Kiekollisesti perässä olleelle KalPalle tärkeä kolmen pisteen voitto

LIIGA / Raportti
KalPa-kapteeni Tommi Jokinen iski voittomaalin Ilvestä vastaan. Osuma oli hyökkääjän kauden seitsemäs.
Kuva © Antti Tyni
Ilves hallitsi KalPa-ottelua pelillisesti, mutta viimeisin terävyys uupui viimeistelystä. KalPa sai tärkeän kolmen pisteen voiton ja katkaisi orastavan tappioputkensa.

KalPan vieraaksi saapunut Ilves lähti ottelun päätöserään yhden maalin takaa-ajoasemasta. Tupsukorvat hallitsivat kiekollista peliä lähes koko ottelun ajan, eikä päätöserä tehnyt tässä poikkeusta. Hyökkäykset vyöryivät KalPa-päätyyn, mutta viimeistely ei onnistunut.

— Aijjai, oli tiukka ja tasainen matsi. Täytyy sanoa, että oli vilpitöntä yritystä äijillä ihan loppuun asti. Vähän jäi se maali uupumaan kieltämättä, kertasi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ottelua.

Ilves tuli otteluun paremmalla yritteliäisyydellä ja avauserä oli kiekollisesti vierasjoukkueen hallintaa. KalPalta oli raikkaus ja rentous kateissa, eikä hyökkäyspelissä ollut mainittavasti kehumista.

Tupsukorvat aloittivat ottelun maalinteon jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Juho Liuksialan heittämä lätty tavoitti KalPa-maalin nurkalla olleen Topias Haapasen ja hyökkääjällä oli helppo työ laittaa kiekko ohi Denis Godlan. Maali oli Haapasen kauden ensimmäinen osuma.

— Pelaaminen on vähän jännittynyttä ja arkaa. Hyökkäyspäähän päästäessä ollaan energisia ja taas puolustusalueella passiivisia. Rauhallisuus ja rentous on ollut nyt kateissa. Mutta nyt kun saatiin tiukka voitto, niin luulen, että se antaa kyllä uskoa, analysoi KalPa-käskijä Sami Kapanen omiensa otteita.

Toisessa erässä Ilves jatkoi hyviä kiekollisia otteitaan ja peli vyöryi toistuvasti kohti KalPan puolustuspäätyä. Tuloksellisesti toinen erä meni kuitenkin kotijoukkueelle, joka iski kaksi osumaa aivan Ilves-maalin edustalta.

Janne Tavi laittoi lukemat tasoihin kilpipaitojen pelatessa ylivoimaa. Mikko Nuutinen laukoi kiekon maalille ja Riku Heleniuksen torjunnan, sekä Kai Kantolan luistimen kautta kiekko päätyi Taville, joka lusikoi kiekon verkkoon.

Ilves maali roikkui KalPan tasoituksen jälkeen ilmassa, mutta viimeistelyssä ei ollut kehumista. Muun muassa tupsukorvien kultakypärä Vili Meskasella oli parikin hyvää paikkaa laittaa kiekko verkon perukoille.

KalPa iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman reilut viisi minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Eetu Luostarisen hyvä syöttö Ilves-maalin takaa tavoitti aivan maalin edessä odotelleen Tommi Jokisen. KalPa-kapteeni uitti kiekon ohi Ilves-vahti Heleniuksen.

— Ekaan erään ei oltu oikein tyytyväisiä. Toiseen erään saatiin sitten hyökkäyspeliä vähän paremmin ruotuun, mutta omissa oli vielä siinäkin vähän tekemistä. Äärimmäisen tärkeät pisteet meille. Antaa itseluottamusta, kun parin tappion jälkeen päästiin taas voittoon kiinni, totesi illan voittomaalin iskenyt Jokinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle