NHL: Heatley kosti Ottawalle, Niemelle nollapeli

Dany Heatleyn ensimmäinen peli Ottawa Senatorsin kotiluolassa päättyi vihatun vieraan kannalta onnellisesti. Vierasjoukkueen maalilla Antti Niemi pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Riitaisissa tunnelmissa toissa kesänä Ottawa Senatorsista San Jose Sharksiin siirtynyt Dany Heatley palasi entiseen kotiluolaansa. Protestoinut kotiyleisö sai lopulta suolaa haavoilleen, kun Heatley juhli muun joukkueen mukana vierasvoittoa.

Heatleylle buuattiin läpi ottelun. Mies kuitenkin kosti hankkimalla Ottawalle kaksi ylivoimamaaliin johtanutta jäähyä ja syöttämällä maaleista toisen. Patrick Marleaun ja Justin Braunin maaleilla Sharks johti ottelua kahden ensimmäisen erän jälkeen 2-0. Braun, joka nostettiin kolme peliä aiemmin farmista paikkaamaan loukkaantumisista kärsinyttä puolustusta, saalisti neljännen pisteensä yhtä monessa ottelussa.

Kolmannessa erässä alkoi Logan Couturen show. Hyvää tulokaskautta pelaava nuorukainen onnistui päätöserässä kaksi kertaa. Jälkimmäinen maaleista syntyi komean läpiajon päätteeksi. Ryan Clowe syötti molemmat Couturen maalit.

Antti Niemi pelasi ottelussa kauden ensimmäisen nollapelinsä. Nollapeli oli myös joukkueen kauden ensimmäinen. Torjuntoja suomalaiselle kertyi 28.

Kierroksen maalirikkain ottelu nähtiin New Yorkissa, jossa Rangers vei paikallisottelun nimiinsä 6-5. Illan tehokkain oli Rangersin Marian Gaborik, joka iski hattutempun ja yhden syötön. Boston puolestaan kuritti Tampa Baytä 8-1. David Krejci keräsi tehot 2+1, mutta illan seuratuin tähti oli Marc Savard, joka palasi karhupaitaan oltuaan kauden alkupuolen sivussa aivotärähdyksen takia.