Red Wings ja Penguins voittivat jatkoajalla

Viiden ottelun NHL-kierroksella kolme peliä meni jatkoajalle. Kahdella pelipaikkakunnalla joukkueet ratkaisivat lisäajan turvin paremmuutensa, Chicagossa ja Buffalossa.

Sabres-Penguins 1-2 ja.

Buffalo Sabres ja Pittsburgh Penguins ottelivat tasapäisesti HSBC Arenalla. Pittsburgh oli terävämpi vieden voiton jatkoaikaosumalla. Voitto tuli hyvään paikkaan, sillä vierailijalla oli allaan neljän ottelun tappioputki.

Ensimmäisen erän tilastomerkinnöiksi jäi ainoastaan muutama rangaistus, mutta toisen erän puolessavälissä kotijoukkue avasi maalihanat. Daniel Briere vei Buffalon johtoon, maalin syöttäjinä James Patrick sekä Taylor Pyatt. Buffalolla oli muutamia tilanteita lisätäkin johtoaan, mutta Penguins-vahti Sebastien Caron oli tarkkana. Kolmannessa erässä Drake Berehowskyn lämäri muutti suuntaansa puolustajasta ja meni maaliin.

Jatkoajalla ottelu vaikutti jäävän jo tasapeliin, kunnes Aleksei Morozov ratkaisi. Morozov sai syötön Drake Berehowskylta ja ohitti Buffalon maalissa hyvin pelanneen Mika Norosen lujalla laukauksellaan. Arvokkaat pisteet pingviineille lukemin 2-1. Ottelussa erikoista oli se, että ensi kerran tällä kaudella Pittsburgh laukoi ottelussa enemmän kuin vastustajansa. Buffalon Andy Delmore sai suihkukomennuksen taklattuaan Pittsburghin Konstantin Koltsovia.

Blackhawksin kiri valui hukkaan

Blackhawks-Red Wings 3-4 ja.

Ilman ykkösvahtiaan Jocelyn Thibaultia pelannut Blackhawks joutui nöyrtymään hyvätunnelmaisessa ottelussa vierasjoukkueelle. Brendan Shanahan niittasi ratkaisuosuman jatkoajan alkuhetkillä. Detroit on nyt voittanut kolme ottelua peräkkäin.

Avauserä mentiin tasatahtia Chicagon Kyle Calderin ja Detroitin Brett Hullin tehtyä maalit. Toisen erän ainoan maalin teki Detroitin Kirk Maltby. Kun viimeisessä erässä ajassa 4.40 Maltby vei toisella osumallaan vierailijat jo kahden maalin johtoon, oli peli ratkeamassa. Kotijoukkue oli kuitenkin eri mieltä asiasta. Ajassa 11.59 Travis Moen survoi paluukiekon sisään ja vain reilua minuuttia myöhemmin tilanne oli jo tasan Igor Radulovin maalattua.

United Centerissäkin siirryttiin jatkoajalle. Chicagon aivan päätöserän lopulla saama rangaistus osoittautui ratkaisevaksi. Ylivoimapyörityksen päätteeksi Brendan Shanahan yllätti Chicagon maalivahdin Craig Andersonin ja ratkaisi ottelun. Syötöt jatkoaikaosumaan merkittiin Nicklas Lidströmille ja Pavel Datsjukille. Steve Yzerman nousi pelattujen otteluiden määrässä tasoihin Blackhawks-legenda Stan Mikitan kanssa, molemmilla on tilillään 1394 NHL-ottelua.

Tasatahtia Dallasissa

Stars-Coyotes 3-3 ja.

Stars ja Coyotes eivät saaneet paremmuuttaan selville jatkoajankaan jälkeen. Dallas laukoi ottelussa selvästi enemmän (35-26), mutta Phoenix kykeni jälleen kerran nousemaan tappioasemasta tasoihin.

Ensimmäisessä erässä tilastoihin merkittiin ainoastaan kolme jäähyä, maaleja nähtiin vasta erätauon jälkeen. Viime otteluissa hyvin esillä ollut Branko Radivojevic iski ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla. Dallas pääsi tasoihin ajassa 15.42 Scott Youngin maalilla. Päätöserässä Dallas kävi kahteen otteeseen maalin johdossa, mutta ei kyennyt pitämään asemiaan.

