NHL: Detroit koki tappion karvaan kalkin

Viime yön kierroksella nähtiin jonkin sortin ihme; Detroit Red Wings hävisi. Toinen ihme nähtiin Tampassa NHL:n kenties suurimpien supertähtien kohtaamisessa, kun Vincent Lecavalier ja Sidney Crosby jäivät ilman tehopisteitä.

Viimeisissä 19 ottelussa vain kolmesti hävinnyt Detroit sai vieraakseen Minnesota Wildin. Ottelusta kehkeytyi melkoinen maalikarkelo, kun ensimmäisten kahden erän aikana joukkueet takoivat kahdeksan maalia. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 4-4. Päätöserässä katsojille tarjoiltiin melkoista dramatiikkaa, kun Dan Cleary vei kotijoukkueen 5-4-johtoon vain reilu minuutti ennen ottelun päätöstä. Minnesotan Eric Belanger tasoitti kuitenkin puntit vain 19 sekuntia tämän jälkeen ja näin siirryttiin jatkoajalle 5-5 lukemissa.

Maalittoman lisäajan jälkeen oli vuorossa rangaistuslaukaukset. Vierailija Wild veti niissä paremman korren, kun Marian Gaborik sekä Brian Rolston onnistuivat vuoroillaan. Red Wingsin ainoa onnistuja oli Jiri Hudler.

Ottelun alku oli Wildille erittäin lupaava. Tilanne oli vajaan 19 minuutin pelin jälkeen vierailijoille jo 1-3, kun Martin Skoula, Gaborik sekä Todd Fedoruk onnistuivat maalinteossa. Viime aikoina pirteästi esiintynyt Valtteri Filppula kavensi kuitenkin avauserän lopulla lukemat 2-3:een.

Toisessa erässä Minnesota siirtyi jälleen kahden maalin johtoon Matt Foyn maalilla, mutta sitten iski Detroit. Minuutin aikana kotijoukkue tuli tasoihin, kun Dallas Drake onnistui ensin alivoimamaalilla ja pian tämän jälkeen Niklas Kronwall tasoitti lukemat 4-4:ään. Tässä vaiheessa Wildin valmentaja Jacques Lemaire katsoi parhaakseen vaihtaa maalivahti Niklas Bäckströmin pois maalin suulta. Tilalle tuli Josh Harding, joka torjuikin lopun ottelusta erinomaisesti; yhteensä 26 kertaa 27:stä.

Wild-puolustaja Nick Schultz arvosti kahta pistettä Joe Louis Arenalta.

- Emme voita täällä kovin usein. Itse asiassa ei mikään joukkue voita täällä usein, sillä tämä on yksi pahimmista vieraspaikoista pelata ja Red Wings on liigan parhaimpia joukkueita.

Penguins kaatoi Lightningin, supertähdet jäivät ilman tehomerkintöjä

Ennakkoasetelmissa eivät yllättäen olleet vastakkain pistepörssin voittoa tavoittelevat Vincent Lecavalier ja Sidney Crosby, vaan maalivahdit Karri Rämö ja Ty Conklin. Rämö voitti edellisessä pelissä toisen NHL-ottelunsa kehujen saattelemana ja Conklin oli voittanut kaikki kahdeksan pelaamaansa ottelua.

Maalittomassa ensimmäisessä erässä kävi selväksi ettei maalivahteja ole ylistetty turhaan. Lecavalierilla oli hyvän syöttelypelin jälkeen edessään tyhjä maali, mutta heittäytyvän Conklinin hanska ilmestyi eteen kuin tyhjästä estäen varman maalin. Maalihanat saatiin auki vasta toisessa erässä, jossa ensin Paul Ranger vei maalin edestä Tampa Bayn johtoon kunnes Pittsburghin Jordan Staal ensin ohjasi YV:llä kiekon yläkulmaan ja kaksi minuuttia myöhemmin nousi röyhkeästi maalin eteen ja vei vierailijat 2-1 -johtoon.

Kolmannessa erässä Tampa Bay ei enää päässyt ylärimaa lähemmäs ja Pittsburgh varmisti vielä voiton onnekkaalla Peter Sykoran maalilla sekä Evgeni Malkinin ottelun loppuhetkillä tekemällä osumalla tyhjään maaliin. Penguins on nyt voittanut viimeiset kahdeksan otteluaan ja taistelee tiukasti New Jerseyn kanssa Atlantin divisioonan kärkipaikasta.