Ville Hämäläinen Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Tappara ilmoitti tänään odotetusti tehneensä sopimuksen SaiPan nuoren hyökkääjän Ville Hämäläisen kanssa. Hämäläinen on 20-vuotias Calgaryn NHL-varaus, joka on pelannut SaiPassa sekä sentterin että laiturin paikalla.

Ville Hämäläinen on pelannut koko tähänastisen aktiiviuransa SaiPan riveissä lukuunottamatta kolmen pelin mittaista komennusta KooKoon joukkueeseen kaudella 1999-2000. Hämäläinen oli suuressa roolissa SaiPan voittaessa a-junioreiden Suomen mestaruuden menneellä kaudella. Liigapelejä Hämäläisellä on takana 152 ja niissä ovat syntyneet tehopisteet 11+17=28.

Hämäläinen on ollut tuttu näky myös nuorten arvokisoissa - vuonna 2000 ja 2001 hän kuului Suomen joukkueen luottopelaajiin 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Vuoden 2001 kisoissa Hämäläinen oli Suomen joukkueen kapteeni. Vuonna 1999 hänet valittiin 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Hämäläinen on pelannut juniorina lähinnä keskushyökkääjänä, mutta hän pystyy pelaamaan myös laidassa. Hänen sopimuksensa Tapparaan on yksivuotinen. Tuleva kausi näyttää, kehittyykö tästäkin nuoresta lupauksesta Jukka Rautakorven koulussa hyvä liigatason pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle