalinälkää, joten nähtäväksi jää, kartuttaako Meskanen maalitiliään KalPan kustannuksella.

Seuraa Heitä

Sami Sandell #42 | HC Davos

Laitahyökkääjä

Edelliseen otteluun tehot 2+1. Pistenälkää löytyy edelleen.

Alexandre Texier #13 | KalPa

Keskushyökkääjä

Saavuttanut kymmenen maalin rajapyykin tällä kaudella. Odotettavissa lisää maaleja hyvin pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves yllättää
KalPan kausi on ollut jaksojen sävyttämä. Tällä hetkellä kuopiolaisilla on menossa vaikeampi jakso. KalPa pystyy edelleen hallitsemaan kiekkoa ja peliä, mutta viimeistelyssä tutut ongelmat ovat nostaneet päätään. Ilves on puolestaan taittanut kauden vaikeimman jaksonsa ja noussut takaisin taisteluun viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tämän vuoden puolella Ilves on kerännyt KalPaa enemmän pisteitä ja jatkaa taisteluaan myös tiistaina.
1 2
2 3