SaiPaan palannut Hamilton hakee hyvitystä Tapparalta

LIIGA / Ennakko
Tapparassa vaille kunnollista näyttöpaikkaa jääneen Curtis Hamiltonin paluu SaiPaan on ollut väkevä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kisapuiston tiistai-illassa vastakkain asettuvat viime aikoina ailahtelevasti esiintyneet SaiPa ja Tappara. SaiPa havittelee vielä paikkaa kuuden joukossa. Tapparalla taas on vielä realistiset mahdollisuudet runkosarjan toiseen sijaan, toisaalta edes kotietu ei missään nimessä ole varma.

Kauden keskinäisistä koitoksista pisteet ovat Tapparalla kutkuttavasti 5-4 ennen kauden viimeistä mittelöä. Viimeisimmistä kymmenestä ottelusta SaiPa on saalistanut 14 ja Tappara 16 pistettä.

Tamperelaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa, mutta näistä vain edelliskierroksen voitto Jukureista tuli varsinaisella peliajalla.

Vaisua kautta pelaava Tomas Zaborsky iski Jukureita vastaan tehot 1+1. Viimeisimpiin kuuteen peliin on syntynyt yhteensä kelpo tehot 2+3. Slovakialaisen koko kauden saldo on 19 pistettä.

Olympialaisiin valitut Jukka Peltola ja Mikko Lehtonen ovat vielä huomenna joukkueen mukana. Etenkin Lehtonen matkaa Koreaan kovassa vireessä: puolustaja on takonut kuuteen viime otteluun yhteensä seitsemän tehopistettä.

Maalinsuulla Dominik Hrachovina on liimannut kiekkoja kahdella edelliskierroksella yli 95 torjuntaprosentilla.

Yli kymmenen ottelun maalittomassa putkessa ajelehtiva Tapparan paras maalintekijä Jere Karjalainen on ollut muutaman ottelun ajan sivussa. Täydennystä hankittiin Sportista, kun 17 maalia ja 30 pistettä tällä kaudella nakuttanut Markus Nenonen siirtyi loppukaudeksi Tapparan riveihin.

Tapparan tolppalaukaus on ollut SaiPalle täysosuma

SaiPa hävisi viimeisimmän ottelunsa Pelicansille. Sitä ennen sputnikit onnistuivat ottamaan kaksi peräkkäistä puhdasta voittoa ensi kertaa sitten joulukuun alun.

Viisi ottelua Tapparassa pisteittä pelannut Curtis Hamilton sai lentävän lähdön palattuaan SaiPaan. Sputnikeissa on syntynyt vastaavassa ajassa viisi tehopistettä.

Samaan pistemäärään on Hamiltonin rinnalla yltänyt myös Cody Kunyk. Ketjun kolmas lenkki Ahti Oksanen on viimeistellyt samassa ajassa vain pisteen vähemmän.

Uusitut vitjat piristivät myös kultakypärä Topi Nättistä. Kuuden ottelun pisteettömän putken päälle on syntynyt tehot 2+2 kolmeen viime otteluun.

Pelicans-ottelussa huilivuorossa ollut Frans Tuohimaa torjui muutaman hankalan iltapuhteen jälkeen kaksi vakuuttavaa voittoa.

Myös SaiPan ylivoimapelaaminen piristyi Hamiltonin saapumisen myötä. Joukkue on viimeistellyt peräti seitsemän ylivoimamaalia viimeiseen viiteen otteluun. Pitkään sarjan heikointa ylivoimaprosenttia hallussaan pitäneet lappeenrantalaiset ovat nousseet tilastoissa sijalle 12.

Sen sijaan Tapparan ylivoima on viime aikoina tökkinyt – viiteen viime otteluun joukkue on saanut aikaan vain yhden ylivoimamaalin. Koko kauden otannalla molemmat erikoistilanteet ovat kirvesrinnoilla sarjan keskitasoa.

Seuraa Heitä

Curtis Hamilton #10 | SaiPa

Vasen laitahyökkääjä

SaiPassa uuteen lentoon päässyt kanadalainen uhkuu varmasti näyttöhaluja entistä työnantajaansa vastaan.

Tomas Zaborsky #67 | Tappara

Laitahyökkääjä

Vaisua kautta pelaava slovakki on esittänyt viime aikoina paranevia otteita tehojen muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara kompastelee vieraissa
Tapparan peli on takkuillut vieraskentillä. Viimeisestä kymmenestä vieraspelistään kirvesrinnoilla on vain kaksi täyttä pistepottia. SaiPalla on puolestaan ollut kotonaan vaikeuksia saada täyttä pistepottia, mutta viimeisen kahdeksan kotipelin aikana sputnikit ovat jääneet pisteittä vain kerran. Kokonaisuutena molemmat joukkueet ovat pelanneet tasaisia otteluita, joten sellainen ei yllättäisi myöskään tiistaina.
3 4
2 3