Jokerit haluaa tukahduttaa SKA:n taidon – "Me tuomme karvaus- ja kiekonriistovoimaa"

KHL / Artikkeli
Eeli Tolvasen mukaan Jokereiden on pelattava suoraviivaisesti, kun ulkoilmaottelussa vastassa on Pietarin SKA.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pienempi kaukalo auttaa Jokereita pelillisissä tavoitteissa lauantain ulkoilmaottelussa Pietarin SKA:ta vastaan. Jokerit pyrkii kovaan paineistamiseen.

Lunta tai ainakin jotain sentapaista - valkoista joka tapauksessa - sateli taivaalta Helsingin Kaisaniemessä, kun Helsingin Jokerit saapui ulkojäille joukkueharjoituksiin. Oli jopa vähällä, että Jokerit olisi peruuttanut perjantain harjoitukset.

– Jos olisi tullut tosi paljon lunta, emme olisi pystyneet kunnolla harjoittelemaan. Päätimme ottaa pienen riskin, ja se kannatti, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen totesi harjoitusten jälkeen.

Jokerit saapui treenivarusteet päällä Kaisaniemeen ja myös poistui varsin nopeasti bussiin harjoitusten päätyttyä. Olosuhteet Kaisaniemessä ovat pelaajille normaalia karummat, ja pukeutuminen tapahtuukin pääasiassa kotiareenan pukukopissa. Kaisaniemessä pelaajille on tehty pukukoppi kahteen konttiin.

Sen verran lunta tuprutteli, että joukkue joutui kertaalleen harjoituksen aikana kolaamaan jään. Sääolosuhteiden pitäisi olla kuitenkin lauantaina suotuisammat. Ainakaan sadetta ei ole tiedossa.

Jalosen mukaan ulkoilmaottelu tuo mukavaa vaihtelua kauteen. Ulkojäät ja lumisade palauttavat joukkueen juurille.

– Pikkupoikia tässä ollaan, iästä riippumatta. Joku teki tuolla lumienkeleitäkin, Jalonen naurahti.

Ulkojäät ovat tuttu paikka myös Eeli Tolvaselle.

− Kyllä ulkojäillä tuli vietettyä aikaa, joka päivä lähestulkoon. Aina kun vain pystyi menemään jäälle, sinne mentiin, Tolvanen sanoi.

Simppeliä, suoraviivaista ja huolellista

Jalonen uskoo, että ulkojäällä pelaaminen ei tuo merkittävää muutosta.

– Ehkä kosketus kiekkoon on vähän erilainen. Jos on hyvä keli, jää voi olla vähän liukkaampi. Kiekollinen peli ja huolellisuus korostuvat huomenna, Jalonen pohti.

Valmennus on painottanut pelaajille sitä, että jää saattaa olla arvaamaton. Huolellisuus ja suoraviivaisuus korostuivat niin Jalosen kuin Tolvasen puheissa.

– Pitää pelata suoraviivaisemmin. Vähän saattaa olla jotain kumpuja jäässä ja se voi olla erilainen, Tolvanen sanoi.

– Pitää aika simppeliä lätkää pelata, Jalonen puolestaan totesi.

Kaisaniemeen rakennettu kaukalo on pienempi kuin Jokereiden päänäyttämö Helsingin areenalla. Se tuo Jalosen mukaan Jokereille pientä etua. Pieni kaukalo on joukkueelle tuttu.

– Olemme paljon Hartwallin alakerrassa pienessä kaukalossa harjoitelleet. SKA harjoittelee aina isossa kaukalossa.

SKA:lla on huikea arsenaali yksilötaitoa joukkueessaan. Peräti kahdeksan pietarilaisjoukkueen pelaajaa on rikkonut jo 20 tehopisteen rajan. Nikita Gusev on tykittänyt 45 ja Ilja Kovaltšuk 44 tehopistettä.

Lisäksi joukkueeseen saapui kesken kauden Vadim Šipatšjov, jonka NHL-ura Vegas Golden Knightsissa ei ottanut tuulta purjeisiin. Venäläishyökkääjä on tehtaillut SKA:ssa kuudessa pelissä jo kymmenen tehopistettä.

Jokereilla on jo suunnitelma valmiina, kuinka SKA:n yksilötaito pysäytetään.

– Heillä on huikea taito, mitä meiltä ei ihan välttämättä löydy. Me tuomme karvaus- ja kiekonriistovoimaa. Sitä on helpompi tehdä pienessä kaukalossa, pienessä tilassa. Kyllä me tulemme painetta antamaan, Jalonen vakuutti.

Jokereilla on ollut tiivis ottelutahti viime aikoina, tosin viimeiset seitsemän peliä se on saanut pelata kotikaukalossaan. Keskiviikkona helsinkiläisjoukkue hävisi Amur Habarovskille jatkoajan jälkeen 5–4, ja tappio päätti neljän ottelun voittoputken.

– Meillä on pelejä ollut niin paljon, ettemme ole ehtineet hirveästi miettiä tätä. Keskiviikkona pelattiin, ja se oli viides peli kahdeksaan päivään, Jalonen sanoi.

– Hyvin olemme pelanneet. On ollut välillä heikompia vaiheita, mutta peli on parantunut koko ajan, Tolvanen puolestaan arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle