Sport tiedotti sopimustilanteestaan

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport vahvisti tehneensä pelaajasopimukset ruotsalaispuolustajien Martin Ericssonin sekä Patrik Lindforsin kanssa. Lisäksi Mikko Rossi jatkaa joukkueessa.

Aiemmin uutisoidun mukaisesti Sport vahvistuu ensi kaudelle kahdella ruotsalaispuolustajalla. Skövde IK:sta joukkueen vahvuuteen liittyy isokokoinen (196cm/100kg) 24-vuotias Martin Ericsson. Kaukalosta Sportin urheilutoimenjohtajaksi siirtynyt Patrik Westerback odottaa mieheltä paljon.

- Tosi isokokoinen kaveri kyseessä, ja sehän tarkoittaa monesti, että kaveri on aika hidas. Vähän niinkuin tuo Miika Jämsä joskus... Ericssonia on kuitenkin kehuttu aika nopeaksi kaveriksi.

- Ruotsista ollaan saatu hänestä tietoa ja odotan kyllä häneltä paljon. Toivon, että olisi vähän samantyylinen kuin Stolk aikanaan. Kiekollinen kaveri pitäisi myös olla kyseessä, pystyy pelaamaan. Hän teki viime vuonna aika hyvät pisteet, 8+21 siellä ykkösdivarissa, jatkaa Westerback.

Westerbackin tavoin myös päävalmentaja Mikko Manner odottaa Ericssonista hyvää yhdistelmää taitoa ja tasokasta maalineduspelaamista. Myös Lindforsin odotetaan tuovan osaamista erityisesti kiekolliseen pelaamiseen. Vaikkei miestä ole nähty kaukalossa kertaakaan, on hänelle Westerbackin mukaan jo ehditty miettiä pakkiparia valmiiksi.

- Todella paljon odotetaan. Viime kaudelta hänellä on kanssa tosi hyvät tehot eli 8+29 ja rightin puolelta pelaa. Hallbäckin vierelle ollaan vähän ajateltu pariksi. Lindfors osaa kiekon kanssa toimia ja ylivoimaankin on aina hyvä saada rightin pakkeja. Nuorten maaotteluita on kanssa takana, eli varmasti lahjakas kaveri. Muutenkin on semmoinen tyyppi, että voisi vaikka olla joukkueen kapteeni eli sen tyylinen kaveri, jolla joukkue menee etusijalle.

Pelaajien taso mietityttää varmasti monia, ottaen huomioon sarjataso josta heidät on Vaasaan hankittu. Sekä Westerback että Manner kuitenkin puolustavat hankintoja voimakkaasti ja kehuvat kilpaa Ruotsin I divisioonan tasoa.

- Moni ihmettelee, että hankitaan pelaajia Ruotsin kolmannelta sarjatasolta, mutta kyllä se on myös kova sarja. Allsvenskan-joukkueista pelaajia on hyvin vaikea saada, siellä on jollain Leksandilla 6000-7000 henkeä katsomossa ja sarjassa pelaa Magnus Ragnarssonin tasoisia kavereita - se on ihan eri juttu kuin meidän Mestis. Samoin Ruotsin I divisioona on ihan eri asia kuin Suomi-sarja meillä. Nämä on molemmat pelanneet Allsvenskanissa, eli kyllä he varmasti pystyvät tätä meidän sarjaa pelaamaan, vertailee Westerback.

Ruotsalaisia odotetaan saapuvaksi Suomeen heinäkuun lopulla. Kummankin sopimus on yksivuotinen ja suora, eli niin sanotuista try out-sopimuksista ei kummankaan kohdalla ole kyse. Myös Manner luottaa siihen, ettei kyseessä ole kummankaan kohdalla "tyhjä arpa".

- Nämä hankinnat on tosiaan molemmat Ruotsin divarin kärkiseuroista ja kummatkin on olleet joukkueissaan puolustuspään parhaita pistemiehiä. Näillä uusilla säännöillä ei enää haeta pelkästään puolustavia puolustajia, vaan pitää osata pelata. Pitää pystyä tukemaan hyökkäyksiä ja olla kiekollinen. Uskotaan, että näistä kavereista saadaan sellaisia. Molemmista ollaan saatu positiivisia lausuntoja ja kumpikin haluaa vielä urallaan eteenpäin.

Rossi jatkaa, ykkösvahti yhä haussa

Osa Sportin maalikuvioita ratkesi Mikko Rossin jatkosopimuksen myötä. Ykkösmaalivahdiksi on puolestaan nousemassa uusi nimi, joka ei kuitenkaan vielä ole tiedossa. Varmaa on kuitenkin, ettei Vaasassa enää ensi kaudella nähdä kotiyleisöä monesti huvittanutta Matti Höylä-show´ta voittopelien jälkeen.

- Höylä ei jatka Vaasassa ensi vuonna, näin on hänen agenttinsa kautta meille ilmoitettu. Sitä en tiedä mihin mies menee. Uutta maalivahtia on kiikaroitu ja kiikarin päässä näkyy nimiä, mutta katsotaan nyt mihin päädytään, kertoo Westerback.

- Tosi tyytyväisiä ollaan kuitenkin Rossin jatkosopimukseen. Täytyy muistaa se, että sen mitä Rossi pelasi viime kaudella, niin hän pelasi helvetin hyvin. Pari lihasta lisää ehkä vielä kesän aikana ja mies kuntoon, niin hyvä tulee.

Mannerilla on omat, vähemmän vakavahenkiset perustelut Rossin jatkolle.

- Joo no, senhän takia tuo otettiin, että sillä on hieno etunimi... Mutta, se minkä takia tämä sopimus tulee nyt vasta julki on se, että Rossi loukkaantui silloin Joensuussa ja on sen jälkeen käynyt operaatiossa. Nyt kun saatiin tieto, että kuntoutus etenee ja lääkärintarkastukset on tehty, niin uskallettiin ja tietysti haluttiinkin heti tehdä miehen kanssa sopimus.

Ykkösmaalivahdin lisäksi Sportin palapelistä puuttuu muutakin, ehkä ei niinkään määrän mutta kylläkin laadun osalta. Toimitusjohtaja Juha Saaren mukaan joukkueen rakentaminen on aikataulussa, mutta ostoslistalla on yhä jäljellä erittäin tärkeille paikoille tarkoitettuja hankintoja.

- Sopimuksia on nyt kasassa 19 kappaletta, plus sitten a-junnuja. Tärkeimmät puuttuvat palat ovat ykkösmaalivahti, ykkössentteri sekä yksi rightin pakki.

Toivelistalla olisi varmasti korkealla erittäin hyviä otteita esittäneen Ian MacNeilin pitäminen Vaasassa. Jos Saaren kommenteista voi jotain päätellä, ei ongelma ole niinkään miehen olkapäässä vaan siinä, että MacNeilin peliesitykset eivät jääneet huomaamatta muilta seuroilta.

- MacNeilin tilanne on sama kuin ennenkin. Sellaista tietoa ollaan saatu, että kuntoutus etenee hyvin. Paljon ollaan tehty töitä sen eteen, että hänet saadaan tänne takaisin, mutta mies on saanut muitakin tarjouksia.

Pelaajasopimusten lisäksi Sportin riveihin tulee muutakin vaihtuvuutta. Joukkue tiedotti ensi kauden uuden maalivahtivalmentajan olevan seuralle entuudestaan tuttu Marko Härkönen. Huoltajina häärivät Taisto Tankka ja Teemu Luoma, a-junioreiden valmennuksesta puolestaan vastaavat Olli Hällfors ja Miika Jämsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle