NHL-kierroksen topit ja flopit: Blackhawks järjesti murskajaiset, Torchettin valmentajaura käyntiin voitolla

Chicago Blackhawks pani todellisen shown pystyyn Toronto Maple Leafsin kustannuksella.
Yön NHL-kierros tarjosi paljon maaleja ja epätasaisia otteluita. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Chicago Blackhawks

Chicago Blackhawks murskasi Toronto Maple Leafsin kotonaan lukemin 7-2. Tilanne repesi vasta ottelun kolmannessa erässä, jolloin hallitseva mestari teki kymmeneen minuuttiin neljä maalia. Maple Leafs teki molemmat maalinsa vasta kolmannen erän lopussa.

Blackhawksin pistelinkoina ottelussa toimivat koko liigan pistepörssiä johtava Patrick Kane (1+3), Andrew Shaw (1+2) sekä Duncan Keith (0+3). Myös Teuvo Teräväinen teki ottelussa yhden maalin.

Minnesota Wild

Valmentajanvaihdos näytti ainakin ensimmäisen ottelun perusteella piristävän Minnesota Wildia, kun se kävi hakemassa pisteet Vancouver Canucksin kotiluolasta lukemin 5-2.

Wildin suomalaishyökkääjistä jokainen onnistui pisteidenteossa - Erik Haula keräsi tililleen tehot 0+2 ja Mikael Granlund sekä Mikko Koivu yhden syöttöpisteen mieheen.

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes

Arizona Coyotes vietti kotonaan murskajaisia, jossa Montreal Canadiens kaatui 6-2. Puolustaja Oliver Ekman-Larsson pelasi jo toisen kolmen tehopisteen iltansa (1+2) viimeiseen kolmeen otteluun. Ruotsalaispuolustaja on tehnyt viimeiseen kuuteen otteluun tehot 3+7.

Ekman-Larssonin lisäksi Coyotesilta tehoilivat Martin Hanzal (1+2) sekä Anthony Duclair (1+1).

Flopit

Toronto Maple Leafs

Seitsemän päästettyä maalia kertoi jo aika paljon Toronto Maple Leafsin illasta. Maalilla James Reimer torjui kiekkoja 78,1 prosentin tarkkuudella. Vaikka Maple Leafs voitti laukaukset 37-32, ei se saanut tehtyä kuin kaksi maalia, joista molemmat ottelun jo ratkettua.

Jimmy Howard, Detroit Red Wings

Jimmy Howard päästi taakseen neljä maalia ottelussa New York Islandersia vastaan. 31-vuotiaan maalivahdin kausi on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut - hän on voittanut viimeksi 3. joulukuuta. Howard on päästänyt 20 maalia viimeiseen viiteen otteluun.

Mike Condon, Montreal Canadiens

Montreal Canadiensin tulokasmaalivahti Mike Condonin kausi on ollut yhtä alamäkeä jo pitkän aikaa, eikä ottelu Arizona Coyotesia vastaan muuttanut kelkan suuntaa. Mies torjui 21 laukausta ja päästi ohitseen kuusi kiekkoa.

Condon on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelusta vain yhden.