NHL: MacLeanille monoa, Lemaire palaa Devilsin ruoriin

NHL / Uutinen
NHL:n huonoimmaksi joukkueeksi syksyn aikana ajautunut New Jersey Devils vapautti päävalmentaja John MacLeanin tehtävästään. Tilalle hyppää vanha tuttu Jacques Lemaire, joka valmensi Devilsiä huhtikuun loppuun saakka.

Jacques Lemaire astelee takaisin Devilsin penkin taakse.
James Guillory

New Jersey Devilsin syksyn saldo on ollut murheellinen. Joukkue on kerännyt 33 ottelustaan ainoastaan 20 pistettä, joilla se on koko sarjan viimeisenä. Pisteensä Devils on kerännyt yhdeksästä voitosta ja kahdesta tasapelistä.

Heikot esitykset johtivat lopulta jääkiekkomaailmasta tuttuun ratkaisuun: tällä kaudella NHL-päävalmentajauransa aloittanut John MacLean sai kengän kuvan takalistoonsa. Devilsin pelaajalegendoihin laskettava MacLean ehti toimia joukkueen valmennusryhmässä vuodesta 2002 saakka.

Devils palkkasi hänen tilalleen organisaatiolle tutun miehen, kun Jacques Lemaire ottaa joukkueen haltuunsa jo kolmatta kertaa. 65-vuotias Lemaire vetäytyi valmennustehtävistä viime keväänä, kun Devils tippui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tuon jälkeen mies on toiminut seurassa neuvonantajana.

Urallaan 16 vuotta NHL:ssä valmentanut Lemaire on Devilsin ohella luotsannut Montreal Canadiensia ja Minnesota Wildia. Hänet on palkittu parhaalle valmentajalle myönnettävällä Jack Adams -trophylla 1994 ja 2003. Stanley Cupin hän voitti Devilsin mukana vuonna 1995. Viime talvena Lemaire oli mukana kultaa voittaneen Kanadan olympiajoukkueen valmennusryhmässä.

Lemaire hyppää tositoimiin todella nopealla aikataululla, sillä mies on penkin takana jo aatonaattona, kun Devils kohtaa jumbofinaalissa New York Islandersin.

» Lähetä palautetta toimitukselle