Jatkuuko Tolvasen show myös Pietarissa?

KHL / Ennakko
Tolvasta ei pienet hidasteet pysäytä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti kautensa mitä mahtavimmalla tavalla. Joukkue kävi Minskissä niistämässä paikallisen Dinamon selvin 6-1-lukemin. Voitto toi varmasti lisää itseluottamusta heikon harjoituskauden pelanneeseen ryhmään. Tänään on vuorossa kuitenkin kunnon testi, kun KHL:n hallitseva mestari Pietarin SKA asettuu vastaan vieraskaukalossa.

Jokereiden kauden ensimmäinen peli oli vakuuttava. Joukkue pelasi aktiivista jääkiekkoa, puolusti vahvasti ja hyökkäsi kovalla asenteella. Erikoistilannepelaaminen oli loistavaa, sillä Jokerit teki yhteensä kolme ylivoimamaalia ja alivoima oli täydellistä. Kauden avauspelin kirkkaimpana tähtenä hääri vasta 18-vuotias huippulupaus Eeli Tolvanen, joka iski heti kättelyssä kolme maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Jatkuuko Tolvasen hirmuvire myös tänään

Pietarin SKA on KHL:n suurin mestarisuosikki jälleen kerran, vaikka joukkueessa tapahtuikin isoja muutoksia kesän aikana. Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä SKA on kuitenkin näyttänyt vahvuutensa, sillä ensimmäisessä pelissä joukkue otti vakuuttavan 4-2-voiton TsSKA:sta ja keskiviikkona pietarilaiset nylkivät Slovan Bratislavan lukemin 7-1.

Jokereiden jatkettava siitä, mihin Minskissä jäi

Kotijoukkue on otteluun lähdettäessä selvä suosikki. Siitä huolimatta SKA:n ja Jokereiden väliset ottelut ovat aina erityislaatuisia. Pienet asiat ratkaisevat ottelun kulun. Jokainen joukkueiden kohtaaminen on tavallaan kuin yksi pudotuspeli.

Harjoitusotteluissa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmissa SKA oli selvästi parempi. Ne ovat harjoitusotteluita, joten niistä on turha vetää mitään johtopäätöksiä tämän illan otteluun.

Mikäli Jokerit arkailee pelinsä kanssa SKA:ta vastaan, joukkueella ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia. Helsinkiläisten on yksinkertaisesti jatkettava siitä, mihin Minskissä jäi. Puolustaa kurinalaisesti, hyökätä fiksusti ja hoitaa lukuisat erikoistilanteet mallikkaasti.

Seuraa Heitä

Eeli Tolvanen #20 | AHL

Hyökkääjä

Tolvanen tykitti ensimmäisessä miesten pelissään hattutempun. Miten SKA:n puolustajat saavat nuoren suomalaistähden kuriin vai jatkaako Tolvanen ilotulitustaan myös Jääpalatsissa?

John Norman #37 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Ruotsalaishyökkääjä tekee tänään debyytin Jokereissa. Miten ruotsalainen istuu kokoonpanoon ja tuoko hän tarvittavaa leveyttä joukkueen keskikaistalle?

» Lähetä palautetta toimitukselle