Saku Koivun toipuminen odotettua, mutta hidasta

NHL / Uutinen
Montreal Canadiens tiedotti maanantaina, että Saku Koivun toipuminen kuukauden takaisesta silmävammasta on edennyt odotetusti. Canadiens-kapteeni on saanut luvan matkustaa kesän viettoon Suomeen.

Canadiensin lääkärin David Mulderin antaman lausunnon mukaan Koivu kävi häntä hoitaneiden lääkäreiden tarkastuksessa perjantaina. Vastustajan mailaniskusta vaurioituneen vasemman silmän näkökyky on parantunut tasaisesti ja verkkokalvo on tervehtymässä. Koivu on saanut matkustusluvan ja saapuu Suomeen kesän viettoon.

- Silmälääkäri arvioi jatkokehitystä Suomessa ja siitä riippuen toivomme, että Saku on syyskuussa kunnossa ilmoittautuakseen harjoitusleirille ja jatkaakseen ammattilaisjääkiekkoa, totesi tohtori Mulder seuran tiedotteessa.

Koivu loukkaantui pudotuspelien avauskierroksella Carolinan Justin Williamsin mailan osuttua hänen silmäänsä. Vasemman silmän revennyt verkkokalvo korjattiin leikkauksella toukokuun alussa. Canadiensin kausi päättyi tappioon Carolinalle.

Hyvistä uutisista huolimatta täydellinen toipuminen ei vielä ole varmaa. Ennen lääkärintarkastusta Koivu antoi Montreal Gazettelle viikonloppuna julkaistun haastattelun, jossa hän kertoi tilanteestaan.

- En pysty avaamaan silmää kokonaan itsestään, vaan se pitää pakottaa auki. Sisällä ollessani ei ole suuremmin ongelmia, mutta ulkona valo todella häiritsee ja silmä alkaa vuotaa. Ongelmana on se, että lääkärit eivät osaa sanoa, kuinka kauan silmän paraneminen lopulta kestää, Koivu kertoi haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle