SM-liiga julkaisi tulevan kauden sarjamuotonsa

LIIGA / Uutinen
Jääkiekon SM-liigan ohjelma uudistuu. Merkittävin muutos on karsintojen palaaminen.

Liigakarsinnat palaavat hieman uudistetulla systeemillä. Runkosarjassa sijoille 11-14 sijoittuneet joukkueet pelaavat play out -sarjan, joka ratkaistaan paras viidestä menetelmällä. Ensimmäisessä vaiheessa parit muodostuvat loogisesti siten, että sarjan 11. kohtaa viimeiseksi jääneen, ja 12. puolestaan toiseksi viimeisen joukkueen. Näiden parien hävinneet joukkueet kohtaavat, ja seuraavan vaiheen hävinnyt joukkue joutuu karsimaan Mestiksen voittajan kanssa. Itse karsinta pelataan paras seitsemästä systeemillä.

Mikäli Mestis-joukkue voittaa karsinnan, on sillä mahdollisuus lunastaa liigan osake. Liiganousun edellyttämä kriteeristö valmistuu ensi vuonna, mutta jo tässä vaiheessa tiedetään, että entisenkaltaisia nousuehtoja ei tule. Systeemistä on tarkoitus tehdä samansuuntainen kuin Palloliiton käyttämä liigalisenssijärjestelmästä, jonka tavoite on turvata nousevien seurojen toiminnan kehittäminen.

Liigan runkosarjan pelisysteemi muuttuu välisarjojen osalta. Vanha malli puretaan ja jatkossa joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Näiden sisällä pelataan yksinkertainen sarja. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueiden otteluiden määrä nousee 56:sta 58:aan. Systeemi on suunniteltu kaksivuotiseksi, joten yksinkertainen välisarja pelataan toisin päin kaudella 2009-2010.

A-lohkoon kuuluvat Blues, HIFK, Jokerit, Kärpät, Lukko, TPS ja Ässät. B-lohkon muodostavat puolestaan HPK, Ilves, JYP, KalPa, Pelicans, SaiPa ja Tappara.

SM-liigan pudotuspelijärjestelmään tulee myös yksi pieni muutos. Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Vielä tänä keväänä se pelataan paras kolmesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle