Nickersonille kolmen ottelun panna, Ässille sakot

LIIGA / Uutinen
Ässäpuolustaja Matt Nickerson on tuomittu kolmen ottelun pelikieltoon 5.11.05 sattuneesta nyrkkitappelusta ja sen jälkiseurauksista. Kahakan toinen osapuoli – HIFK:n Patrik Lostedt – selvisi tapauksesta yhden ottelun huililla. Samalla Ässät sai 5000 euron sakkorangaistuksen toistuvista tappeluista.

SM-liigan kurinpitopäälikkö Jarmo Muukkonen perusteli rangaistuksien eroavaisuuksia Matt Nickersonin epäurheilijamaisella käytöksellä.

Tappelun jälkeen Nickerson tuuletteli jäällä kurkunleikkaajan käsimerkein. Muukkosen mukaan Nickerson oli eleillään ja käsimerkeillään syyllistynyt epäurheilijamaiseen tekoon, jota ei voida hyväksyä SM-liigassa.

Patrik Lostedtin Muukkonen taas totesi olleen niin sanottu "oman roolinsa vanki", eikä hänellä ollut muuta mahdollisuutta kuin osallistua aluksi verbaalisesti provosointiin sekä loppuvaiheessa heittää hanskansa ja osallistua iskujenvaihtoon.

Porin Ässien saamat sakot perustuivat alkukauden peleissä sattuneisiin lukuisiin nyrkkitappeluihin. Muukkosen mukaan Ässät on työnantajana vastuussa pelaajiensa ja toimihenkilöidensä käyttäytymisestä jäällä ja langetti seuralle 5000 euron suuruisen sakkorangaistuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle