Suomi julkisti lopullisen nuorten MM-ryhmänsä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Päävalmentaja Jarmo Tolvanen on nimennyt lopullisen joukkueensa nuorten MM-kisoihin. Viimeisinä kisajoukkueesta putosivat puolustaja Aleksi Holmberg sekä hyökkääjät Ville Korhonen ja Juuso Puustinen.

- Valintamarginaalit ovat lopussa pieniä ja vaikea näitä valintoja oli tehdä. Jokainen nyt tiputetuista kavereista on loistava pelaaja. Roolitus ratkaisee, Tolvanen perustelee valintoja liiton tiedotteessa.

Vielä kahdessa viimeisessäkin Mestis-pelissä Suomi kokeili useita erilaisia ketjukoostumuksia. Osin tämä oli pakonkin sanelemaa, sillä joukkuetta on vaivannut valmistautumisvaiheessa vatsatauti.

- Joukkueesta puolet on sairastanut vatsatautia leirin aikana - toivottavasti toinenkin puoli ehtii tehdä sen ennen kisoja, Tolvanen vitsailee.

- Ketjut eivät vielä ole valmiita, mutta tehoja odotetaan liigassa kovia minuutteja pelanneelta kolmikolta Huhtanen-Lindgren-Lehtonen, joka on pelannut meillä ykköskenttänä. Puolustussuuntaan toimiva ketjukokeilu on ollut Osala-Lahti-Kantola, päävalmentaja kaavailee.

Suomi pelaa vielä ennen kisojen alkua kaksi harjoitusottelua. Kovin testi on edessä jo keskiviikkona, kun Helsingin jäähallissa vastaan luistelee hallitseva maailmanmestari Kanada. Perjantaina joukkue kohtaa Slovakian Tukholmassa.

Jatkoaika seuraa nuorten MM-kisoja Taalainmaalla kahden toimittajan voimin.

» Lähetä palautetta toimitukselle