Jokerit jäi nollille Pietarissa – ”Näytimme tänään, että pystymme voittamaan kenet vain”

KHL / Raportti
Hattutempun kauden avausottelussa tykittänyt Eeli Tolvanenkaan ei onnistunut murtamaan SKA:n puolustusta.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerien kohtaloksi kauden toisessa ottelussa koituivat jäähyt vaihtovirheistä. Kotijoukkue Pietarin SKA oli tyly ylivoimalla, vaikka tasaviisikoin Jokerit pystyi aika-ajoin jopa hallitsemaan peliä. SKA nappasi pisteet 2–0-voitolla.

Pietarin SKA:n näkökulmasta ottelu Helsingin Jokereita oli varsin kliininen. Joukkue teki tarvittavan, ja vahvan avauserän jälkeen jalka nousi kaasulta. Näin myös Jokerit pääsi kahdessa viimeisessä erässä peliin paremmin mukaan.

Jokerien puolustuksessa uurastanut Sami Lepistö antoi tunnustuksen SKA:n vahvalle puolustuspelaamiselle.

– SKA puolusti tunnollisesti ja aktiivisesti sekä pelasi hyvää alivoimaa. Emme päässeet niin hyvin ylivoimalla sisään kuin Minskissä, Lepistö kertoi ottelun jälkeen.

Lepistö nosti esiin erityisesti sen, että Jokerit ei päässyt luomaan maalipaikkoja ylivoimahyökkäyksillä. Vastahyökkäykset olivat kerta toisensa jälkeen alivoimaisia.

– Emme päässeet ylivoimahyökkäyksiin. Jouduimme yksikseen tai tasakentällisin vastahyökkäyksiin, eikä saatu luotua niistä hirveän hyviä paikkoja. Vastassa oli laadukas joukkue, joka pelasi kurinalaisesti, hän arvioi.

Jokerit hölmöili ottelussa kahdesti vaihtojensa kanssa, ja SKA iski ylivoimalla. Ensin avauserässä Jokerien kärsiessä joukkuerangaistusta Ilja Kovaltšukin laukaus yllätti Jokerien maalilla varmasti pelanneen Ryan Zapolskin. Päätöserässä Sergei Širokov viimeistei loppulukemat 2–0, kun Jokerit kärsi jälleen joukkuerangaistusta.

– Kaveri teki kaksi ylivoimamaalia, ja otimme vähän tyhmiä jäähyjä. Uudet säännöt ovat aika tiukat noiden vaihtojen suhteen. Noita jäähyjä ei saisi tulla ainakaan kahta pelissä, Lepistö harmitteli.

Jokerit oli pelissä vahvasti mukana etenkin toisessa erässä, jossa se vei laukaukset selvästi nimiinsä. Aivan huippupaikoille pääseminen tuotti kuitenkin haasteita.

– Saimme pitkiä hyökkäyksiä ja ihan hyviä paikkoja. Näytimme tänään, että pystymme voittamaan kenet vain. Tänään oli vähän tehotonta.

Lepistö oli kuitenkin tyytyväinen siihen, kuinka Jokerit pärjäsi SKA:n paineen alla. Omista päästiin usein laadukkaasti syöttelemällä pois. Samoin SKA:n pitkät hyökkäykset jäivät lopulta vähäisiksi.

– Saimme muutamaa poikkeusta lukuunottamatta SKA:n hyökkäykset hyvin poikki. Pelasimme paremmin kuin harkkapeleissä SKA:ta vastaan.

Pietarilaisjoukkue on ollut totutun vahva alkukaudella. Kolmesta pelistä se on napannut täydet yhdeksän pistettä. Tähtikaksikko Pavel Datsjuk ja Kovaltšuk ovat takoneet yhteensä yhdeksän tehopistettä alkukaudella

Lokomotivia vastaan "pitää pelata rumemmin"

Jokerien pitkä vieraskiertue pysähtyy seuraavaksi sunnuntaina Jaroslavlissa. Helsinkiläisjoukkueen kauden kolmannesta ottelusta ei ole Lepistön mukaan luvassa helppoa.

– Lokomotiv on laadukas joukkue. Niitä vastaan pitää pystyä luomaan paikkoja, ja ylivoiman pitää toimia. Erikoistilanteilla näitä pelejä ratkaistaan.

Jokerit ei onnistunut perjantaina murtamaan kurinalaisesti pelanneen SKA:n puolustusta. Helppoa ei tule sunnuntainakaan, sillä kotijoukkue Lokomotivilla on Lepistön mukaan niin ikään vahva puolustus.

Keinot, joilla Jokerit pääsee sunnuntaina maalipaikoille, on jo kokeneella puolustajalla tiedossa.

– Pitää saada kiekkoa maalille ja pelata myös rumemmin. Annetaan painetta pakeille ja ammutaan paljon. Uskoisin, että tulee vähämaalinen peli, Lepistö arvioi.

Jokereilla on jäljellä vieraskiertuetta vielä kuusi kamppailua. Ensimmäisen kotiottelunsa se pelaa vasta 16. syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle