Liiga-kierros: Kantner nosti KalPan rinnalle ja ohi, Ässien musta minuutti sysäsi porilaiset kuilun partaalle

LIIGA / Uutinen
Vaikka kalenterista helmikuu on jo kääntynyt maaliskuuksi, on Kantner edelleen liigan kuumin pelaaja.
Liigan keskiviikon kierroksella pelattiin pudotuspelitaiston kannalta merkittäviä otteluita. Erityisesti Kuopiossa ja Mikkelissä tarjolla oli tärkeitä pisteitä KooKoon ja Ässien taistellessa kuumeisesti viimeisistä paikoista auringossa. Helsingissä puolestaan HIFK pyrki hyödyntämään mahdollisuutensa nousta kohti pudotuspelien kotietua.

Keskiviikon kierroksella katseet olivat tiiviisti erityisesti Kuopiossa ja Mikkelissä. Molemmilla paikkakunnilla nähtiin intensiiviset ottelut eritoten alemman pudotuspeliviivan kannalta. Pudotuspelitaistossa viivan väärällä puolella oleville KooKoolle ja Ässille illan tappiot olivat erityisen tukalat, eivätkä joukkueiden kohtalot enää ole täten pelkästään omissa käsissä. Kierroksen kolmannessa ottelussa HIFK otti rutiinivoiton HPK:sta ja nousi nyt askeleen lähemmäksi pudotuspelien kotietua.

HIFK–HPK 4–1 

Otteluun lähdettäessä ennakkoasetelma oli selvä. Sarjataulukossa kuudentena oleva HIFK lähti illan otteluun yhden pelin vähemmän pelanneena kuin taulukossa iskuetäisyydellä olevat Kärpät, Jukurit ja Pelicans. Neljän pisteen sisällä olevien joukkueiden taisto kotiedusta on kiivas, joten tätä ottelua Helsingin punapaidoilla ei ollut varaa hävitä. 

Lähtöasetelma olikin heti ottelun alusta alkaen selvä HIFK:n rynnistäessä kahden maalin johtoon jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Aleksanteri Kaskimäen ja Antti Pihlströmin osumilla. Nopeiden takaiskujen johdosta aikalisään turvautunut ja sen jälkeen sisuuntunut HPK puolestaan puolitti isäntien johdon vain minuutteja myöhemmin Heikki Huttusen maalilla. 

Kotijoukkueen merkeissä edenneessä ottelussa HIFK varmisteli vielä lukemia Julius Nättisen toisen erän osumalla. Sama mies viimeisteli vielä illan loppulukemat tyhjään nuottaan.

HIFK:n voitto nosti joukkueen kutkuttavasti pisteen päähän Kärpistä ja Pelicansista, jotka majailevat sijoilla neljä ja viisi.

MAALINTEKIJÄT

10.43 1–0 Aleksanteri Kaskimäki (Seppälä, Motin)
11.15 2–0 Antti Pihlström (Bourque, Lindbohm)
14.17 2–1 Heikki Huttunen (Savolainen, Päivärinta)
38.18 3–1 Julius Nättinen (Marleau)
58.23 4–1 Nättinen (Seppälä) tm

Maaliodottama: HIFK 2,15–2,19 HPK

Jukurit–Ässät 4–1 

Mikkelissä yhteen iskivät alavireiset joukkueet. Pudotuspelien kynnyksellä nilkuttava Jukurit lähti otteluun kääntämään kurssiaan, kun taas vierasjoukkue Ässät matkusti Mikkeliin edellisillan vierasvoitto Lappeenrannasta taskussaan. 

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen ilmatiiviissä pudotuspelitaistossa olevalle Ässille sattui harmittava musta minuutti juuri toisen erän alkuun, ja kotijoukkue karkasi vain puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen kahden maalin johtoon. Kolmeenkin olisi ollut mahdollisuudet, mutta Niko Huuhtasen rangaistuslaukausyritys pysähtyi tolppaan. 

Eilisestä ottelusta väsynyt ja nopeista takaiskuista lannistunut ässälauma ei onnistunut lopulta kampeamaan itseään parista ylivoimamahdollisuudesta huolimatta Aleksi Matinmikon alivoimaosumaa lähemmäksi. 

Jukurit nousi voiton ansiosta sarjataulukon kolmospaikalle kiinni kotietuun. Ässien reitti pudotuspeleihin sen sijaan mutkistui entisestään. Pudotuspeliviivaan ei porilaisilla ole matkaa kuin yksi piste, mutta välissä on kaksi joukkuetta ja pelejäkin on jäljellä yksi vähemmän kuin muilla. 

MAALINTEKIJÄT

20.24 1–0 Ondřej Kovařčík (Huuhtanen, Romppainen)
21.27 2–0 Otto Mäkinen (Batņa, Leppänen)
35.51 3–0 Samuel Salonen (Immonen, Hynninen)
48.55 3–1 Aleksi Matinmikko (Määttä, Järvinen) av
58.00 4–1 Michal Kovařčík (O. Kovařčík)

Maaliodottama: Jukurit 3,44–1,89 Ässät

KalPa–KooKoo 3–2 

Kuopiossa klassisessa kuuden pisteen ottelussa vierasjoukkue Kookoo avasi maalihanat jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen Radek Koblížekin osumalla. Tarkkaa ja tiivistä pelaamista sisältäneessä ensimmäisessä erässä vierasjoukkue ehti vielä lisätä johtoaan, kun Petter Emanuelsson taiteili vieraat kaksi maalia edelle. 

Toiseen erään piristynyt kotijoukkue onnistui tasoittamaan puntit Liigan helmikuun pelaajan Matyáš Kantnerin osuessa ensin Jaakko Rissasen oivallisesta poikkisyötöstä. Hugo Gallet toi isännät tasoihin noin puolen tunnin pelin jälkeen. 

Viimeiseen erään lähdettiin tasatuloksesta. Ottelu oli loppuun asti intensiivinen ja pudotuspelihenkinen, mutta kotijoukkue KalPa onnistui kuitenkin lopulta kääntämään mittelön edukseen Kantnerin illan toisella ylivoimamaalilla. 

Voitolla KalPa varmisti paikkansa runkosarjan kahdeksan parhaan joukkueen joukossa. KooKoolle tappio tarkoitti puolestaan entistä tukalampaa vierailua huomenna Oulun Raksilaan, jossa Kärppiä vastaan pitäisi runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa pisteitä ottaa. 

MAALINTEKIJÄT

5.44 0–1 Radek Koblížek (Väisänen, Kukkonen)
18.09 0–2 Petter Emanuelsson (Teräväinen, Paajanen)
24.15 1–2 Matyáš Kantner (Rissanen, Lappalainen) yv
32.50 2–2 Hugo Gallet (O. Kapanen)
57.16 3–2 Matyáš Kantner (Lappalainen, Rissanen) yv

Maaliodottama: KalPa 2,24–1,32 KooKoo

» Lähetä palautetta toimitukselle