Jokereilla ainutlaatuinen tapahtuma edessä - "Tällaista ei hirveän usein kohdalle tule"

KHL / Ennakko
Sami Lepistö palasi täksi kaudeksi Jokereihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit saa lauantaina vieraakseen Pietari SKA:n ulkoilmaottelussa Helsingissä. Puolustaja Sami Lepistö odottaa mielenkiintoista ottelua ja tapahtumaa.

Jokerit otti tuntumaa Helsingin Kaisaniemessä kaukaloon perjantaina, kun taivaalta satoi paljon lunta ja tuuli tuiversi varsin voimakkaasti. Harjoitusten aikana helsinkiläisjoukkue joutui kolaamaan enimpiä lumia pois jäältä. 

Näistä olosuhteista huolimatta Jokerien huippupuolustaja Sami Lepistö oli tyytyväinen jään kuntoon.

− Jää tuntui ihan hyvältä itseasiassa.

Kun ulkojäillä pelataan, pitää ottaa huomioon monikin asia. Suurin yksittäinen asia, joka vaikuttaa itse peliin, on tietysti sääolosuhteet. 

Pelaamista pitääkin säätää sen mukaan, miten sää vaikuttaa jään kuntoon. Tämän Lepistökin nosti esille kysyttäessä asioista, mitkä pitäisi ottaa huomioon itse ottelussa.

− Se riippuu vähän mikä ilma on. Ei jää ihan niin samanlainen ole kuin joissain hallissa, saattaa olla pieniä spruguja siellä täällä. Siinä mielessä aika simppelin kautta kannattaa lähteä sitä hommaa rakentamaan.

− Tottakai, jos siltä tuntuu ja jää on hyvä, niin sitten pelataan ihan normaalia peliä. Kaukalo on kuitenkin sama ja jää on sama, niin siinä mielessä ihan samanlaista peliä, Lepistö mietti.

Kovin haastavia sääolosuhteita ei tosin pitäisi olla tiedossa, kun kiekko tippuu jäähän Kaisaniemessä viideltä iltapäivällä.

Melkein jokainen ammattilaispelaaja on aloittanut jääkiekon pelaamisen nuorena ulkojäillä. Ulkojäillä on hankittu hyvät peruspohjat taidolle, pelikäsitykselle ja peliälylle. 

Lepistön mukaan lauantain ottelu onkin tietyllä tavalla unelmien täyttymys.

"Tosi hienoa, että pääsemme Helsingissä pelaamaan"

− Ainakin tulee olemaan mielenkiintoista. Tällaista ei hirveän usein kohdalle tule. Tosi hienoa, että pääsemme Helsingissä pelaamaan, Lepistö jatkoi.

Ulkoilmaotteluita ei olla KHL:ssä järjestetty kovin usein, ainoa kerta on All Star-tapahtuma. Illan ottelu onkin KHL:n historian ensimmäinen ulkona pelattava sarjaottelu.

Pitkä kotirupeama takana

Historiallisen ulkoilmaottelun joukkueet Jokerit ja SKA ovat mitelleet paremmuudesta tällä kaudella kahdesti Pietarissa. Molemmilla kerroilla helsinkiläisjoukkue on poistunut kaukalosta tappio niskassaan.

Jokerit on pelannut tähän mennessä vahvan kauden. Kausi lähti varsin hyvin liikkeelle, kun joukkue otti vieraskiertueelta kuusi voittoa kahdeksasta ottelusta. Ainoastaan illan vastustaja Pietarin SKA ja Dynamo Moskova olivat parempia.

Vieraskiertueelta alkanut voittoputki jatkui aina lokakuun lopulle ja kesti peräti 15 ottelua. Putken katkaisi lauantai-illan vastustaja SKA lokakuussa Pietarissa.

Lokakuisen tappion jälkeen Jokerit on pelannut 14 ottelua, joista se on voittanut kahdeksan. Ennen lauantain ulkoilmakamppailua Jokerit ehti pelata putkeen seitsemän kotiottelua, joista se voitti viisi.

Vaikka narripaitojen pelaaminen ei ajoittain ollutkaan laadukasta viimeisimmissä otteluissa, Lepistö oli silti tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen.

− Ihan hyvä pätkä, pitkään olimme kotona. Ihan hyvin ne pelit menivät pääosin, hän sanoi.

Lauantaina pelattava ulkoilmaottelu on samalla sarjaottelu, jossa mitellään tärkeistä pisteistä. Jokerit on Bobrov-divisioonassa toisena, heti SKA:n perässä ja yrittää saavuttaa pietarilaisjoukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle