Petri Matikainen HIFK:n käskijäksi – Jokela, Somervuori ja Hirschovits hankintoja

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK julkaisi tulevan kauden joukkueen runkonsa maanantaina. Mestaruuden voittaneesta miehistöstä jatkaa ensi kaudellakin joukkueessa valtaosa. Komennon penkin takana ottaa Petri Matikainen.

Joukkueen uusi valmentaja on odotetusti Petri Matikainen. Matikainen, 44, vaihtaa HIFK:hon naapuriseura Bluesista, jonka päävalmentajana hän on ollut neljä edellistä kautta. Valmennustiimin apuvalmentajat ovat Pasi Sormunen, joka valmensi päättyneellä kaudella HIFK:n A-junioreita ja Antti Pennanen, joka oli vastaavassa tehtävässä HPK:ssa.

Suurin hankinta joukkueeseen on kauden tauon jälkeen punapaitaan palaava keskushyökkääjä Kim Hirschovits. Viime kaudella Ruotsissa pelanneen Hirschovitsin sopimus on kaksivuotinen. Muuta kausi sitten HIFK:n paidassa liigan pistepörssin voittaneen Hirschovitsin kausi Timråssa oli vaisu ja mies purki sopimuksensa joukkueen kanssa.

Hyökkäykseen liittyvät myös kahden vuoden sopimuksilla Eero Somervuori, 31, ja Miikka Tuomainen, 25. Urallaan useita seuroja kiertänyt Somervuori on pelannut viimeiset kuusi kautta ulkomailla. Päättyneellä kaudella Ruotsin Elitserienin Brynäsissä syntyivät 55 ottelussa tehot 17+17=34. Rauman Lukosta siirtyvä Tuomainen taas on 191-senttinen ja 106-kiloinen voimahyökkääjä.


Hirschovits palasi Helsinkiin.

Puolustukseen HIFK hankki viimeksi Ruotsin Elitserienissä Timrån riveissä pelanneen Mikko Jokelan. Päättyneellä kaudella Jokela teki 44 ottelussa tehot 1+10=11. Ennen Ruotsia Jokela pelasi kauden KHL:ää Dinamo Minskissä ja sitä ennen SM-liigaa Jokereissa ja HPK:ssa. Alakertaan liittyy myös kauden Mestistä Vaasassa pelannut seuran entinen juniori Kristian Tuohilampi.

Jatkosopimukset joukkueen kanssa tekivät maalivahti Jan Lundell, puolustajat Mikko Kurvinen ja Mikko Kousa ja hyökkääjät Kimmo Kuhta, Eetu Pöysti, Siim Liivik ja Robert Nyholm, Jerry Ahtola, Turo Järvinen ja Petteri Wirtanen.

MM-kisoissa edukseen esiintyneen keskushyökkääjä Mikael Granlundin jatko seurassa uutisoitiin jo aikaisemmin. Myös pikkuveli Markus Granlundin sopimus jatkuu vuoteen 2013 saakka.

Try-outin kautta pelipaikkaa tulevan kauden joukkueesta hakevat puolesta KooKoosta saapuva Mikael Paunio ja Clarksonin yliopistossa viimeiset neljä kautta kiekkoillut Lauri Tuohimaa. Seuran A-nuorten vahvuuteen on puolestaan liittynyt viime kaudella Ilveksessä ja LeKissä kiekkoja torjunut Jaakko Simola.

» Lähetä palautetta toimitukselle