Rob DiMaion alivoimalla tekemä 3-2-maali näytti tuovan voiton kotijoukkueelle, mutta Coloradoa vastaan kahden maalin tappioasemasta voittoon noussut Phoenix pisti ottelun tasoihin. Avausmaalin tekijä Radivojevic sai kunnian myös tasoitusosumasta, mutta myöhemmin tekijäksi korjattiin Jan Hrdina. Hrdina runnoi Radivojevicista pompanneen kiekon maaliin vain 50 sekuntia ennen loppusummeria.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 3-3. Dallas menetti laitahyökkääjä Aaron Downeyn kuuden viikon sairaslomalle. Downeylla on hiusmurtuma lantiossa.

Bruins oli töykeä vieras

Blue Jackets-Bruins 0-4

Boston Bruins tyrmäsi isäntäjoukkue Columbus Blue Jacketsin heti avauserässä. Bruinsin väkevä laitahyökkääjä Glen Murray laukoi kaksi maalia, ja Dan McGillis ja Brian Rolston tekivät kumpikin maalin ja syöttivät toisen ensimmäisen kahdenkympin aikana. Viimeisen neljänkympin aikana ei yleisö enää maaleja nähnyt.

Bruinsin maalitolppien välissä kiekkojen eteen pyrkivä maalivahti Felix Potvin torjui kauden toisessa nollapelissä 24 laukausta. Nollapeli oli miehen uran kolmaskymmenes.

Blue Jacketsin luottosentteri Todd Marchant oli flunssan takia sivussa ottelusta. Lisäksi Blue Jackets ilmoitti Espen Knutsenin joutuvan sivuun lonkkavamman vuoksi.

Blue Jacketsin Lasse Pirjetä pelasi reilut 13 minuuttia.

Tampa alisti pääkaupunkilaisia

Lightning–Capitals 5-2

Tampan kolmen ottelun vierasreissu päättyi makeasti, kun joukkue voitti Capitalsit Washingtonissa, ensimmäisen kerran runkosarjassa 11 otteluun. Tampa hävisi Floridalle ja pelasi tasan Carolinan kanssa vieraspelireissun aikana.
Tampan Fredrik Modin oli iloinen ottelun jälkeen.
- Pääasia hyvän oloon nyt on se, että emme ole pelanneet hyvin viimeisissä otteluissamme. Meidän täytyy harjoitella ja puhua miten muuttaa pelaamistamme.

Tampa aloitti ottelun vahvasti. Kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen ottelu oli Tampalle jo 2-0. Vincent Lecavalier sekä Fredrik Modin merkitsivät itselleen maalin. Tosin Lecavalierin maalissa Capitalsin puolustaja Sergei Gonchar veti paineenalaisena kiekon omaan maaliin. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan erässä ylivoimaa kahdestikin, mutta ilman tulosta.

Toisessa erässä aukenivat sitten puolustukset. Tampa lisäsi johtoaan kahdella maalilla. Modin teki illan toisen maalinsa ja Cory Stillman iski ylivoimalla Tampan neljännen maalin.

Washington vastasi Jaromir Jagrin voimin, mutta Martin St.Louis iski “pääkaupunkilaisille” luun kurkkuun alivoimamaalillaan karvattuaan kiekon pois kesken Capitalsin hyökkäyksen. Jason Doig toi hieman lohtua toisen erän loppuun kaventamalla tilanteeksi 5-2.
Kolmannessa erässä ei sitten nähtykään enää maaleja.

John Grahame tuurasi Nikolai Khabibulinia mallikkaasti ja torjui 20 kertaa. Olaf Kölzig pelasi vain kaksi erää. 14 laukausta, joista 5 sisään. Ei ollut Kölzigin paras ilta.
Tilalle tullut Rastislav Stana torjui kolmannen erän maalilla ja oli kiekon edessä seitsemän kertaa.