NHL: Rangersille rökäletappio Dallasissa

Yön NHL-kierroksella pelattiin viisi ottelua. Dallas Stars höykytti Manhattanilta tulleita vierailijoitaan peräti 10-2. Dan Ellis nollasi Wildin.

Edellisiltana koetun tappion sisuunnuttamana Dallas Starsilta purkautui kaikki turhautuneisuus
New York Rangersia vastaan murskavoitolla kotiyleiön edessä. Samalla Dallas teki eniten maaleja yhteen
otteluun sitten kauden 1992-93, jolloin Stars-organisaatio oli vielä Minnesotassa. Pääosassa oli
Mike Ribeiron, Steve Ottin ja Jere Lehtisen muodostama ykkösvitja, josta kaikki valittiin ottelun
tähdistöön.

Maalinteon aloitti kuitenkin New York Rangers, kun vierailijoiden kummatkin maalit tehnyt Nikolai Zherdev
siirsi joukkueensa johtoon kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Vain puolisen minuuttia johtomaalista
Brian Sutherby tasoitti pelin. Erän loppupuolella Dallasin tähtisentterit Mike Ribeiro ja Brad Richards
juonivat kotijoukkueen 3-1 johtoon. Toisen erän jälkeen peli oli 4-2 ja Rangers vielä iskuetäisyyden
päässä, mutta kolmannessa erässä peli repesi pahasti.

Dallas Stars laukoi erässä yhdeksän kertaa Stephen Valiquetten vartioimaa maalia kohti ja teki peräti
kuusi maalia. Erän viidennellä minuutilla Jere Lehtinen teki 5-2, mutta varsinainen ilotulitus nähtiin
kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun Dallas teki alle kymmenessä minuutissa viisi maalia. Fabian
Brunnström, Ott ja Darryl Sydor tekivät reilussa minuutissa kolme maalia sekä James Neal vielä
sinetöi kaksinumeroiset lukemat kahdella maalillaan ottelun loppupuolella. Samalla Neal siirtyi
tulokkaiden maalipörssin kärkeen 18 maalillaan.

- Tämä oli iso tappio, siitä ei pääse mihinkään. Joka tapauksessa, päättyi peli sitten 3-2 tai 10-2,
tappio on aina tappio. Emme voi ainakaan käyttää vähämaalista peliä tekosyynä, tällä kertaa saimme
turpiimme oikein kunnolla, Rangersin päävalmentaja Tom Renney sanoi ottelun jälkeen uutistoimisto AP:lle.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Mike Ribeiro oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Edellisessä pelissä emme pelanneet kovin hyvin. Hienoa nähdä, että sellaisen pelin jälkeen pystyy
nostaamaan tasoaan näinkin paljon. Jokainen pelasi joukkueen hyväksi ja tällainen on aina hyväksi kaikkien
itseluottamukselle.

Dan Ellisin vahva näyttö

Minnesotassa nähtiin tiukka kamppailu Wildin ja Nashville Predatorsin välillä. Viime aikoina hyvin
pelannut Nashvillen suomalaismaalivahti Pekka Rinne huilasi Dan Ellisin saadessa välillä mahdollisuuden.
Ellis pelasikin hyvin ja nollasi Wildin 22 torjunnallaan, kun Predators haki pisteet kotiin maalein 0-2.
Myös Niklas Bäckström jatkoi hyviä otteitaan torjumalla 24 laukausta, vaikka kotijoukkue hävisikin.
Bäckströmiä jäi kuitenkin harmittamaan Legwandin 2-0 maali, joka kimposi Bäckströmin hanskasta maaliin.

- Tuollaiset laukaukset minun pitäisi saada kiinni.

Ottelun sankari Dan Ellis ei stressannut turhia ennen pelin alkua.