Westerback ja Hjerpe jatkavat Sportissa, Erholtz uutena mukaan

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport julkaisi kolme pelaajasopimusta. Viime kauden paras maalintekijä Kristian Hjerpe ja Sport-ikoni Patrik Westerback jatkavat joukkueessa. Pakistoon kiinnitettiin Jukureista siirtyvä Markku Erholtz.
kommentti

Isoja nimiä
[lue lisää]

Sportin tavoitteena on ollut tällä kaudella koota hieman halvempi, mutta laajempi pelaajamateriaali. Toistaiseksi nimet ovat olleet hieman totutuista nimistä tuntemattomampia, mutta tänään julkaistut nimet ovat näitä puuttuvia suuria nimiä.

– Nämä sopimukset eivät ole määrällisesti isoja, mutta nämä ovat niitä puuttuvia isoja nimiä, joita meiltä kuulemma puuttuu. Nyt varmasti nekin puheet loppuvat, kertoi kolmikosta toimitusjohtaja Jari Välimäki.

– Saatiin tärkeä lenkki kiekolliseen peliin ja ylivoimiin. Tässä on iso nimi ja niinsanottu korvaaja Heikkiselle, apuvalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma kertoi uudesta puolustajatulokkaasta.

– Tämä oli kokonaisvaltainen paketti. Ollaan Pohjanmaalta kotoisin ja päästiin tässä lähemmäs kotiseutua. Tämä Sportin kova kiekkobuumi houkutti tulemaan. On aina ollut tosi hienoa pelata täällä tämän yleisön edessä ja nyt pääsee pelaamaan sen yli kaksikymmentä peliä tälle yleisölle. Joskus on ollut kausia ettei ole ollut halukkaita yhtään, nyt tällä kaudella oli useita vaihtoehtoja, mutta herrat Vaasassa ovat tehneet niin hyvää työtä että saivat minut tulemaan tänne, Erholtz kertoi siirtonsa syistä.

Kristian Hjerpe pelasi viime kaudella kenties parhaimman kautensa. Mies jakoi Sportin maalipörssin ykkössijan yhdessä Aniket Dhadphalen kanssa, mutta polvivamma pisti miehen kauden loppuun ennen aikojaan. Keväällä leikattu polvi on paranemassa jo hyvää tahtia.

– Pian ne pienet lihakset siellä on kunnossa. Onneksi ei ole mitään (Pekka) Koskelan reisiä. Mutta kyllä tässä on hyvät fiilikset. Nyt vain parannetaan omaa panosta ja samalla pelataan paremmin joukkueen eteen että voitetaan, Kristian Hjerpe kommentoi jatkosopimustaan.

Sportin puolustus koki ison kolauksen, kun oma poika Jussi Heikkinen pakkasi tavaransa suunnaten kohti Itävaltaa. Paikkaajaksi löytyi kuitenkin Jukuri-puolustaja Markku Erholtz.

– Olen pelannut hänen isän Håkanin kanssa aikoinaan, sitä kautta tuttu mies. Kun faneilta ja yhteistyökumppaneilta puhuu niin kaksi pelaajaa nousee aina ylitse muiden, ja "Kiku" on toinen. Nyt kun saatiin miehen pelikunto selville ja päästiin istumaan samaan pöytään niin sieltä tuli nopea "kyllä" sopimukseen, toimitusjohtaja Jari Välimäki kertoi Hjerpen sopimusneuvottelusta.

Kolmas nimi papereissa on Sportin ikoniksi tituleerattu taituri Patrik Westerback. Mies itse on lomamatkalla Lordin hurmaamassa Kreikassa, eikä päässyt itse paikalle antamaan kommentteja.

– Patrikin kohdalla ei ollut kyse enää muutamista euroista. Hän halusi jäädä tänne koska täällä on kasassa sellainen joukkue millä voidaan voittaa Mestis. "Patte" haluaa vain voittaa, Välimäki jatkoi Westerbackin sopimuksesta.

Lisäksi Sport julkaisi neljä noviisisopimusta A-junioreiden kanssa. Kaikki pelaajat pääsivät viime kaudella pelaamaan edustusjoukkueen mukana Mestiksessä. Sopimuksen tekivät Jani Kiviniemi, Mikko Pirkola, Anton Fogström ja Toni Mäkinen.

Vaasassa kausi alkaa kovalla turnauksella

Pelaajasopimusten ohella tilaisuudessa kerrottiin Vaasa 400-turnauksen joukkueet. Elokuun 18.-20. päivä tullaan pelaamaan Vaasan Kaupungin 400-vuotis juhlaturnaus, johon tulee Sportin lisäksi ottamaan osaa viime kauden hopeamitalisti Porin Ässät, Elitserienin Luulaja sekä Uumajan Björklöven.

» Lähetä palautetta toimitukselle