MAAJOUKKUE / Uutinen
Ryan Strome iski Kanadan voittomaalin.
Kuva © Miro Pesonen
Nuorten MM-kisoissa sunnuntain odotetuin peli oli Kanadan ja USA:n kohtaaminen. Tällä kertaa peli ei kohonnut klassikkojen joukkoon, mutta oli jännittävä loppuun asti. Tšekki ja Slovakia olivat vaikeuksissa, mutta väänsivät lopulta voitot.

Kanada iski alkutahdit avauserässä. Ryan Nugent-Hopkins vei USA-pelaajien keskeltä Kanadan johtoon ja myöhemmin Ryan Strome iski toisen kanadalaisosuman. USA:lla oli omat paikkansa John Gaudreaun läpiajon myötä, mutta maalit jäivät erässä kahteen.

Toinen erä oli pelillisesti vaisuin. Griffin Reinhartin saatua 2+2 minuuttia korkeasta mailasta USA sai hyvän mahdollisuuden, mutta ei onnistunut sitä käyttämään.

Kolmannessa erässä USA haki kovasti nousua. Jacob Trouba toikin jenkit maalin päähän. Sen jälkeen takaa-ajoa häiritsivät neljä rangaistusta lyhyen ajan sisään. Joukkueen kapteeni Jake McCabe sekä Ryan Hartman saivat 2+10-minuuttiset päähän kohdistuneesta taklauksesta. Aivan pelin lopulla Nugent-Hopkins joutui rangaistusaitioon, mutta USA ei onnistunut tasoittamaan kuudella neljää vastaan. Kanadan maalilla Malcolm Subban oli suuri sankari torjuen 36 kertaa.

Tšekillä vaikeaa

Tšekki oli pitkään vaikeuksissa Latvian kanssa. Latvia tuli kahdesti tasoihin ja vasta kolmannessa erässä Dmitrij Jaskin onnistui viemään tšekit johtoon niin, ettei Latvia enää onnistunut tasoittamaan. Latvia sortui pelin loppuhetkillä väärään vaihtoon, ja rangaistuksen aikana Martin Frk iski lopullisen ratkaisun lukemiksi 4-2.

A-lohkossa kolmella maalla on vielä mahdollisuus lohkovoittoon. Ruotsi on vahvimmilla kahdeksassa pisteessä, Tšsekillä on kuusi ja Suomella viisi pistettä. Myös Sveitsi on vielä mukana taistelemassa pudotuspelipaikasta. Alkulohkourakkansa jo päättäneen Latvian tie vie putoamissarjaan.

Slovakian ja Saksan peli eteni yli puolivälin ilman maaleja. Tobias Rieder vei saksalaiset johtoon noin kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua. Slovakia nousi kolmannen erän alussa tasoihin maalintekijänään Bruno Mraz. Ottelu eteni jatkoajalle, jossa Sebastian Uviran rangaistus kostautui, ja Slovakian Peter Ceresnak iski ylivoimalla voitto-osuman.

B-lohkossa Kanada ja Venäjä taistelevat uudenvuodenaattona lohkovoitosta. USA ja Slovakia pelaavat viimeisestä puolivälieräpaikasta. Molemmissa peleissä on selvä asetelma: voitto ratkaisee, välittämättä siitä, missä vaiheessa peli ratkeaa. Saksan kohtalona on putoamissarja.