NHL: Halak liekeissä Montrealin voitossa

Yön NHL-kierroksella pelattiin seitsemän ottelua. Jaroslav torjui peräti 46 kertaa, kun Montreal Canadiens voitti Coloradon 4-2. Saku Koivu kirjasi kaksi syöttöä.

Pepsi Centerissä kohtasivat kaksi huonojen otteiden kanssa taistellutta joukkuetta. Montreal oli
hävinnyt seitsemän edellistä vieraspeliään ja hävinnyt myös seitsemän edellistä Coloradon vierailuaan.
Tällä kertaa Canadiens kävi kuitenkin hakemassa paljon tarvitsemansa voiton. Joukkueen tukipilarina
toimi pitkälti kakkosmaalivahtina pelannut Jaroslav Halak, joka torjui 46 kertaa pakottaen näin
kotijoukkueen nöyrtymään.

- Se ei ollut helppoa, eikä kivaa, mutta saimme kaksi pistettä. Peli oli aika kova, koska he ampuivat
joka puolelta, Halak kommentoi ottelun jälkeen uutistoimisto AP:lle.

Vierasjoukkue vei ensimmäisen erän nimiinsä 2-0, kun erän lopulla ensiksi Francis Bouillon ampui
rannelaukauksen ohi Avalanchen maalia vartioineen Peter Budaj'n. Vajaa minuuttia myöhemmin Patrick
Brisebois teki ylivoimalla 2-0 Saku Koivun ja Andrei Markovin syötöistö Milan Hejdukin istuessa jäähyllä
poikittaisesta mailasta.

Toisessa erässä Colorado kavensi Jordan Leopoldin maalilla. Kolmannen erän puolivälin jälkeen kotijoukkue
tuli tasoihin, kun Tyler Arnason onnistui tasoittamaan ylivoimalla John-Michael Lilesin ja maalivahti
Budaj'n syötöistä. Huolimatta armottomasta pommituksesta kohti Halakin maalia, Colorado ei onnistunut
tekemään enempää maaleja. Montreal sen sijaan teki vielä kaksi aivan ottelun loppuun. Ensiksi voittomaalin
viimeisteli valkovenäläinen Andrei Kostitsyn ja 25 sekuntia ennen loppua Tom Kostopoulos sinetöi
loppunumeroiksi 2-4. saku Koivu oli toisena syöttäjänä Kostopouloksen toisessa maalissa. Samalla
Koivu siirty ohi Yvan Cournoyerista sijalle kuusi Canadiensin kaikkien aikojen syöttöpörssissä.

- Meillä on ollut muutama tapaaminen joukkueen kesken viime viikolla ja oli aika näyttää tulos jäällä.
Kaukalon ulkopuolella voi jutella mitä haluaa, mutta jäällä on saavutettava voittoja, Koivu kertoi
ottelun jälkeen.

Coloradolle häviö oli neljäs perättäinen. Huolimatta 48 vedosta joukkue teki vain kaksi maalia ja se
kertoo, että sillä on hienoisia maalintekovaikeuksia.

- Mitä voi sanoa? Se on erittäin turhauttavaa. Jos pelaamme samalla tavalla tästä eteenpäin, mahdollisuutemme
pelien voittamiseen nousevat huomattavasti, J-M Liles uskoi parempaan tulevaisuuteen.

Kierroksen muut ottelut olivat huomattavan tasaisia. Colorado-Montreal oli ainoa ottelu, joka päättyi
enemmän kuin yhden maalin erolla. Coloradon ottelu oli myös ainoa matsi, jonka voitti vierasjoukkue.