NHL: Pittsburghille niukka voitto Washingtonista

Uudenvuodenpäivänä ulkoilmapelissä kohtaavat Washington Capitals ja Pittsburgh Penguins ottivat mittaa myös ennen joulutaukoa. Itäisen konferenssin huippukamppailun tuloksena oli tasainen ottelu, joka ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla.

Penguins aloitti ottelun vahvasti. Huikeassa 22 ottelun pisteputkessa ollut Sidney Crosby hankki tilastonsa perään yhden ottelun lisää jo pelin alkuvaiheessa. Pelikello näytti vasta 3.21, kun Crosby pääsi ohjaamaan viivalta tulleen vedon ohi Capitals-maalia vartioineen Michal Neuvirthin.

Crosbyn lisäksi Penguinsilta oli pelipäällä myös Jevgeni Malkin.

Tämän jälkeen ote siirtyi lievästi Capitalsille. Erän paras tilanne tuli Penguins-pelaajien ottaessa kaksi peräkkäistä jäähyä seitsemän ja puolen minuutin kohdalla. Asetelma tyrehtyi kuitenkin Brooks Laichin ottamaan kaksiminuuttiseen kesken ylivoiman, eikä enempää maaleja ensimmäisessä erässä nähty.

Toisessa erässä Capitals jatkoi lievää hallintaansa. Erän puolivälissä joukkue myös onnistui tasoituksessaan, kun Mike Green tälläsi kahden miehen ylivoimalla ottelun tasoihin. Ylivoimaan johtaneista jäähyistä jälkimmäinen, Matt Cooken ottama kaksiminuuttinen, oli varsin erikoinen. Cooke purki kiekon alivoimalla omasta päädystä. Kiekko viuhui peräti päätyreunan yli asti. Tarkkasilmäiset tuomarit ohjasivat Cooken jäähylle kiekko katsomoon -säännön perusteella.

Kolmannen erän alku oli myrkkyä kotijoukkueelle. Erää oli pelattu vain 17 sekuntia kun Crosbyn aikaansaama paluukiekko ajautui Chris Kunitzille. Laitahyökkääjä ei erehtynyt, vieden vieraat toisen kerran ottelussa johtoon.

Penguins sai mahdollisuutensa ratkaista ottelu Mathieu Perreaultin joutuessa jäähylle koukkaamisesta. Washingtonin alivoimakarvaus onnistui kuitenkin nappaamaan kiekon Alex Goligoskilta. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Mike Knuble napautti kiekon ohi loistavan ottelun pelanneen Marc-Andre Fleuryn.

Jatkoaika oli maaliton. Videotuomari joutui katselemaan kerran tiukkaa tilannetta nauhalta. Hyvin laidasta maalintekoon noussut Mike Green niputti pari Penguins-puolustajaa ja näytti pistävän kiekon myös ohi Fleuryn. Hyvässä vireessä ollut maalivahti onnistui kuitenkin pistämään hanskansa viimeisellä hetkellä Greenin lirutuksen peitoksi.

Rangaistuslaukauskisan yritykset etenivät aina seitsemännelle kierrokselle asti. Ratkaisijaksi ja vierasjoukkueen sankariksi nousi Pascal Dupuis, jonka rannelaukaus yllätti kotijoukkueen maalivahti Neuvirthin.

Voitto oli Penguinsille kolmas peräkkäinen ja 15. viimeisissä 17 ottelussa. Washington ansaitsi rangaistuslaukauskisan tappiolla pisteen, mutta kokonaisuutena sillä on vain kaksi voittoa viimeisistä kymmenestä ottelustaan.

Lemairen paluu ei muuttanut kurssia

Kierroksen muista otteluista mielenkiintoisimpiin kuului Jacques Lemairen kolmas paluu New Jersey Devilsin penkin taakse. Tulos ei ollut vielä Lemairea houkutteleva, sillä vierailija, liigan jumbona ennen ottelua ollut New York Islanders haki pisteet komealla 5-1 -voitolla.

Vieraiden tehomiehenä hääri tehot 2+1 taiteillut Josh Bailey. Tulos tiesi myös Devilsin tippumista itäisen konferenssin ja koko liigan hännille.