Jokerit kaatoi SKA:n ja varmisti kolmannen sijan

KHL / Raportti
Jokerit kaatoi SKA:n ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden ja Pietarin SKA:n välillä ei nähty tiistain ottelussa samaa sähköä, mitä nämä joukkueet ovat aiemmin välillään pitäneet. Jokerit kampesi olympiasankareiteen huilauttaneen runkosarjan voittajan ja varmisti läntisen konferenssin kolmannen sijan.

Jokereiden ja SKA:n välillä on vuosien saatossa nähty varsin tulisiakin taistoja, mutta nyt peli vaikutti enemmän hieman väsyneeltä marraskuun väännöltä. Osansa tähän teki tietysti SKA:n pelaaminen ilman kärkimiehiään ja minkäänlaista panosta.

Ottelun alku oli Jokereille todella nihkeä. Vieraat rokottivat isäntien velttoudesta armotta, ja painelivat kymmenessä minuutissa kahden maalin karkumatkalle. Vähitellen isännätkin saivat rivejään kasaan ja pystyivät luomaan organisoituja hyökkäyksiä.

Jokerit käänsi kamppailun edukseen toisessa erässä, jota se hallitsi. SKA tuli vielä tasoihin heti kolmannen erän alussa, mutta Jokerit kuittasi heti perään Olli Palolan mallikkaan karvauksen jälkeen. Lopulta Jokerit sinetöi 5-3-voiton tyhjään maaliin.

- 2-0 alkuun - oli meiltä aika ruosteista ja pitkä tauko näkyi. Hyvää tietysti tehdyt viisi maalia ja varmistettu runkosarjan kolmas sija. Nyt tiedämme oma sijoituksemme ja odottelemme kuka tulee vastustajaksi, kertasi jokeriluotsi Jukka Jalonen.

SKA:n olympiakultaa voittaneet pelaajat saivat levätä raskaan turnauksen jälkeen, ja joukkue otti tiistain otteluun kokoonpanoonsa nipun kokemattomampia pelaajia. Toki huippujoukkueella riitti pelaamaan myös jo rutinoituneita KHL-pelaajia.

- Kaikki varmasti huomasivat, että pelaajilla oli ollut pitkä tauko. Meillä oli mukana yhdeksän pelaajaan VHL:stä, ja pelaaminen 12 000 ihmisen edessä oli heille uutta ja stressaavaakin. Alussa hei olivat ujoja, mutta pelin aikana näyttivät tahtoaan ja loivat paikkojakin. Hyvä ja vauhdikas ottelu, olen tyytyväinen, totesi olympiaurakasta toipuvaa Oleg Znarokia SKA-penkin takana tuurannut Vitolins Harijs.

Pitkä tauko keskellä kautta

Huippusarjoissa on harvoin nähty kuukauden kestävää taukoa keskellä kautta. Jokereista noin puolet joukkueesta oli edustustehtävissä, joten kotimiehilläkään arki ei ollut ihan normaalia.

- Todella outoa on ollut, kun ollut taukoa ja puoli joukkuetta on ollut kuukauden erossa tässä vaiheessa kautta. Vaikea lähtökohta peliin, mutta voitto auttaa taas kasaamaan rivit, Jokereiden kolmannen maalin tehnyt Jesse Joensuu mietti.

Kaksi päivää on ollut erikoista. Heillä on ollut henkisesti iso lataus olympialaisiin, ja nyt pitäisi palat takaisin näihin ympyröihin.

Jokereille voitto SKA:sta oli kauden ensimmäinen. Kovin suuria johtopäätöksiä ei tiistain ottelusta kannata vetää, mutta suurseuran kaataminen lämmitti silti helsinkiläisten mieliä.

- Alku oli huono. Kiekko pomppikin SKA:lle ja tuli kaksi nopeaa maalia. Olimme kuitenkin parempi joukkue tänään, vaikka eihän heillä paras miehistö mukana ollutkaan. Henkisestä tämä oli pakkovoitto, vaikka muuten ei toki niinkään.

Helsinkiläisjoukkueella on vielä torstaina edessä Latvian reissu. Kamppailussa ei ole enää panosta ja käytännössä katseet on jo suunnattu lauantaina alkaviin pudotuspeleihin.

- Onhan se pakkopullaa. Vaikka näin ei varmasti saisi sanoakaan, niin toivottavasti nyt ei kukaan loukkaannu, Joensuu sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle