NHL: Howard kukisti Lundqvistin

Jarkko Ruutu onnistui maalinteossa Ottawa Senatorsin päättäessä tappioputkensa Anaheim Ducksin kustannuksella. Detroit Red Wingsin maalivahti Jimmy Howard palkittiin kentän parhaana, kun punasiivet kukistivat New York Rangersin 3-1 lukemin. Rangersin Henrik Lundqvist pelasi muuten hyvin, mutta voittomaali painui selän taakse huonosta kulmasta.

Molemmat joukkueet ovat esiintyneet viime aikoina pääosin mollivoittoisesti - varsinkin Red Wings joka kärsii loukkaantumissumasta. Poissa ovat Brian Rafalski,Niklas Kronwall, Andreas Lilja, Johan Franzen, Valtteri Filppula ja Jason Williams.

Avauserässä detroitlaiset ottivat komennon, mutta eivät onnistuneet yllättämään Henrik Lundqvistia. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua iski sitten Rangers terävästä vastaiskusta. Christopher Higgins toi kiekon vasemmalta sisään ja syötti maalin eteen Brian Boylelle, joka ohjasi pelivälineen ohi suuren osan erästä työttömänä olleen Jimmy Howardin.

Pelin käännekohta oli mahdollisesti toisen erän alussa, kun 1-0 johtaneet newyorkilaiset hankkivat rangaistuslaukauksen Jonathan Ericssonin koukattua Ryan Callahania läpiajossa. Callahan asettui itse ampumaan ja yritti taitavasti harhauttaa, mutta Howard sai kun saikin patjansa vielä väliin.

- Tein liikkeen niin kuin halusinkin, mutta hän vain onnistui torjumaan luistimenterällä, Callahan antoi tunnustusta ottelun jälkeen.

Red Wings tuli tasoihin Rangersin kannalta inhottavalla tavalla ajassa 31.59. Mark Staalin jäähy oli nimittäin juuri umpeutunut, kun vierailijoiden tehonyrkki onnistui pelaamaan newyorkilaisten neliön totaalisen pihalle. Lopulta Pavel Datsjuk laukoi Tomas Holmströmin arvokkaan maskipelaamisen turvin lukemiksi 1-1.

Minuutti myöhemmin Howard torjui Higginsin läpiajon kilvellään. Hän joutui koville myös ottelun päätöserässä, jossa Rangersillä oli muun muassa kolme peräkkäistä ylivoimaa. Voittomaalin iskivät kuitenkin punasiivet vain reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Henrik Zetterberg toi kiekon alueelle ja syötti toiselle puolelle Dan Clearylle, joka ampui huonosta kulmasta ohi Lundqvistin.

Molemmille maalivahdeille merkattiin lopulta 28 torjuntaa. Rangers on tällä hetkellä Itäisen ja Red Wings Läntisen konferenssin yhdeksännellä tilalla.

Sens katkaisi tappioputkensa, Ruutu osui

Yön toisessa kamppailussa Ottawa Senators johti varsinaisella peliajalla kolme kertaa, mutta Anaheim Ducks vei pelin aina rangaistuslaukauksiin. Siellä neljän ottelun tappioputken katkaisseet ottawalaiset olivat vihdoin vahvempia.

Ottelun avausmaalista vastasi Jarkko Ruutu, joka katkaisi karvaustilanteessa Ducks-puolustaja James Wisniewskin luokattoman syötön ja laukoi rystyltä pelivälineen verkkoon. Ryan Getzlaf tasoitti kuitenkin punaviivalta heittämällään lerppukiekolla vain 15 sekuntia myöhemmin. Tämän jälkeenkin Sens siirtyi kaksi kertaa johtoon, jonka jälkeen Ducks kuittasi alle minuutissa.

Senatorsin voiton sinetöi rangaistuslaukauksissa Daniel Alfredsson. Joukkue on Itäisen konferenssin seitsemäntenä. Sen sijaan Ducksin tilanne vaikeutui entisestään, kun anaheimilaiset ovat yllättäen Läntisen konferenssin viimeisenä kahdeksan pistettä pudotuspeliviivan alapuolella.

NY Rangers-Detroit 1-3

Anaheim-Ottawa 3-4 rl