Golden Knights vahvistui jälleen juuri ennen siirtotakarajaa – Tomáš Hertl vaihtaa turkoosin kultaiseen

NHL / Uutinen
Hertl edusti Sharksia koko NHL-uransa ennen vaihtokauppaa.
Kuva © Joe Hrycych / NHLI via Getty Images
Hallitseva Stanley Cup -mestari Vegas Golden Knights vahvistui jälleen juuri ennen NHL:n siirtotakarajaa. Tšekkitähti Tomáš Hertl siirtyy kultapaitoihin San Jose Sharksista.

Vegas Golden Knights on hankkinut tšekkitähti Tomáš Hertlin vaihtokaupassa San Jose Sharksin kanssa. Hertlin mukana vaihtokaupassa Golden Knights saa kolmannen kierroksen varausvuorot kesien 2025 ja 2027 varaustilaisuuksiin. Sharksiin kaupassa suuntaa ruotsalaislupaus David Edstrom ja ensimmäisen kierroksen varausvuoro kesän 2025 varaustilaisuuteen.

Sharks säilyttää 17 prosenttia Hertlin 8,13 miljoonan dollarin vuosipalkasta. Tšekkitähden sopimus on voimassa kauden 2029–30 loppuun saakka.

Koko 11 kautta kestäneen NHL-uransa Sharksia edustanut Hertl puki haipaidan yhteensä 712 runkosarjaotteluun, joissa 30-vuotias hyökkääjä on kerännyt 484 (218+266) tehopistettä. Kuluvalla kaudella hän on pelannut 48 ottelussa, joissa hän on iskenyt tehot 15+19. Hertl on vaihtokaupan aikana sivussa kaukaloista polvivamman vuoksi, mutta NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoi X:ssä, että hänen odotetaan palaavan kaukaloihin vielä ennen runkosarjan loppua.

Uransa aikana Hertl nousi Sharksin kaikkien aikojen pistepörssissä kuudenneksi. Hän on pelannut myös seitsemänneksi eniten otteluita seuran historiassa. Golden Knights on vahvistanut joukkojaan siirtotakarajan kynnyksellä myös puolustaja Noah Hanifinilla, sekä hyökkääjä Anthony Manthalla.

Vaihtokaupassa Sharksiin suuntaava Edstrom on Golden Knightsin ensimmäisen kierroksen varaus viime kesän varaustilaisuudesta. Helmikuussa 19 vuotta täyttänyt keskushyökkääjä edusti Ruotsia vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän pelasi turnauksessa kaikissa seitsemässä ottelussa tehoin 0+3. Seuratasolla Frölundaa edustava Edstrom on pelannut kuluvalla SHL-kaudella 42 ottelua tehoin 6+11.

» Lähetä palautetta toimitukselle